Rasideologi och fascism i Borlänge…

DUMHET. I morse skrev vi att Borlänge centrum utsetts till fulaste i en omröstning enligt föreningen Arkitektupproret, om det stämmer har jag inte en aning om och jag har ingen längtan att åka dit och kolla och det av helt andra skäl en arkitekturen. 

Musikern Gustaf Norén från Borlänge är grinig över omröstningen där Borlänge utsetts till Sverige fulaste stad. — Det är ren och skär rasideologi som ligger bakom den här omröstningen”, säger Gustaf.

-Pettersson säger med reservation för att herr Norén kanske driver med journalisterna, men gör han inte det då är han bara en vänsterbliven mupp, ni vet en sådan som kallar alla som inte tycker likadant som en själv för fascist och rasist när de inte har några vettiga argument.

Gustaf Norén var tidigare medlem i bandet Mando Diao, och sjöng då in låten ”Strövtåg i hembygden” som  den 11 november 2012 gick in som etta på Svensktoppen där den sedan låg i 167 veckor fram till 17 januari 2016. Under denna tid låg den på första plats i sammanlagt 86 veckor, vilket är rekord i Svensktoppens historia.

Att tävla i musik är om något rasideologiskt och fascistiskt, skäms på dig Gustaf! Texten måste vara rena hånet mot Borlänges nya invånare, rena rasideologin, vad vet dom om den svenska hembygden…

Musik: Björn Dixgård och Gustaf Norén Text: Gustaf Fröding år 1896.

Det är skimmer i molnen och glitter i sjön,
det är ljus över stränder och näs,
och omkring står den härliga skogen grön
bakom ängarnas gungande gräs…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “Rasideologi och fascism i Borlänge…

 1. Är född och uppvuxen i Borlänge. Gjort nått år i järnverket, som sig bör. Problemen började omkring 1977 då stan fick en invandring med asyrier. Precis som i Södertälje fick stan ett raggarbråk. Sedan kom avhoppade iranier som flytt kriget iran-irak 1984 fick jag möjligheten att lämna staden. Och jag har aldrig längtat tillbaka. Och som Borlänge ser ut går knappast med ord att beskriva. Två stora bostadsområden har ”ockuperats” av araber och afrikaner. Stan öppnade sitt hjärta eftersom kommunen fick bidrag från staten. Men en dag tog det statliga bidraget slut och här satt politikerna i Borlänge med en folkgrupp som inte kunde svenska och som inte hade utbildningen, så kommunen får betala uppehälle för dessa. Så ja, jag förstår att Borlänge utsetts till Sveriges fulaste stad.

 2. Usch för Borlänge. Varit på genomresa några gånger och blev deprimerad.
  Mest negrer som hänger överallt.

 3. Det bevisar bara vad antirasismen står för, och vill åstadkomma: total förfulning, missär och lidande i och av vårt samhälle. Och de är tyvärr på att lyckas. All kloakskit = antirasism. Men vem uppskattar dem mer än de asen själva.

 4. Snön är rasistisk. Mjölken är rasistisk. Nu är tydligen både stadsplanen och husen också rasistiska. Snart är väl t.o.m. julskinkan rasistisk…visst ja, det var den ju redan…hmm.

 5. Musiker och skådespelare ska syssla med det de är bra på och inte uttala sig om saker som ligger långt bortom deras förstånd.

 6. Texten är bra, av Fröding, men låten, melodin, en mesig plåga, i mina öron. En av våra värsta ”landsplågor”. Blev tvungen att slå av!

 7. Han har varit borta från rampljuset några år och vad passar då bättre än att skaffa sig lite uppmärksamhet.
  Trodde inte det fanns så pinsamma individer.

 8. Ni ser hur det är i Borlänge.
  Vissa kan inte ens skilja på arkitektur & integration / invandring.
  Dags att börja på komvux.

Kommentera