Polisen varnar för utländska ligor, men…

BROTTSLIGHET. Enligt polisen finns tydliga tecken på att personer kopplade till utländska ligor uppehåller sig i Sverige för att begå brott. – Därför vill vi göra allmänheten extra uppmärksamma på okända personer som rör sig bland villor och bostadsområden, skriver Linda Staaf, nationella operativa avdelningen, i ett pressmeddelande.

Personerna ska förflytta sig snabbt i landet och begår olika typer av brott, stölder av fordon, verktyg och inbrott. Tipsen till allmänheten är att om möjlighet finns snabbt ställa in bilar i garage, vara uppmärksamma på om okända personer rör sig i bostadsområdet.

-Pettersson vill göra Linda Staaf, Nationella operativa avdelningen, NOA, uppmärksam på att det är ni som arbetar med internationell och organiserad brottslighet och ert jobb är att stoppa dessa ligor men ni verkar upptagna med sådana som Pettersson…det kanske är enklare och mindre ansträngande…

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

26 thoughts on “Polisen varnar för utländska ligor, men…

 1. Om Allmänheten ska agera som spanare åt sig själva bara för att vi inte har någon fungerande polis måste vi också få lagstöd i att agera!

 2. Polisen skolar ju hundrastare och pensionärer att bli spioner så att dom kan koncentrera sej på enkla trafikbrott och bloggare

 3. Farligast är utomvästliga V-ligan i Riksdagen, Regeringen, Svea HovRätt ( islamistiska V-nämndemän) och Högsta Förvaltningsdomstolen (Riazat-Ardalan omskärelse falangen)

 4. Är precis vad vi inte vill ha från polisen. Varningar. Vi har redan tillräckligt med brottslingar här i landet ändå. Vart tog gränskontrollen vägen?

  ”Ser man något misstänkt, ska man höra av sig till polisen” står det i pressmeddelandet.
  Vet polisen egentligen hur svårt det är att komma fram per telefon till dem.

 5. Det pågår ett lågintensivt krig mot oss med invandrings kritiska åsikter.
  Det satsas resurser både inom polisen, pressen och politiken för att bedriva hets mot dem med andra åsikter.

  Allt snack frihet hit o frihet dit gäller bara dem själva, alla andra görs rättslösa trots att lagen är på vår sida. Att det finns resurser till detta, när invandrargäng dödar, våldtar och bränner stora delar av landet utan att polisen låser in dem!

  Det finns en smärtgräns för hur mycket folk vill betala i skatt, när pengarna bara användas till bidrag till invandrare. Allt annat är eftersatt!

 6. På papperet då har en privatperson lika stor rätt till självförsvar som en polis, men absolut inte i verkligheten, det finns det massor med exempel på. Därför är det svårt för många att försvara sig nu när vi inte har någon oberoende polis längre, som lägger över ansvaret på försvarslösa privatpersoner, det är ynkligt!

 7. I pressmeddelande från Linda Staaf, NOA står det bl a.

  ”Polisens tips till allmänheten är att ställa in bilar i garage om det är möjligt, och att vara vaksamma på okända personer som rör sig i bostadsområden – ser man något misstänkt eller vid pågående brott ska man höra av sig till polisen.”

  Förra året noterade jag okända personer som satt i en vit täckt skåpbil utan fönster på sidorna och bakdörrarna. Den stod märkligt parkerad och jag kollade upp bilens registreringsnummer, som visade sig vara falskt. Reg. numret som satt på skåpbilen gällde för en släpkärra på en annan avlägsen ort i Sverige.

  Jag tog foton på bilen i smyg, skrev ut bilderna på papper, åkte till närmaste polisstation, tipsade dem och lämnade in bilderna. Polisen villa ha bilderna digitalt så jag postade dem på e-mail.

  Under tiden hann den vita skåpbilen försvinna och jag hörde sen aldrig av polisen om vad som hände i fallet.

  Otacksamt att försöka hjälpa polisen när de visar så ljumt intresse.

