Prata även med Åkesson

INRIKES. Regeringsbildare Ulf Kristersson har sagt att han just nu inte tänker prata med Jimmie Åkesson. Det bör han göra. Det är nämligen där och inte hos S som allianspartierna har stöd för sin politik, skriver PM Nilsson i en ledare i Dagens Industri.

Åkesson pekar återkommande på tre områden där han vill ta till vara sina väljares intressen för att kunna stödja en M-ledd regering: sjukvård, kriminalpolitik och migration/integration.

Partierna ligger väldigt lika varandra, detaljer skiljer. Utan att med en millimeter göra avkall på sin egen politik kan alliansen gå SD till mötes i sjukvårds- och kriminalpolitik.

SD, M, KD och L är ense om en annan för SD viktig punkt, nämligen att använda medborgarskapet för att skapa samhörighet med Sverige.

Detta är en bärande tanke i SD:s idé om ”öppen svenskhet”, det vill säga att staten aktivt ska främja viktiga värderingar, ungefär som svensk grundskola gör. SD, M, KD och L vill ha språk- och samhällskunskapstest för medborgarskap. C har inget sådant krav men vill att språk- och samhällsundervisning ska vara obligatoriskt för nyanlända, så de är inte främmande för tanken.

C, M och SD anser också att invandrare ska kvalificera in sig i välfärdssystemen.

-Pettersson är frågande till Alliansen. Vill de inte ta makten? De kommer inte få den av Stefan Löfven.

Allianspartierna anser i likhet med SD att värderingar, kunskap om Sverige och färdigheter i svenska är centrala för att fungera i landet.

Så var är problemet? Jag vet att det inte är det ideala, men en alliansregering påverkad av SD är bättre än en röd-grön dito utan påverkan av SD.

Läs hela PM Nilssons ledare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

16 thoughts on “Prata även med Åkesson

 1. Jag undrar om svenskar har någon självbevarelsedrift kvar? En av de senaste bilderna av Ulf K. visar honom med en slöjaprydd varelse. Vill han också som de rödgröna att muslimerna ska ha inflyttande på en svensk politik? Bättre det än den patriotiska SD, eller hur?

 2. Om det nu är dagisnivå på partiledarnas diskussioner eller ev rävspel, så får väl någon föreståndare ta i lite för att styra upp eller avbryta bråk. Det här är väl också något som påverkar Sverigebilden?
  Det är bara så tråkigt att det är de som är satta att sköta landet med alla dess utmaningar som bråkar, när många tror och hoppas på att det var dom som skulle reda ut bråk och oreda i samhället.

 3. Jimmy Åkesson skulle förmodligen kunna bilda en alldeles utmärkt regering om han bildade den tillsammans med SD och ingen annan.
  Det är ju så att Jimmy och hans SD är de enda i riksdagen idag som verkar ha hjärnorna kvar. de andra har inte en susning om vad politik är för någonting.

 4. Det är väl klart att talmannen som är moderat inte vill tala med Jimmy Åkesson som är SD:are.

 5. SD-hatare säger att SD är ett enfrågeparti och att de endast existerar pga en sak.
  Men det verkar som om sjuklövern också har en fråga som står över allt annat och där man sluter leden.
  Själv vill de påstå det handlar om allas lika värde och majoriteten tror väl det är så men jag påstår det helt enkelt finns något man inte får kritisera eftersom detta något är det som i praktiken styr landet.
  Vill man ha reda på vilken eller vilka som styr är det bara att ta reda på vilken eller vilka du inte får säga emot.

  • Är det något parti som är ett enfrågeparti så är det 7-klövern.
   Dom driver bara en fråga och det är avliva SD.

 6. På RFSLs Pridejippo har de flaggat med regnbågsflaggorna för att lova att de inte ska samarbeta med SD.
  Och om RFSL skulle bli lurade så blir journalisterna förgrymmade. Och det är ju de som bestämmer i det här landet.

 7. Som jag sa före valet – en röst på Ulf Kristersson är en röst på Annie Lööf och Jan Björkman. Han är feg och går i Reinfeldts koppel

 8. Det handlar inte längre om politik och att göra det bästa för invandrare och Sverige utan att slippa erkänna den orättfärdiga mobbning,smutskastning och förtal dom bedrivit i många år.

 9. Måste vara bättre att testa SD för sämre kan det inte bli.
  Eller är man rädd att det kommer en lågkonjunktur och stjäler hela korthuset av skulder och man sitter med svartepetter.

 10. Vad ser J.Å och SD hos U. Kristersson som när han var ordförande för MUF skrek om öppna gränser och fri invandring ?

 11. Mycket snack och ingen verkstad, dags att slänga hela den konsensus styrda politiken, Svensken måste lära sig igen att vara påstridig. Något som är väldig nyttig. I stället för det evinnerliga svansviftande som pågår i all oändlighet. Bättre att rensa luften istället för att i den heliga konsensus namn borsta allt under mattan där det fortsätter att glöder i smyg och hela tiden återkommer. Det hela är en felaktig inställning som bitter en i röven när tillfället ges. Kom ihåg efter varje åskväder skiner solen igen och allt känns fräsch

 12. Pettersson frågar sig, var är problemet?
  Problemet är problemen med synnerligen omogna och rent av dumma människor på höga poster i samhället.
  Bort med detta mänskliga avskräde och in med vettiga människor med sunt förnuft, det är ju skamligt hur illa dom bär sig åt!

  • Finns det verkligen vettiga människor som vill ägna sin dyrbara tid åt att städa upp efter olika regeringars vanstyre under minst 40 år? Att få ordning på vårt land under rimlig tid tillsammans med politiker från 7 Klövern är som att be om en mental kollaps. Inte ens SDs företrädare har så pass hårda nypor som kravs för detta mastodontjobb. Skall någon svensk ha minsta chans att lyckas får man först bli skolad av Putins, Polens eller Ungerns ledare.

Kommentera