Märstaskola får passerspärrar

SKOLAN. Arlandagymnasiet och Arlanda Komvux i Märsta ska utrustas med så kallade speedgates, spärrar som liknar de som används på tågstationer. Spärrarna installeras för att öka tryggheten och minska risken att obehöriga kommer in i skolan.

Märstas unga muslimer och islamguiden stod för denna inbjudan, som stoppades av Sigtuna kommun. Haitham Al-Haddad förordar stening vid otrohet. Förutom att vara förespråkare av en sträng tolkning av sharia, har han även uttryckt grovt antisemitiska uttalanden och kallat homosexualitet för en ”kriminell handling”. Läs mer på SR.se

– Vi har haft en upplevd problematik med att vi inte vet vilka som rör sig i skolan, säger Erik Ryding, tf gymnasiechef Arlandagymnasiet, till SVT.

Samtliga elever kommer att få passerkort för att kunna ta sig in på skolområdet och spärrarna kommer att vara i full drift i augusti nästa år. Kostnaden beräknas bli cirka 900.000 kronor, skriver UNT.

Nya skolor som byggs i staden har alltid skalskydd. Vad ett skalskydd innebär för Stockholms skolor beror på skolan.

– Det är olika lösningar för olika skolor. Vi ser över det för att hitta en lösning som passar alla, men det kan handla om att man ”blippar” sig in med bibliotekskortet, säger Susan Ottosen, pressekreterare på utbildningsförvaltningen i Stockholms stad.

Enligt Susan Ottosen är vanligaste lösningarna i Stockholms stad låsta dörrar som kräver en elektronisk nyckelbricka som man scannar för att komma in på skolan. Alternativen är passerkort eller kodlås.

-Pettersson säger att det är det nya Sverige, beställt av 82:an och vi kommer så småningom att få bygga murar runt våra hus och bostadsområden om inget görs åt det riktiga problemet. Det borde vara enklare att sätta spärrarna vid gränsen…

Om Märsta på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Märstaskola får passerspärrar

 1. Ytterligare ett tecken på dagens svenska trygghet !
  Något sådant behövdes aldrig förr när Sverige var ett icke mångkulturellt land.
  VARFÖR ?

 2. Samma som i tunnelbanan där tre personer kan passera på ett kort om de går tätt ihop. 900.000:- i sjön alltså, men det är ju ganska vanligt.
  SL bryr sig inte, kanske denna skola inte heller gör det, bara det ser bra ut.

 3. Själv växte jag upp i en lyckligare tid då jag som sexåring själv vandrade till skolan som vare sig hade passerkort eller skalskydd.

  Visserligen var denna lösning inte heller optimal då jag ibland kom försent då jag stannade och studerade insekter och växter samt allt annat som verkade intressant. Kommer bla ihåg en död råtta och dess tänder och långa svans, sånt hade man aldrig sett. Idag blir väl inte ens en nyfödd förvånad över en råtta eftersom samhället förvandlats till en total sophög.

 4. Min syster bodde i Spanien och hennes dotter skulle starta skolan.Litet försenade blev det problem.Dottern ville inte följa med den främmande mannen/vaktmästaren utan mamma. Mamman fick absolut inte gå innanför grindarna.
  Nu lever vi i en farlig tid. Vi måste acceptera förändringar , vilka har orsakats på grund av flyktingströmmarna. Alla föräldrar vill skydda sina barn ,så det är bäst att låsa skolorna. Eftersom svensken inte begriper bättre.

 5. Det har alltid varit så här på Svenska skolor och kommer för alltid bli, så länge fårskallarna tycker det är viktigare att vara en god idiot än att måna om fosterlandet.

 6. Så här har det väl alltid varit?…… Nej, få se nu, vi hade inte ens staket runt skolan! Vem som helst skulle ha kunnat gå in, för alla dörrar var öppna, utom till klassrummen. Skillnaden är att idag är inte ”vem som helst” samma som då! Konstigt att skolorna måste bli fort, när ”sverige” aldrig varit ”tryggare”……….

Kommentera