  • Säg att du misstänker att det är NMR nästa gång, då kommer två piketbussar inom 10 minuter och sen en helikopter!

 8. Sätt igång att jobba med riktig kriminell verksamhet istället för att jaga pseudobrottslingar. Ni har ju lyckats bura in en 65 årig pensionär på 3 månader, hon måste ha varit en riktig gangster, eller det kanske räckte med att hon var en etnisk svensk. Grattis, det var duktigt gjort.

 9. Nationella Operativa Avdelningen, NOA, låter förtroendeingivande och mäktigt. Jag ser framför mig tuffa grupper som kartlägger och slår till mot gangstergäng som i actionfilmer.

  Så icke i Sverige, trots omorganisation. Här är det skrivbordsdetektiver som gäller. Med en och annan dagsutflykt för att förhöra sådana som Pettersson eller pensionerad dam som i ilskan skrivit något som anses störande på nätet.

 10. Det handlar nog också om s.k. Pinjakt, alltså det är mycket behagligare och enklare för polis och åklagare att utreda och eventuellt åtala i huvudsak svenskar för upphovsrättsbrott, brott mot HMF, enklare trafikförseelser och så vidare än att ta i gruppvåldtäkter, skjutningar, personrån, bilbränder där de uteslutande får hantera kulturberikare och pensionsräddare.

 11. MIA, PK o 7 klövern är stolta över att polisen beivrar brottslighet och att skolbränder 429st, 2017, bilbränder, rån, våldtäkter, också säkert flest i hela världen. Därför har Kling o Klang resurser att djävlas med oss pursvenskar.

  • Men är det inte det Svenska rättsväsendets uppgift att hålla så grova brottslingar som Pettersson borta från allmänheten.
   Tänk om han begår samma grova brott igen !!!!!!
   O.B.S. IRONI

 12. Sedan politikerna i regering och riksdag tog beslutet 2014 att omorganisera de 21 polismyndigheterna och Rikspolisstyrelsen till en myndighet, Polismyndigheten, och Säkerhetspolisen har omfattande utredningar och utvärdering gjorts beträffande resultatet. Den kritiserade omorganisationen har fått mycket svidande kritik.

  Polisen har inte nått målen för omorganisationen
  (Publicerat 28 september 2018)

  Läs mer på:

  http://www.statskontoret.se/nyheter/polisen-har-inte-natt-malen-for-omorganisationen/

  Rikspolischefen: Krävs fortsatta åtgärder för effektivare polis
  Polisen behöver fortsätta utveckla sin styrning och effektivisering. Det krävs också ökade resurser och en renodling av polisens uppdrag. Det säger rikspolischefen i en kommentar till Statskontorets utvärdering av omorganisationen. (Publicerat 28 september 2018)

  Läs mer på:

  https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/september/rikspolischefen-kravs-fortsatta-atgarder-for-effektivare-polis/

 13. Så medan de sprider lämpliga varningar till allmänheten, så sysslar de med att jaga Svenska bloggare med rättegångar och utredningar. De tycks ha samma impact på säkerhetshoten i landet, som MSB, dvs ingen alls. Jag vet inte vad NOA har för uppgifter, men de låter, som att de utan större problem skall kunna ta kontroll på ligorna och slänga ut dem och ge dem utvisning för alltid eller mota dem vid gränserna. Visst blir man trött på ofruktbara myndigheter utan praktiska värden i samhället. Nästa regering får många tunga saker att ta itu med och rätta till. Kanske därför ingen vill regera längre?

  • Lägg ner skräpet istället och skicka ut konstaplarna på gatan att patrullera. Där gör de mer nytta.

   • Förmodligen kan dagens konstaplar må dåligt och känna sig otrygga av att fotpatrullera, är tryggare att glida runt i en radiobil med uppvevade rutor och se hård ut !

 14. Dialog, korvgrillning och kaffe med dopp mot brottslighet är en av alla berömda svenska modeller som naturligtvis hela världen är imponerad av som alltid när det gäller svenska modeller om svenska politikerna får säga det själva !

Kommentera