Irakier halshögg kvinna i Björneborg

BROTTSLIGHET. En 28-årig man med irakiskt medborgarskap har på sannolika skäl häktats för ett mord i Björneborg, Finland. Mordet upptäcktes när räddningstjänsten ryckte ut på ett brandlarm till en lägenhet på Östra Esplanaden i centrala Björneborg morgonen den 16:e september.

Branden hade slocknat av sig själv innan räddningstjänsten anlände. Polisen påträffade liket av den medelålders finska kvinna som ägde lägenheten och kunde snabbt dra slutsatsen att hon inte dött av branden.

– Jag kan säga så mycket att gärningen undersöks som mord, på grund av handlingens synnerligen brutala karaktär, sade kriminalkommissarie Erik Salonsaari.

Den misstänkte är irakisk medborgare med okänd adress och under gripandet fick mannen tolkning på arabiska. Mannen hade fått uppehållstillstånd på en asylansökan men bor inte på asylförläggningen i närheten. Mannen har också ställt upp för val i den evangelisk-lutherska församlingen i Björneborg.

Flera källor berättat att kvinnan blivit halshuggen genom att hennes nacke helt eller delvis skurits av.

Ålands Nyheter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

4 thoughts on “Irakier halshögg kvinna i Björneborg

  • Högst troligt en som fått höra att man får stanna om man ”konverterar”. Brister i geografiundervisningen gjorde att han tog fel på Finland och Sverige och inte insåg att finländarna har ett annat kynne och inte önskar utplåna sitt land som de krigat fyra gånger för de senaste hundra åren.

 1. Känns som att vi hade viss grund när vi protesterade mot att vår
  hyresgäst inhyste en illegal, marockansk gatu”pojke” (25 års åldern).
  Skräcken blev total!

  => Men hyresgästföreningen försvarade henne!
  => Varning till alla villaägare:
  => Hyr inte ut hela eller delar av din villa!
  => Hyresgästföreningen har som mål att förstöra livet för dig!
  => Vi har fightats i 8 månader nu och är snart slut!
  => Går inte att sälja villa med en parasit som ockuperar!
  => Hyresgästföreningen har 99,99% makt och jurister!
  => Vi har 0,01% makt och juridisk support!
  => Hyr aldrig ut något i din villa!

  Vi måste alla försvara vårt fosterland mot detta!

Kommentera