Migranter stormar spansk enklav


INVANDRING. En afrikansk migrant har dött och minst tre andra har skadats efter att runt 300 personer stormade gränsstängslet till den spanska enklaven Melilla från Marocko på söndagen. Det uppger lokala myndigheter, rapporterar Reuters.

Cirka 200 migranter tog sig över det sju meter höga stängslet och ska nu identifieras av myndigheterna. Fler än 6000 migranter har tagit sig till Melilla och spanska närliggande territoriet Ceuta i år.

Sedan flyktingkrisens kulminerade i oktober 2015 har antalet asylsökande som kommer till EU utan tillstånd minskat med 95 procent men samtidigt som inflödet har stoppats till Italien, Grekland och Malta har en allt större andel kommit via Spanien. Samarbete är dock planerat med fler länder och i februari nästa år kommer ett första toppmöte mellan EU:s medlemsstater och Arabförbundet att hållas i Egypten där frågan ska tas upp.

-Pettersson menar att EU och Sverige är inte någon lösning för Afrika och Mellanöstern, de måste själva ordna fred och sluta göra fler barn än de kan försörja.

Exempelvis:

 • Tanzanias befolkning har ökat från 10 miljoner till 57 miljoner från 1960 till nu.
 • Etiopien från 22 miljoner till 80 miljoner.
 • Uganda 7 till 35 miljoner.
 • Nigeria 45 till 190 miljoner.
 • Marocko 11 till 35 miljoner.
 • Egypten 27 till 98 miljoner.
 • Turkiet 27 till 72 miljoner.
 • Syrien 4,5 till 20-25 miljoner.
 • Sverige 7,5 till 10 miljoner, varav 1,5 till 2 miljoner beror på invandring.

Den som tror att Europa kan absorbera överskottsbefolkningen från de c:a 70 länderna i Afrika och Mellanöstern är inte riktigt klok och det är inte bara antalet som är problemet.

Så här såg det ut i den spanska enklaven Melilla i helgen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


25 responses to “Migranter stormar spansk enklav

 • Kenth Andersson

  Gör väl inget, det snälla EU-landet Spanien gillar ju invandrare och mångkultur !

  Gilla

 • Lyckholms Bryggeri

  Var är kvinnorna? Bara fega unga krä, åh män

  Gilla

 • Per

  Vilka områden rensas?
  Ethnic cleansing….?
  Iran,Irak,Syrien,Libyen,Syrien,Libanon,Sudan,Somalia….
  Stor Israel?
  Vilka tar skiten(Anke Borg).
  Vad förstår ni inte?
  Leonard Cohen Tex”First we take Manhattan(FED 1912-13) then we take Berlin(1945)….I like the beauty of or weapons.”?
  Wakie,wakie!

  Gilla

 • Stenbock

  Måste erkänna jag hade helt fel,när jag gladde mig över att den gamle spanske premiärministern tvingades lämna,p.g.a. av sin avoga inställning till Kataloniens frigörande.
  Den nye blev ju en liknande som Abzurdiens ”svittsare”,som ju bekant vurmar för all sköns bråte. Hade viljan funnits vore det enkelt att verkligen avskärma denna lilla enklav i Afrika.
  Tydligen ser socialisten dessa Bush-niggrar som hans röstboskap !

  Gilla

 • ossie

  Elektrifiera stängslet eller gräv en vallgrav med krokodiler och pirayor så negerna blir uppätna om de försöker.

  Gilla

 • Tore

  Lägg Svenskt bistånd på gratis preventivmedel till afrikanerna.
  Det är det enda som kan stoppa svälten i Afrika, dom måste bli färre.
  Etiopien hade 17milj människor när bandaid räddade dom idag över 80milj.
  Snart kan inte den vite mannen rädda den svarte längre.

  Gilla

  • Maya

   Inget stoppar svälten i Afrika av den anledning att de är ociviliserat folk och har ingen lust att arbeta. Afrika har varit den mest misslyckade kontineneten så länge jag minns.Bistånd redan på 50 talet.Eftersom ingen förbättring sker bäst att lägga ner bidragen!
   Afrika bör inte finnas.

   Gilla

 • Maya

  Nog är det för jävligt att den enda muren som passeras av tusentals varje månad , de klättrar helt enkelt över, kan inte byggas till en stabil oöverkomlig mur med vakter som vaktar dygnet runt. Eu bryr sig inte och Spanien måste tjäna pengar på det här.

  Gilla

 • Tomas Omaely

  Var är kvinnorna?

  Gilla

 • Benke

  Det är ingen hemlighet att det finns oförskämt rika människor i alla länder, inklusive Afrika. Lägg ner allt bistånd och satsa på reklam om fördelningspolitik så kanske det finns hopp även för afrikanerna.
  Aliko Dangote 57, Nigeria, uppskattades i början av 2014 vara god för $ 250 miljarder. Sin förmögenhet har han skapat sig genom att handla med råvaror och Dangote äger Dangote-koncernen.
  Använd hans pengar, inte mina skattepengar.

  Gilla

 • Kurt

  Det finns medel och vägar att få stopp på detta, det enda som stå i vägen är en missuppfattat humanism.
  Ta den gamla DDR gränsen som förebild, minfält och självskott anläggningar kan förstärkas med El stängsel.
  Att hänvisar till kvinnor och barn är nonsens, jag ha inte hört eller läst ett enda fall där kvinnor eller barn ha valt den vägen. De enda som väller in är Afrikas avskum enligt en Afrikansk höjdare.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Samma befolkningsökning kommer vi nu att få se i Sverige när kullföderskorna har kommit hit!

  Stackars naiva svenskar som tror att vi kan bygga sjukhus, bostäder och skolor i takt med befolkningsökningen! Att vi skall hitta jobb till alla samtidigt som vi står inför den största omstruktureringen någonsin på arbetsmarknaden, när hundratusentals av dom jobb vi har idag kommer att försvinna!

  GRATTIS TILL OSS ALLA!

  Gilla

  • anne b rat

   Nejdå, det är inga problem, Rödluvan lovar Enkla jobb, förstagångsjobb, instegsjobb etc. så visst skall detta ordna sig!

   Gilla

  • Ståfräs

   Mest grattis till PK som gärna avstår cancerbehandlingar o dyligt bara för att vår nya adel skall få förtur, allt anna är djupt kränkande och rasistiskt.
   Samt ett stort grattis till alla Göteborgare nu när Sahlgrenska Sjukhuset skall spara 100 tals miljoner och sparka 500! Det är synonymt med Sossefeminism det. Gör inget tycker PK som tydligen gärna dör i väntan på vård.

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  Fantastiskt att om man olagligt tar sig över staketet väntar en livslång försörjning på skattebetalarnas bekostnad i Sverige som belöning!

  Gilla

 • tikamax

  VI har inte en CHANS.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: