Vi väntar på en regering


Vi är många som undrar när riksdagspartiernas ledning tänker ta klivet upp ur sandlådan.

En av alla dessa är Alice Teodorescu som konstaterar att verkligheten utanför 7-klöverns ombonade kanslier gör sig påmind varje dag, 48 dagar efter att valet avgjordes.

Alice Teodorescu är kvinna, invandrad och borde vara vänsterns gunstling. Tvärtom får hon utstå hat från vänsterkanten och detta p.g.a. sin beskrivning av en verklighet som blir allt mer absurd.

Varje dag får vanliga, hederliga medborgare, känna på den verklighet som pågår där ute. Teodorescu tar upp en av de senaste i raden av dödsskjutningar som inträffat i detta allt mer sargade land. Nyligen sköts en oskyldig 22-åring till döds i Stockholmsförorten Segeltorp. En oskyldig medborgare som råkade vara i vägen när kriminella skitstövlar vill visa sin makt.

Alice Teodorescu ställer frågan allt fler ställer:

”Hur många oskyldiga människor ska förlora livet eller tvingas kringskära sin vardag för att slippa våldet medan det maktpolitiska spektaklet fortgår? Är det verkligen viktigare att isolera SD från indirekt inflytande än att Alliansen och SD gör upp i frågor där de är överens, som inom exempelvis kriminalpolitiken”

Vi är många som undrar och rodnar över våra politikers sandlådefasoner. Vet de egentligen vad de håller på med eller har de rent av slutat bry sig?

Teodorescu tar också upp en annan mycket viktig aspekt. År av högkonjunktur har inte löst alla problem Sverige brottas med och nu går vi in i en ny lågkonjunktur. Hon pekar på att en lågkonjunktur ofta biter sig kvar längre än en högkonjunktur och att en lågkonjunktur ofta sätter djupare spår i samhället än en högkonjunktur. Lägg därtill att 300 000 asyl- och anhöriginvandrare är på väg till Sverige och alla begriper att nuvarande problem är småpotatis mot vad som komma skall.

Läs artikeln i sin helhet och bär med er sista stycket i texten.

”När allt fler vanliga, hederliga, skötsamma medborgare, med rötterna i alla världens hörn, inte längre uppfattar att deras handlingar spelar någon roll för hur deras liv utvecklar sig kan vi börja tala om orättvisa på riktigt. En orättvisa som kommer att mobilisera människor på ett sätt som vi inte har sett maken till i Sverige”

Jag tror att inte minst partierna i den s.k. 7-klövern kommer att få känna av det.


26 responses to “Vi väntar på en regering

 • Tore

  Vill vi ha en regering bestående av dessa kioskmongon.
  Så länge vi inte har en sk regering kan dom inte ställa till mer kaos skänka pengar till terrororganisationer höja pensionsåldern ta in 250.000 analfabeter.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  En sådan regering skulle bestå av både S och M o några till. Men så blir det inte. För S o M måste låtsas vara oense. Spelet ni vet. Båda dom har förstört F-kassan, AF och pensions-systemet. Båda dom göder SD med sitt svek mot främst dom svaga i samhället. Dom skiter både S o M i. Istället göder dom en redan proppmätt medelklass. Var det underligt att båda dom var valets förlorare jämte Mp som bara flummar? Vi får tåla oss innan man lekt färdigt i sandlådan,

  Gilla

 • Billy Boy

  Trycket ökar på talmannen Andreas Norlén – ”använd pingvintricket” för att få fram en regering.

  Ni vet pingviner? De svartvita fåglarna står samlade på ett isflak. Ingen vill hoppa ner i vattnet där de smaskiga fiskarna finns. Det kan ju finnas en leopardsäl där nere. Alla vill i, men ingen vill hoppa först.

  Kanske behövs det en liten knuff?

  https://unv.is/svd.se/trycket-okar-pa-talmannen–anvand-pingvintricket

  Gilla

 • Sea Gull

  Inte är det Sverige och dess medborgares väl och ve som är viktigt!!! Troligtvis, är det politikernas eget behov som är det primära samt närheten till ”köttgrytan”!!?

  Gilla

 • Maya

  En regering som Riksdagen tolererar.I så fall är det ingen chans för SD! Jag tolererar bara SD! Men vad kan jag ensam göra?

  Gilla

 • Nya tankar

  Väntar vi verkligen på en regering??? Hur bra kan det bli??? Tänk bara hur svikaren Kristersson, har varit ute och förmana kommunerna, att INTE samarbeta med SD. Dåligt, dåligt, mycket dåligt!!! Så hur dåligt kan det bli utan regering. Då får ju riksdagen och SD bara större makt. För tror hon att verkligheten ”där ute”, kommer att förändras till det BÄTTRE, är hon bra naiv. Viljan finns ju inte för denna politik. Har ALDRIG funnits hos de etablerade 7. Bara förstöring av allt!!! SÅ UTAN REGERING, INGEN KATASTROF, TVÄRTOM!!!

  Gilla

  • Nya tankar

   På måndag får vi i alla fall svar, denna gång. Då ska Löven avge resultat hos talmannen, vad han kommit fram till. Och sen inleds en ny talmansrunda, med ALLA partier (inte SD exkluderade och diskriminerade, som hitills hos både Kristersson och Löven).

   Så på måndag får vi se hur det blir!

   Gilla

   • Macke

    När Talamannen gör en talmansrunda då samtalar han med samtliga partiledare.
    Däremot när de i 7 Klövern, Stefan Löfven och Ulf Kristersson gör sina regeringssonderingar med de övriga partiledarna,
    då portar dessa JÅ.

