Stäng

Eddie Meduza – Sju Idioter

GOTT OCH BLANDAT. Errol Leonard Norstedt, alias Eddie Meduza föddes 1948 och dog 2002 endast 53 år gammal. Eddie Meduza var mycket produktiv och skrev fram till sin död över 900 olika visor och sketcher fördelat på nästan 90 album och kassetter. 

Väg 13, som innehåller låten ”Sju idioter nedan” kom 1999 och är artisten och låtskrivaren Eddie Meduzas tolfte studioalbum. Det var också det första arbetet med skivbolaget Ultima Thule Records (UT Records). Eftersom UT Records har anklagats för rasism och främlingsfientlighet så vill de flesta skivbutiker inte sälja skivor som är utgivna av bolaget.

Flera av låtarna är starkt samhällskritiska, framför allt mot politiker, men även journalister, som Eddie ansåg sig orättvist behandlad och motarbetad av.

Nåväl, visan Sju idioter sätter ord på vad många känner, tycker Fruntimret som skickade tipset.

Ett två tre fyra fem sex sju idioter
som sitter där på sina feta rövar och räknar kvoter
åtta nio tio elva tolv tretton fjorton miljarder
som far åt alla jävla håll för staten läcker som ett såll
och moder Sveas feber stiger femton grader…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

16 reaktioner på “Eddie Meduza – Sju Idioter

 1. Egentligen var det nog tyvärr spriten som tog både Eddies och Leif pepparn Petterssons liv alltför tidigt. Två fantastiska musiker, faktiskt.

 2. https://youtu.be/RqGNU0nVfBc
  Här är några av mina favoriter, vad tycks?

   https://youtu.be/xdYStV2cV7g

   https://youtu.be/Hd0FL8tbe1Y

   https://youtu.be/CQU1QTDxmug

   https://youtu.be/gkTa_Mv2WO4

   https://youtu.be/kcCUgTp87zs

   https://youtu.be/Y7qf_OJa7f0

 3. Eftersom Pettersson kallar damer för fruntimmer vill
  jag framhäva att damerna även kan kalla herrarna
  för gubbtjyvar.

 4. Han och Rotebergsraggaren, var långt före sin tid, och illa sedda av etablissemanget. Men idag skulle de ha blivit polisanmälda av vänsterpöbeln!

 5. Alla generationer av VERKLIGHETENS FOLK känner hans texter o humor intill sitt hjärta känner jag. Då som nu.

 6. Det finns väldigt mycket om och av Eddie på Youtube. Bert Karlsson lär ha sagt ungefär så här att han var en av de mest musikaliska artisterna, men gjorde mycket för att dölja det. Han gjorde både verkliga lågvattenmärken och enormt fina alster, vad som är vad är väl upp till lyssnaren att avgöra. Men 900 är stort och respektingivande.

  1. Jag minns att SR spelade ”Sverige Sverige fosterland ” med melodin United states of Amerika väldigt sent en kväll/ natt för ca 20 år sedan , de vågade nog inte på dagen. Han var svartlistad likväl som Finn Zetterholm?och Bengt Sänd.

 7. ja helvete EDDIE hade så jädrans rätt då och ännu mer rätt nu.
  Eddie måste gråta blod i himmelen över vad som pågår i Svea Rike

 8. Han gjorde många bra och sanslöst fräcka låtar, musiken o melodierna passar ofta mycket bra till texterna, och man måste faktiskt säga att han var ett geni som tillförde något nytt till musikvärden och han utnyttjade den yttrandefrihet Sverige en gång hade, nästan till max! Fortsätt vila i frid Errol! Hundratusentals saknar dig!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: