Vår kultur monteras ned steg för steg…

TRADITION. O, Helga Natt är Sveriges största, och en av världen största julkonserter och en jultradition sedan 2001. Showen brukar spelas in andra advent för att sedan sändas i TV4 på julafton klockan 20:00. På scenen framför Nicolai Kyrka i Örebro står en program- och allsångsledare, en 45-mannakör och O, Helga Natt-bandet. Framgångsformeln är jul-allsång och framföranden på scenen av riksartister, en klassisk tenor, årets lokalartist samt kör och orkester.

Publiksiffran på plats är i snitt 25.000 och i TV har O, Helga Natt också en stor publik.

Nu meddelar SVT att TV4 fattat beslut om att inte kommer att sända arrangemanget i år.

-Pettersson vet inte vad det avbrutna samarbetet beror på. Programmet passade utmärkt på julaftons kväll efter klapputdelning och all mat, men det är väl som så mycket annat en svensk tradition som får stryka på foten för att inte kränkta de nya svenskarna.

 • Några få exempel:
 • Vi har Lucia som enligt traditionen ska vara en långhårig blond flicka, men nu går det lika bra med en svart pojke.
 • Vi hittar muslimska kvinnor i hijab i julkalendern.
 • Rektorer som förbjuder elever att vifta med svenska flaggor på skolavslutningen.
 • Böner för mångfald och mångkultur på Nationaldagsfirandet!
 • Muslimska seder och bruk framhävs.
 • På Midsommardagen, det svenskaste av det svenska, lät TV4 en muslimsk kvinnlig kock laga ”traditionell” kebab i slöja.
 • Ramadan firas på många platser liksom i TV.
 • Böneutrop tillåts medan det bråkas om störande kyrkklockor.

-Pettersson menar att vår kultur monteras ned steg för steg för att ersättas med något som inte fungerat någonstans i världen. Jag har frågat vänsterliberaler efter bra exempel på mångkultur men de har aldrig något…men vi har facit över mångkulturen…

Loa Falkman – O Helga Natt, Örebro 2013

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

30 thoughts on “Vår kultur monteras ned steg för steg…

 1. Det kanske är någon/ra i Örebros trygga stolta och mångkulturella Metropol Vivalla som blivit kränkt av O Helga Natt, denna tradition kanske anspelar för mycket på kristendomen ?

 2. Ja allt vad svensk tradition skall bort. Minns från 60-talet när man spelade under blågul fana med armens musikkår under ledning Mark de la Berg. Undrar ifall SR vågar spela idag?

 3. De flesta orter i Sverige påminner om science fiction skräck film typ apornas planet och Alien

 4. Vapenvilan i Malmö höll lika länge som oftast i syrien tre dagar När man säger att nån är bakom flötet så menar man nu Malmö polisen

 5. Upp tom mellanstadiet hade vi alltid skolans höstterminsavslutning i kyrkan. Men det är nu många år sedan man började ta bort det, för att inte de stackars invandrarbarnen skulle behöva tvingas till kyrkan.

 6. Allt är upplagt så att den imbecilla valboskapen ca 65- 75% av de röstberättigade inte ska förstå vad som pågår.

 7. Ta vara på varje jul, påsk och kristendomens övriga helgdagar, det är inte många kvar i nära framtid. Lyssna inte på ateister och agnostiker, de bara underlättar för islam och dylika styggelser att få rötter där det inte finns någon tro. Svenskarna behöver också finna sig med i nutiden och förstärka känslan att de hör till ETT land och ETT folk.
  Skylla inte allt på politikerna, de gör skada eftersom de kan och de får, de vet att ingen kommer att våga stå emot.
  Rädsla, passivitet och ointresse kan förlänga lidandet, öka antalet och tillfällen för kriminella gärningar, stärka extremisterna samt förstöra ett civiliserat samhälle.
  Det tragiska med det hela är att svenskarna vet det, men de sitter och drömmer om Folkhemmet ….

 8. Inte för att jag tror på varken spöken eller gudar så tror jag att nomenklaturan är självmordsbenägna.
  Vari består genialiteten att skrota ett vinnande lag mot ett vilt skjutande och medeltida?
  Jag sörjer min egen dumhet som gjorde mig av med både kul och hagelgevär, en dag får vi förmodligen mobilisera för att inte förslavas. Tack och lov har vi över 300 000 jägare runt om i landet om nu svart och brunråttorna fortsätter att öka.

 9. De tre små gubbarna med hattarna på sne som komma från ett visst land, är redan portade från Lussetågen.

  En som kunde sjunga var även en som lämnade oss allt för tidigt vid sin ålder av 49! år redan 1960.
  Näml. den store värdsberömde opera- och tenorsångaren Jussi Björling.

  Lyssna på hur väl Jussie sjunger ut orden med varje bokstav.
  När Jussie tar i samt på slutet sjunger ut av allt vad han har och förmår med sin röst.
  Samt det vintriga julmotiven i bildspelet som är inlagt, med bl.a. Gävlebocken.

 10. Som en vän av gamla västerländska traditioner med julfester julsånger traditionell blond lucia tomtar mm mm så blir man ju bedrövad Hur har det kunnat gå sådär undrar man Tydligen är de så att gröna,kommunister, socialister, regnbågsfärjade mm har haft i förhålla de till understöd för stor makt Förra regeringen där bestämde dom gröna och tydligen vill dom med lite på 4 % bestämma också i följande regering De som jag inte heller förstår är att svenska foket tittar snällt på när allt går åt h vete Nu har de redan gått för långt utvecklingen går inte mera att styra Fast SD skulle fått 40% av rösterna i valet så skulle svetsaren stå där han står i dag och bli följande statsminister Med de så försvinner dom sista traditionerna också

 11. TV4 är om möjligt ännu mer vänsterextrema än SVT och islamistkramare till max.
  Hur ska allt eländet sluta det verkar inte finnas någon journalist som vågar opponera sig.
  Vi ska tvångsmatas med islamist propagandan i alla medier som finns från morron till kväll. Usch!

  • Ja SVT och SR må vara extremt vänstervriden och PK men är långt ifrån Aschbergs TV3, Malou von Sivers TV4 och kanal 5 med Philip och Fredrik !
   Vidrigt är vad det är.

 12. Sverige är på väg att totalförstöras. SVT, TV4 och SR bär en stor eller mycket stor del i skulden för detta.

 13. Vad är det för fel i huvudet på 82% PK? Hatar dom sig själva, sina barn, nära o kära så till den milda grav att inget Svenskt skall få vara kvar?

 14. Ja även tolvslaget ifrån skansen kommer att ersättas med en direktsändning ifrån en hög minaret där en skäggbevuxen gaphals kommer att göla ut sitt budskap , och fyrverkeriet kommer att bestå av smattrande kulsprutor , verkligen en spännande framtid vi går till mötes .

 15. Jag undrar om det har något med ”kulturellt folkmord” (definition, se wikipedia) att göra…

Kommentera