    Stefan Löfven lär heller inte kunna lägga fram ett regeringsförslag till Talmannen.
    Lyckas inte Stefan Löfven locka över med ”gotte mys” till Annie Lööf, så lär detta hålla på.
    Frågan är om Ulf K skall åter få ta över.
    Det är som med ”Fia med Knuff”.
    Först efter att någon partiledare har lagt fram ett regeringsförslag till Talmannen, då kan Talmannen lägga in det till riksdagen för röstning.
    Talmannen kan lägga fram högst 4 förslag.
    Röstas samtliga regeringsförslag ner av kammaren, då utlyser Talmannen Extraval.

    Snart skall även budgetpropositionen vara inlämnad för röstning i kammaren.
    Skall vara inlämnad senast den 15 november.

    Gilla

 • Carl ekström

  Vi har inte haft någon ricktig regeringen på 40 år.
  Vi Behöver en Trump.Så är det jag vet.

  Gilla

 • ladulaas

  Varför skulle politikerna ”ta klivet upp ur sandlådan”? Det är ju deras sandlådetjafs, som gör att 82% av svenskarna röstar på dem.

  Gilla

 • Pacala

  Vänta får ni göra resten av livet …. Ni får ett gäng störda politiker som ni blir lurade att kalla för regering, men gör er inga illusioner, för det blir samma horse shit som för 16, 12, 8 och 4 år sedan. Även under denna ”regering” kommer svenskarna att fortsätta drömma om forna demokratin och om folkhemmet.
  Vad är egentligen ”folkhemmet” ??
  Väntar på en vettig och konkret definition, inte något metaforisk, allegoriskt, krystat och abstrakt begrepp …..

  Gilla

  • Grune

   Jag för min del har väntat på att få en regering i Sverige sedan 1969 då Palme sparkade ut vår senaste statsminister Tage Erlander.

   Gilla

 • Björn

  Alice säger så många sanningar! Tänk om Aftonbladets ledarsida nådde en promille av den nivå Alice håller.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Innan partierna inom 7Klövern får känna av någonting måste 80% av väljarna vakna upp ur sina olika dimmor och förhoppningsvis se klart hur illa det är ställt i vårt land. Jag har svårt att se att detta är möjligt. Om 10/20 år får många Svenskar hundratusentals fler än idag söka sig livets nödtorft på helt andra ställen än de som man gör idag dvs inom handeln. Soptunner och papperskorgar kommer det att bli krig om var så säkra.

  Gilla

  • Grune

   Jag såg på nyheterna att nu skall Knarket introduceras på börsen
   Det knark som 82% av svenskarna verkar att gå på. Lycka till!!!!!!!

   Gilla

 • Billy Boy

  Analys: Löfven kommer kasta in handduken – ingen ny regering i sikte
  Mats Knutson – Inrikespolitisk kommentator SVT.

  Snart har sju veckor gått sedan valet den 9 september. Och någon ny regering är ännu inte i sikte. (Publicerat 2018-10-26)

  Läs mer på:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/analys-lofven-pa-vag-mot-misslyckande-pa-mandag-meddelar-han-talmannen

  Från Jeanders bildblogg

  Gilla

 • Tore

  Dom enda kvinnor som kommer med något vettigt och konkret idag är invandrarkvinnor, dom inhemska verkar tappade bakom samma vagn.

  Gilla

  • Kent

   Yngre svenska kvinnor är oftast i karriären med anställning inom den offentliga sektorn. Det värsta som kan hända dem är att bli anklagade för att ha fel värdegrund. Då är det slut med karriären och i värsta fall också jobbet och med det försörjningen.
   Vi lever inte i ett fritt land längre.
   Att vi ska hoppas på de maktgalna egocentrerade barnen som sitter i sandlådan och kastar sand på varandra ska lösa överhuvudtaget någonting är en totalt överoptimistisk tanke.

   Gilla

   • Tore

    Varför uttalar sig då invandrarkvinnor som också är mitt i kärriären icke politisktkorrekt?

    Gilla

   • Grune

    Det som är mest mysko i denna fars är att 7-klöverns politiker fortfarande inte har förstått att ju mer man mobbar SD ju fler röster får dom. Om de röster som lades på SD vid valet hade tillfallit SD och inte fördelats på S och M så hade SD vunnit stort.

    Gilla

 • Hakan

  Det är framför allt två partier som leker på dagisnivå på samma sätt som för fyra år sedan. Vi får inte glömma att vi haft 4 års socialistisk regering helt i onödan.

  Det handlar om Kalle anka partierna Centern och Liberalerna som inte kan bestämma sig för om de är socialister eller ej!

  Icke socialisterna har ju närmare 60% med C och L. Ändå släps Löven fram för att försöka bilda regering!

  Patetiskt! Vem har röstat på dessa partier och varför?

  Gilla

  • Grune

   7-klövern har sett till att lägga ner mentalsjukhusen i Sverige och fördelningen i samhället är klart. En del av patienterna blev partiledare och resen blev väljare till dessa.

   Gilla

 • centurion

  Alice och Pettersson ! Behöver man så mycket mer ? Kanske, men det ger i alla fall en viss vägledning på livets krokiga stig.

  Gillad av 1 person

 • bj

  Följer med spänning Alice som i mitt tycke är en enastående skribent. Att hon förföljs av vänstern har vi många exempel på och därför beundransvärt att hon står för sina åsikter. Helt på din sida Alice

  Gillad av 1 person

 • per22

  Hon tillhör den krympande skara av journalister som jag fortfarande kan respektera. Tack Alice.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: