Sveriges och talmannens problem…


REGERINGSBILDNING. Riksdagen har 349 ledamöter som väljs vart fjärde år. För att kunna bli ledamot måste man ha rösträtt och vara nominerad av ett politiskt parti. Åtta partier finns representerade i riksdagen under valperioden 2018–2022.

För att få ihop en majoritetsregering behövs 175 mandat. Talmannen diskuterade igår fyra förslag.

 • En samlingsregering med S, MP och Alliansen=259
 • Alliansen+SD=205
 • En mittenregering med S, MP, C och L=167
 • En regering med Alliansen och MP=159
 • En Alliansregering som utgår från Ulf Kristerssons ”3-2-1”-förslag (olika alliansalternativ, men ingen majoritet)
 • S+V+MP=144
 • M+C+KD+L=143
 • M+C+KD+L+MP=159
 • S+MP+C+L=167

-Pettersson är inte politiker men eftersom ingen vill prata med SD och få vill ha ett extraval så är risken stor att det blir svårt att återställa Sverige till ett bra land.

Det kommer inte att gå att vidta några kraftiga åtgärder inom skolan, polisen, arbetsmarknaden som behöver göras. Detta beroende på en enda sak, SD:s värderingar som ingen säger vilka de är. Sakpolitiskt borde det gå att komma överens.

Riksdagen

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


12 responses to “Sveriges och talmannens problem…

 • Kenth Andersson

  En spännande fortsättning följer i den politiska sandlådan medan Sverige sjunker allt längre ner i dagens mångkulturella träsk och kriminella anarkisamhälle !

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Nyval måste väl vara det enda rimliga nu. Om inte får vi en konstig regering.

  Gilla

 • ruben

  Så Alliansen tror inte på att deras politik är värda att hjälpa fram med den majoritet, som rösterna visar? SD har väljare, som tidigare funnits utspridda i de flesta andra partier. Jag tror apartheid-systemet , som sju-klövern konstruerat mot SD i riksdagen kommer att skapa starkare polarisering i opinionen tills det spricker.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Jag vill för egen del ha nyval.

  Gilla

 • Per Andersson

  Jag läste att talmannen ansåg att ‘ett extraval skulle minska allmänhetens förtroende’ – vad tror han då sju veckors småaktigt tjafsande (som dessutom flagrant nonchalerar valresultatet) innebär avseende allmänhetens förtroende.
  (För övrigt ger mig Annie Lööf kraftiga Gudrun Schyman-vibbar!)

  Gilla

 • anne b rat

  I nyhetsprogrammen igår informerades vi om att det blir färre och färre ryggradsindivider på jorden. Det var tydligen ett alarmerande problem.
  Detta märks ju även tydligt i Sveriges riksdag för närvarande, det gäller hela besättningen från talman till ledare och ledamöter.
  Det är naturligtvis en tråkig utveckling att de ryggradslösa tar över eftersom det i framtiden blir ett än mer krypande och slingrande från dessa individer.

  Gilla

  • Greger

   Det där var ju en väldigt bra analys!

   Gilla

  • Grune

   Det har ju med att tydlighet visat sig nu efter valet att de 82% muslimer som bor i f.d. Sverige har bestämt sig för att utrota de 1.2 miljoner Svenskar som fortfarande befinner sig i landet.

   Gilla

 • Grune

  Så länge som de där pytte partierna har den här inställningen och resterande 7-klövern anammar den så kommer Sverige att stå utan regering ända till 2022.
  Jag begriper inte hur 7-klövern tänker när dom tycker att det är bättre att leka i sandlådan än att försöka åstadkomma en regering i Sverige. Detta kan bara hända i Sverige och inte i något annat land.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Talmannen skulle nog ge Jimmie Åkesson sonderingsuppdrag för på så vis se hur dom andra partiledarna kommer att agera.
  Det är väl kutym att partiledare kommer till möten när personen som fått sonderingsuppdrag av talmannen kallar till.

  Gilla

 • gamgubben

  En ynkedom utan like att två så små partier sätter sig över förnuftet och stoppar en bättre regering än den vi haft den senaste perioden.
  Om något parti som motsätter sig att ens tala med SD kunde peka på vilka värderingar SD har som inte kan accepteras i en demokrati vore ett bra första steg.
  Nej det går inte an som svetsaren och kommunisten vräka ur sig ”de är rasister” utan ett enda bevis på att SD har sådana värderingar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: