Polisen efterlyser misstänkt våldtäktsman

BROTTSLIGHET. På morgonen för två veckor sedan, den 25 september, lämnade den 36-åriga kvinnan sin bostad för att gå till jobbet. I korsningen Tussmötevägen och Östbergavägen svänger hon in på en gång- och cykelväg vid Årstafältet, där hon passerar en ung man.

– Hon får ganska direkt en känsla av att något är konstigt. När hon vänder sig om ser hon att han har vänt om efter henne, säger Sophia Lennermark, utredare för grova brott vid polisregion Stockholm Syd.

Mannen ska ha hotat kvinnan med en pistol och tvingat in henne i en skogsdunge. Där ska han ha våldtagit henne och rånat henne på mobil och bankkort.

– Det är ett hänsynslöst beteende. Han hade inget konsekvenstänk och tog väldigt stora risker att bli upptäckt, säger Sophia Lennermark.

Kort efter överfallet, vid 07.30, tog en ung man ut en stor summa kontanter från kvinnans kort i en bankomat på Brunnbyvägen i Östberga. En övervakningskamera vid en intilliggande butik fångade den misstänkta mannen på bild.

Polisen misstänker att det är samma man som begick våldtäkten och rånet. De efterlyser nu hjälp att identifiera honom.

På filmen är mannen klädd i en mörkblå jacka med vita detaljer, en vit huva uppdragen över huvudet och bär en svart sidoväska med siffrorna 05. Polisen är också intresserad av att komma i kontakt med två cyklister som passerat kvinnan på vägen innan överfallet.

Bild från övervakningskamera. De väljare och politiker som släppt in honom i landet borde ringa polisen och erkänna.

TIDIGARE 2018-09-25. Kvinna rånad och våldtagen i Stockholm

BROTTSLIGHET. En kvinna misstänks ha blivit överfallen och våldtagen i Östberga i södra Stockholm. – Vi fick in larm om personrån men när vi kom till platsen uppgav kvinnan att hon även blivit våldtagen, säger Stockholmspolisens presstalesperson Kjell Lindgren till TT.

Larmet kom till polisen klockan 07.28. Kvinnan har förts till sjukhus för undersökning men enligt Kjell Lindgren finns inga uppgifter om personskador.

– Nu jobbar vi med att lokalisera eventuell brottsplats och gör teknisk undersökning. Vi kommer också att gå igenom eventuellt kameramaterial och höra eventuella vittnen, säger Kjell Lindgren. Ingen person är ännu misstänkt eller gripen.

– Pettersson ser inget signalement eller ens något om antalet gärningsmän. Jag vet inget mer än vad TT skriver men läs gärna Om Östberga på bloggen…

*** 

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

15 thoughts on “Polisen efterlyser misstänkt våldtäktsman

 1. Billy Boy

  08 10 2018 at 23:39

  Sverige ligger i botten av de nordiska länderna när det gäller tilltro till den framtida pensionen.”

  Min bekant i Finland får 2100 euro i månaden vid 61 år. Han har arbetat i Systembolaget Alko och som servitör.

 2. Precis där mötte jag två utlänningar ,när jag skulle besöka min väninna för två år sedan. De hade en bukett halvvissna blommor med sig . Jag kände mig tvingad att köpa ,för jag kände mig hotad. För 50 kronor kanske jag räddade mig från mer allvarliga saker. Jag har alltid en sedel i fickan ifall det blir en trångmål . Det här skedde på eftermiddag påsken 2016.

  • Ja, om jag hade röstat på SD så hade inte kvinnan blivit våldtagen.

   Vad det än beror på så har det aldrig kommit så många asylsökande som efter att SD kom in i riksdagen och så många våldtäkter.
   Så jag vet inte vad SD ska kunna göra egentligen.

   • Mia ? Som vanligt kommer du med dina urkorkade argument !!! Har SD haft mandat till att kunna påverka våran politik ???? Ganska troligt hade hon och många andra kvinnor i vårat land undvikit detta !!! För hade DU/NI röstat på SD år 2010 så hade dessa människor kommit in i vårat före detta Sverige !!! Så ja , jag tycker du ska skicka en hälsning till dom drabbade !!!!

   • Om jag skulle skicka en hälsning så skulle kvinnorna tror att jag var en Sverigedemokrat som vill använda dem för mitt syfte.Det har gjorts många gånger tidigare.
    Som jag sa så röstar jag inte på SD förrän jag tror att de kan göra någon skillnad oavsett om anledningen är att de inte haft mandat eller något annat.

    Dessutom är de flesta partier nu för en minskad invandring.

   • Mia ! Precis som jag sa ! Urkorkade argument ! Allt detta hade ALDRIG hänt om SD hade styrt landet från 2010 !!! Så du/ni är i allra högsta grad ansvariga !!! Ha de i åtanke när du/ni ska berätta för nästa generation vad ni har ställt till med !!!!

   • Mia:
    Nej vet inte ens du vad som måste göras,är allt förlorat !
    Är du möjligen blind…inte bara på vänsterögat ?

  • Ja, känns tryggt att veta att han kommer att vara med och rädda våra pensioner.
   Ser fram mot en härlig ålderdom.

   • Sverige ligger i botten av de nordiska länderna när det gäller tilltro till den framtida pensionen.

    Pensionsindex i nordisk botten Pensionsindex utgörs av frågan om pensionärer kan känna trygghet med att man får den nivå av pension man behöver. Pensionerna är ett av de välfärdsområden som åtnjuter allra lägst förtroende i hela Norden.

    Högst Pensionsindex har Danmark 58 (+3), följt av Norge 54 (-1) och Finland 48 (-3). En möjlig förklaring till danskarnas stigande förtroende för pensionen, kan vara att det under det senaste året publicerats ett par olika internationella pensionsjämförelser. I dessa har det danska pensionssystemet pekats ut som ett av de absolut bästa i världen.

    Sveriges Pensionsindex 2018 ligger på 38 (+1), vilket är klart lägst i Norden och den näst lägsta noteringen i mätserien. (Publicerat av SEB i juni 2018)

    Grafik över perioden 2011 – 2018 mm finns på sidan 8 av 24 på länken nedan. Snabbast hittar man avsnittet genom att söka i pdf-dokumentet på ordet Pensionsindex

    https://sebgroup.com/siteassets/press_sv/expertrapporter/valfardsbarometern/valfardsbarometern-2018.pdf

  • Sverige kommer naturligtvis i framtiden inte att överleva utan kramgoa och mysiga terrorister och övriga kriminella parasiter !

Kommentera