Hot mot Lamotte

Joakim Lamotte är frilansjournalisten som gör reportage andra journalister inte vågar, vill eller får.

Med sina enkla kamera åker han ut i problemtyngda områden och talar med invånare som möter verkligheten i sin vardag. Det har förstås ett pris.

I en film berättar Lamotte om orsaken till att han inte syns lika frekvent nu som han tidigare gjort. Innan ni hör hans berättelse, ska vi alla minnas Kjell Bergqvist som i samband med valet tvingades ha livvakter p.g.a. hot, åtminstone enligt egen utsaga.

Läser man i Polistidningen (polisförbundets tidning) kan man läsa följande om livvakter:

”Livvaktsstyrkan har till uppgift att skydda den centrala statsledningen (i praktiken kungahuset, regeringen och de mest exponerade riksdagsledamöterna, som partiledarna) och utländska diplomater. Andra personer som behöver skydd, till exempel kändisar eller lokalpolitiker, får vända sig till den lokala polismyndigheten”

Det tog bara en vecka innan Bergqvist skyddades av flera livvakter, dessa utsända av den lokala polismyndigheten om man ska tyda informationen ovan. Joakim Lamotte får inte detta skydd, trots månader av hot och trakasserier. En modig frilansjournalist och hans familj är m.a.o. inte lika viktiga som en B-skådis som pendlar mellan uppdrag i Sverige och sin lyxvilla i Thailand?

12 thoughts on “Hot mot Lamotte

 1. Månne Lamotte ha fått livvaktsskydd om han hade varit en pk journalist på tex aftonbladet ?

 2. Endast mentalt rubbade skulle komma på idén att hota en sådan alkoliserad virrpanna som Kjell Bergqvist.
  Hans behov av skydd var säkert betingat av att det blev bra politisk propaganda inför valet. Antisdmaskinen gick för högtryck då i alla medierna.

 3. PK-mantrat i Sverige ”allas lika värde” är i praktiken ofta fel definierat och falskt.
  Hur menar man att en mördare t.ex. skall få fortsätta sitt liv utan straff eftersom h*n har lika värde? Lika värde skall förstås betyda att h*n döms och låses in tills h*n dör en naturlig död eftersom offer och deras anhöriga drabbas livslångt.
  Rapporten av Joakim Lamotte späder igen på skammen för den humanistiska stormakten och sittande regering. Men tyvärr har 82 procent av Sveriges halvblinda befolkning valt den här verkligheten i minst 4 år till.

 4. Det är fruktansvärt, och tydligt att det är åsikterna som avgör vem som ska få skydd. Vårt land är verkligen förstört, till mer än hälften, redan!

 5. Det är skillnad på journalister och journalister, det största felet ligger hos våra styrande. Har man inte rätt värdegrunds- och genustänk då ligger man illa till hos allt som har med statligt och offentligt att göra.
  Man får inte visa upp den sidan som är den sanna, man måste hålla sig till fablernas värld som dom styrande satt agendan på. Sen har dom mage att gnälla på att Nordkorea är en diktatur, tror dom styrande i vårat land är lite ledsna över att dödsstraffet är borttaget.
  Jisses vad dom kunde ha kuvat det egna folket bättre med dödsstraff, ingen skulle ens ha vetat om att vi hade haft och har en stor invandring ens

 6. Ett litet tillrättaläggande bara.
  Kjelle har inte EN lyxvilla i Hua Yang, han har TVÅ. Båda ligger alldeles vid stranden, bästa tänkbara läge. Lätt att ha dom åsikter han har med det utgångsläget.

  • Tur att inte thailändarna vet vilken typ av människa han är, dom har en annan syn på sitt eget födelseland än Kjelle. Dom skulle avsky honom som pesten om dom fick reda på vad han håller på med åt sitt eget födelseland

   • Kanske dags att informera Thailändarna om vilken
    ryggradslös amöba Kjell Bergkvist är?

   • Vissa är tydligen befriade när det handlar om skattefusk,
    till exempel Özz Nyjen, trots att skatteverket fått många påminnelser om att han betalade ut svart lön till
    Terroristen i Stockholm som hade ihjäl fem människor
    så har inget hänt, vissa är imuna, troligtvis på order av
    regeringen?

Kommentera