Magister Åhs hade rätt


I ett inlägg i september 2011 berättade jag att magister Joel Öhs i västra folkskolan i Nyköping berättad för oss elever,  (1954-1955) att Engelsmännen i dåvarande kolonin Malaysia tagit in Indier och Kineser eftersom Malajerna-muslimerna var för lata för att arbeta. LÄNK 

Malaysias nuvarande premiärminister, 93 årige Mahatir har sent om sider kommit till samma insikt!  Han säger under sitt besök i Thailand:

”Anledningen till att utlänningar gillar att komma till Malaysia är att malaysier inte gillar att jobba”   Enligt premiärministern föredrar malaysier ett ”lätt liv” i jämförelse med migrerande arbetstagare.

Idag kommer Bangladesherna. Varför? Eftersom malaysier inte vill arbeta, sade Mahathir i sitt tal, innan man tillade att sju miljoner invandrare beräknas vara i Malaysia idag.

”De (malaysierna) vill ha ett enkelt liv. De vill arbeta på luftkonditionerade platser och allt det, och det hårda arbetet utförs av utlänningar ”, tillade statsministern.

Enligt Mahathir resulterar detta uppträdande av malaysier i landets beroende av utländsk arbetskraft, vilket kommer att leda till ekonomiska konsekvenser som utflöde av medel.

LÄNK

FjärranÖsternRedaktören konstaterar att i Sverige är det tvärt om till Sverige kommer man för de lättfångade bidragen som Svenskarna jobbat ihop pengar till!

 


5 responses to “Magister Åhs hade rätt

 • Kurt

  Mina Kinesiska vänner som bo I Georgetown på ön Penang säger det samma. De som jag såg arbeta va för det mesta Kineser . Jag besökte en Tea farm i Cameron Highlands, ute på plantagen såg man bara Indier som jobbade. Dessa folkgrupper verka stå också för den intelligenta del av befolkningen. Kineserna skötte det Administrativa

  Gilla

 • Ståfräs

  Puh, vilken tur, trodde det handlade om att i Sverige är muslimerna för lata för att arbeta.

  Gilla

 • ruben

  Det kan nog stämma. Har hört om liknande förhållanden i Saudiarabien från de, som varit där. De hade gästarbetare för de praktiska eller krävande jobben och inhemsk personal för glassigare chefsfunktioner. Det verkade vara ganska vanligt på arbetsplatser där.

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Det här haltar. Bangladesherna är muslimer som malaysierna!

  Gilla

 • Kent

  Priorteringarna är olika.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: