Finns det en gräns?


Vad kan konsekvensen bli av att utmåla ett Sverige som ”vi och dom”?

På Ledarsidorna beskriver Ann Heberlein en dystopisk bild av ett framtida Sverige. Hela artikeln bygger på en mörk bild av det land vi fötts och lever i. Kanske vi ska se på den med lite kritiska ögon, eller finns det möjligen en gräns där konsekvensen av att utmåla andra får ödesdigra följder?

Människor är onda varelser, konstaterar Heberlein, och så är det. Få djur angriper människor eller artfränder för nöjes skull. Vi människor gör det utan att blinka och vi människor är på väg att utrota den värld vi lever i och är beroende av. Människan är ond, trots att inget barn föds ond.

Heberlein gör reklam för sin bok ”En liten bok om ondska” och ger exempel på hur människan använder ondska för egna ändamål. Kan köpas här.

I Sverige talas det mycket om ”vi och dom” och hela perspektivet utgår från att ”vi” är de vita och ”dom” är alla de minoriteter som anlänt och anländer hit. Heberlein vänder lite på perspektivet och ser på saken ur minoriteternas synvinkel, där ”vi” är olika minoriteter och där ”dom” är vi vita som levt i majoritet i detta land under århundraden.

Det är väl ingen hemlighet för någon att vita, i synnerhet vita män, är roten till allt ont och att vi ges skulden för världens alla orättvisor och konflikter. Ni känner igen det. I detta besynnerliga land som kallas Sverige, har man dragit detta till sin spets, inte minst påhejat av diverse grupper på vänsterkanten. Ann Heberlein beskriver ett antal exempel där journalister på vänstertidningar, mångkulturella föreningar och organisationer använder negativa termer om vita i sin strävan att utmåla invandrade minoriteter som utsatta och intressanta. Hon glömmer dock den vänsterextrema Rättviseförmedlingens seminarium ”Att utrota vithetsnormen – med ord och handling” i Almedalen dit vita inte var välkomna.

Heberleins artikel fortsätter med nutida exempel på vad som skett när man pekar ut grupper som känt sig utpekade och förfördelade. Man kanske ska ta hennes exempel med en nypa salt, eller ska man inte det…?

I dagens Sverige är det helt normaliserat att utmåla vita som onda. Om du i sociala medier skriver en icke önskvärd kommentar om någon minoritet, så finns det finansierade organisationer och grupper som jagar rätt på dig, hänger ut dig och anmäler dig. Har någon sett att minoriteter jagas, hängs ut och anmäls för att de i sociala medier kränker och hånar vita?

Vita utmålas som onda i pressen och aldrig hör man orden om att ”man inte ska dra alla över en kam” när en vit hängs ut som förövare. Däremot är de orden vanligt förekommande och tydligen väldigt viktiga när minoriteter rånar, våldtar och mördar vita.

Satiriker, komiker, stå upp-artister och andra artister drar sig inte för att förlöjliga vita. Det har de rätt till, då detta i alla år hört till genrens idé, men gud nåde den vita man/kvinna som på scen förlöjligar och hånar minoriteter. Den artistens karriär tar slut över en natt.

Heberlein avslutar med dessa tänkvärda ord.

”Den ständiga uppdelningen av människor i goda och onda, offer och förövare, är oroande. Syndabockstänkandet, där den vite mannen, högern, majoritetssamhället ständigt pekas ut leder aldrig någonsin till något gott”

Svaret på det här inläggets rubrik kanske vi inte har, men finns det en gräns för vad också vita människor finner sig i?

Ledarsidorna

 


11 responses to “Finns det en gräns?

 • tikamax

  Jag skulle kunna tänka mig att SPRAY-TANNA mig färgad, så skulle jag gå till TANDLÄKAREN först och fixa mina tänder, sedan skulle jag gå till BOSTADSFÖRMEDLINGEN och begära FÖRTUR, sedan till FÖRSÄKRINGSKASSAN och begära FÖRSÖRJNINGSBIDRAG och till SOCIALEN för att få en hemresa betald för att semestra där, sist men inte minst skulle jag begära en fettreducerade operation GRATIS då jag vill bli av med min övervikt,
  ALLT detta får jag GRATIS i SVERIGE om jag är från ett annat land där svenska myndigheter anser att jag ”hm host host flytt ifrån”….

  Gilla

 • Maya

  Jag är rädd på riktigt.Det här kommer att leda till ett inbördeskrig mellan vita och svarta! Precis som i Sydafrika. de vita arbetar och tvingas nu lämna sina hem och ägor. det är redan så även här i Sverige. Expropieringslagen som tillåter staten ta över din egendom i form av mark och hus är ett faktum! Skrämmande!

  Gilla

 • MartinA

  För övrigt. Min tro är att mediabaronerna och politikerna förbereder sig på att utrota oss. Allting tyder på det. Massinvandringen, retoriken, samhällsmodellen, lagstiftningen. Rasism är det ondaste. När det gäller svenskar som har lojalitet till andra svenskar. Samtidigt som reklamfilmer och hollywoodfilmer genom sina rollbesättningar visar att de hela tiden tänker på ras. Vi svenskar får inte tänka på sånt. Men de som vill oss ont har krav på sig att tänka på sånt hela tiden.

  Gilla

 • MartinA

  Årtusenden. Vithet skapades i norden. Det är en evolutionär anpassning till långa vintrar.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Gränsen är sedan länge passerad !

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Allt det positiva som svensk befolkning har åstadkommit i sitt hemland Sverige går inte att negligera hur länge som helst.
  En dag kommer flertalet av oss svenskar att säga, nu har vi fått nog av dumheter.

  Gilla

  • Maya

   Tyvärr är det redan för sent. Jag har tappat hoppet om en ljus framtid här.Tacksam att ha fått uppleva det Sverige som aldrig kommer tillbaka.

   Gillad av 2 personer

 • Thomas

  Det är populärt byta kön nuförtiden, i vart fall låtsas som att det finns flera än 2 kön så varför inte byta hudfärg också när de ändå hatar sin kropp?

  Och det är inte i första hand färgade debattörer/journalister/tyckare som hakat upp sig på hudfärg utan det är vita svenskar som t ex Pernilla Ericson på ab .En Idiot. Snällt sagt ändå.

  Gilla

  • Joy

   Det finns ju spray-tan, kanske något att prova. Men då får man botoxa läpparna något också, beroende på vem man vill vara. Men skrapar de på ytan hittar de en svensk, som ska jobba och beskattas.

   Gilla

 • Lite

  En fortsatt uppdelning i goda och onda ska vi inte släppa, nämligen följande:

  ROTEN TILL ALLT GOTT…
  …i Sverige är den vite mannen/kvinnan. (Har jag rätt eller har jag rätt?)

  ROTEN TILL ALLT DET ONDA…
  …vi har i landet idag är 7-klöverns politiker och deras medlöpare.

  För att inte tappa sugen i Din fortsatta kamp för det goda, rekommenderar jag att Du ger en halvtimme av din tid till ett inlägg på YouTube från Skogssjön. Titel; Sveriges roll i en ny världsordning #Agenda2030. Kan tyckas innehålla många bibelcitat, men eftersom Du inte är en 7-klöverpolitiker så lyssnar Du ju på allas åsikter. Jag vill ge det inlägget fem vita näckrosor av fem möjliga!

  Gilla

 • SvenskMan77

  Sedan jag växt upp har all ”onda” i hollywoodfilmer mm nästan alltid poträtterats som blonda blåögda män. Dom ”goda” är ofta negrer. O dom ”fula” är nån som blir omvänd…. hmm? Bara en tanke som slog mig.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: