Asylsökande tog kvinnlig gisslan i Köln

BROTTSLIGHET. Gisslandramat på centralstationen i tyska Köln är över. Polisen har gripit gärningsmannen och fritagit den kvinna som hölls som gisslan. Hon uppges ha lättare skador.

-Pettersson läser om detta på Aftonbladet som verkar ”glömma” några detaljer, trots att de hänvisar till den tyska tidningen Sueddeutsche Zeitung som texten ned är hämtad från.

Strax efter lunchtid på måndagen tog en 55-årig asylsökande Syrier en kvinna som gisslan i ett apotek på centralstationen i den tyska staden Köln. Kort dessförinnan hade mannen kastat en Molotovcocktail in i en snabbmatsrestaurang där en 14-årig flicka fick svåra brännskador. Efter
brandlarmet och sprinklersystemet utlösts flydde mannen in i apotekslokalen. Under förhandlingar med mannen ska han ha begärt fri lejd och ett plan till Syrien.

Vid femton tiden inleddes en fritagningsoperation av att chockgranater kastades in i lokalen där efter stormade ett ”Spezialeinsatzkommando” (motsvarigheten till vår nationella insatsstyrka) lokalen och oskadliggjorde gärningsmannen. Dessförinnan hade mannen hällt bensin
över kvinnan och hotat att tända på.

Kvinnan skadades lindrigt medans gärningsmannen ska ha skadats svårt och har opererats akut. Gärningsmannen kom till Köln 2016 och har begåvats med ett 5-årig tillfälligt uppehållstillstånd. Under de två år han bott i Köln har han redan lyckats göra sig känd hos polisen b.l.a. för stöld,
narkotikabrott och misshandel. På senare tid har polisen även fått indikationer på att mannen radikala islamistiska sympatier.

Men, men, det var säkert en tillfällighet att svenska medier glömmer mannens bakgrund…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

4 thoughts on “Asylsökande tog kvinnlig gisslan i Köln

 1. Stackars denne missförstådda asylsökande, utgår ifrån att Tyskland behandlar honom väl och inom ramen för de mänskliga rättigheterna!
  Hur mår och kommer det att gå för brottsoffret?
  Brottsoffer, vad är det för något ?

 2. Säkert en som ingår i kontraktet som socialdemokraterna skrev med Muslimska Brödraskapet 1999?
  Han var väl på väg till Sverige för att ingå i den blivande islamistiska regeringen i Sverige när sharialagarma blir svenska lagar.

  Sverige är ju på god väg att bli det ilamistisla land som socialdemokraterna har skrivit kontrakt om att medverka till!

  Tänk att det finns en, enda svensk individ, som kan tänka sig att rösta på de största landsförrädarna någonsin, SOCIALDEMOKRATERNA!

  • Gissar att Per Albin och de andra gamla sossarna vrider sig i sina gravar och undrar vad som hänt med partiet och varför det kunde gå så fel.
   Håller med. Hur kan man rösta på S. Vad har de egentligen gjort för gott under de senaste 25 åren.

 3. Jag antar att tyska migrationsmyndigheterna ställs till svars för skadorna och ersätter privatpersonerna eftersom de har bedömt att ge denne ”flykting” uppehållstillstånd, men icke. Varför är han inte utvisad på livstid redan efter första brotten? Vad håller myndigheterna i EU-länderna på med egentligen? Jag längtar efter att kantrade myndigheter börjar hamna på rätt köl en vacker dag, men det tycks ta minst 4 år till.

Kommentera