Bristen på vårdplatser beror på…


SJUKVÅRD. Nedanstående är en repris av Nostradamus_i_norr men Pettersson tyckte det kan vara intressant med tanke på att det ofta sägs att utan invandrare stannar vården. Vi ser att länderna i topp är sådana, med undantag av Tyskland och Frankrike, som inte satsar på mass-invandring från Mellanöstern. 

Data över antalet vårdplatser och trenden över tid för dessa i Sverige har hämtats från OECD och Eurostat och presenteras i följande diagram.

Antal sjukhussängar per 1000 invånare 2015 (OECD)

Antal sjukhussängar per 1 000 invånare 2015 (Eurostat)

Antal sjukhussängar per 1 000 invånare i Sverige 2004-2015 (Eurostat)

Nostradamus_i_norr överlåter åt läsaren att själv dra slutsatser om orsakerna till minskningen. Tips: Vårdplatser kostar pengar som nästan uteslutande finansieras med skatter. Antalet beviljade uppehållstillstånd under perioden 1980-2016 är 2 127 423. Sysselsättningsgraden för personer med uppehållstillstånd är mycket lägre än för ursprungsbefolkningen. Lönerna är i genomsnitt också betydligt lägre. Konsekvensen av båda är att de totala skatteintäkterna inte räcker till för att i det här fallet, finansiera erforderliga vårdplatser för den invandrade befolkningen. Därav de kontinuerliga nedskärningarna allt eftersom massinvandringen fortsätter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


9 responses to “Bristen på vårdplatser beror på…

 • Billy Boy

  Skillnad mellan att kapa vårdköer och att skapa vårdköer är ett (s)

  Från Jeanders bildblogg

  Gilla

 • Tony

  Snart intar Sverige alla bottenplaceringar i Världen inom
  alla områden utom Skatteigan där dom slår alla andra

  Gilla

 • Billy Boy

  Socialdemokraterna: Varför ska vi bry oss om varandra? – Valfilm 1985

  Valfilmen då år 1985 var avsedd att kritiskt beskriva och skrämma för vilka effekterna kunde bli av ett eventuellt framtida borgerligt styre av Sverige.

  Den gamla sosse-valfilmen visar hur samhället har förändrats och nu i stället speglar hur dagens socialdemokratiska samhälle egentligen fungerar.

  Gilla

 • ruben

  Den avvecklingen av vården kommer tyvärr fortsätta över hela kommande mandatperiod. Jag tror skolan har ungefär samma utveckling och av samma orsaker, dvs massinvandringen. Men 82 procent av väljarna vill ha det så. Raset måste tydligen bli mer omfattande innan det märks av majoriteten.

  Gilla

 • Carl ekström

  Röstar du på Sd får du ingen sjukvård..Det så dom andra partierna vill..
  Det blir gaskammaren ,dom har ju rötter i nazismen.

  Gilla

 • gamgubben

  Tillgång och efterfrågan bestämmer, men det förstår inte politiker. De anser att alla frågor är lösta i.o.m de tar beslut om att höja anslagen. Planering och framförhållning, ”nja vår horisont ligger vid nästa val.”

  Gilla

 • Lukas

  Kanske man kan utpeka sjuka som nazister, då försvinner ju behoven av sjukhus eftersom man inte ska ha med nazister att göra.

  Bara ett litet tips till Stefan.

  Gilla

 • Blodsven

  Kan inte bli annat med en ”humanistisk” och feminiztisk vänsterregering…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: