Pengar drar till sig skumma typer

Det är väl knappast någon hemlighet att där pengar finns, finns också skumma typer som försöker roffa åt sig så mycket som möjligt.

Asylbranschen är kanske den mest lukrativa branschen idag. Miljardrullningen drar förstås till sig individer som gör allt för att sko sig på skattebetalarnas pengar.

SVT kan berätta att också offentliga biträden till asylsökande har en del lik i lasten. Ha i minnet att de biträden detta berör är advokater och andra jurister.

Migrationsverket svarta lista över olämpliga biträden avskaffades 2016 efter kritik från JO och andra instanser. På den listan fanns då 2 500 personer som begått brott i olika omfattning. Sexuella ofredanden, bedrägerier, ekonomiska oegentligheter är bara några av de brott dessa advokater och jurister gjort sig skyldiga till.

Nu har ett antal av dessa individer stoppats av Migrationsverket och kan därför inte längre dra nytta av den miljardrullning som asylindustrin innebär. Fast de som egentligen borde granskas är Migrationsverket själva. Bert Karlsson tillhör de som efterfrågar en sådan granskning och om denna artikel bygger på verkliga händelser borde varje seriös myndighet och ärlig journalist dra igång en omfattande granskning redan nu.

SVT

6 thoughts on “Pengar drar till sig skumma typer

 1. Vi har ingen regering .Valet var 18 . september,småbarnen, som vi kallar politiker fortfarande käblar och kan inte komma överens.Sorglit att svenska folket som var värdsledande att skapa ett land som alla drömde om,dessa svenskar har röstat fram individer som man inte ens skulle släppa in i ladugården för att mocka kodynga.Börjar tappa tron på demokrati och hoppas att vansinne tar slut någon gång,men det är bara drömmar kanske.

  • Alldeles snart har Folkhemmet en S-ledd regering med stöd av V, MP, och L kanske också KD och M när och när det kniper !
   SD får återigen 4 år framåt en hedersplats på läktaren.
   2022 är det val igen och då blir det väl ändå nya tag och stora förändringar i sandlådan, eller ?

  • Jag håller med. Det är bara drömmar så länge 82% av Sveriges befolkning består av treåringar.

Kommentera