M-topp, numera SD-ledamot bodde i sviter – skattebetalarna fick notan

BROTTSLIGHET. Riksdagsledamoten Patrick Reslow (SD) har bott i sviter och familjerum i samband med tjänsteresor. Notan, som har betalats av skattebetalarna, har som mest landat på närmare 4 000 kronor per natt, skriver Aftonbladet.

Tidningen har fått ut kvitton från sex av hotellen. I samtliga sex fall uppger hotellanställda att SD-toppen, trots att han inte har gjort avdrag för det, har haft fler personer med sig under sina vistelser.

– Jag påstår inte att någon ljuger, jag säger bara att jag har bott där själv, säger Reslow till Aftonbladet.

-Pettersson menar att är Aftonbladets uppgifter sanna, vilket jag tror, så ska Reslow lämna Sverigedemokraterna.

Fast jag tycker att AB hade kunnat nämnt att Reslow tillhörde moderaterna ända till maj 2017. 

Riksdagens ledamöter stiftar lagar och fattar viktiga beslut om landets ekonomi. Det är viktigt att de själva hanterat väljarnas skattemedel på ett korrekt sätt.

– Pettersson tycker att detta är ett fall för åklagaren…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och ärl reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

27 thoughts on “M-topp, numera SD-ledamot bodde i sviter – skattebetalarna fick notan

 1. Detta läser jag i början av artikeln ”I samtliga sex fall uppger hotellanställda att SD-toppen, trots att han inte har gjort avdrag för det, har haft fler personer med sig under sina vistelser.” Om det är rätt så varför skall han då ställas till svars? Om han inte har gjort avdrag….. är ju tvetydigt.

   • Så du menar att de är ögontjänare som struntar i hur de använder folks skattepengar, bara inte media får veta något.

   • Lite svårt med läsförståelsen ser jag men okej, försöker igen:
    SD politiker är generellt skötsammare då dom vet dom är påpassade av PK Media.

   • Skulle SD-politiker generellt vara skötsammare än övriga politiker, vilket trams !
    Varför skulle politiker vara mer ärliga eller skötsamma, de är människor gjorda av kött blod och är precis lika egoistiska och primitiva varelser som alla människor innerst inne är.
    Alla politiker vill bara ha makt och sitta vid smörgåsbordet fullt av förmåner, vilken verklighet lever partiledarna från V till SD exempelvis i och vad har dessa politiker som pratar till oss som de alltid kallar för det där vanliga folket för inkomster ?
    En sak som skiljer politiker från de flesta icke politiker är mytomani en egenskap man måste ha för att kunna blåljuga folk rakt i ansiktet utan minsta samvete.

 2. TCO tar ställning för en mittenregering – vill inte ge SD inflytande.

  Tjänstemännens centralorganisation, en av Sveriges största fackorganisationer, tar ställning för en blocköverskridande regering – utan inflytande från Sverigedemokraterna.
  – Vi har ett intresse av att Sverige får stabila spelregler över tid, säger TCO:s ordförande Eva Nordmark.

  (Eva Nordmark är fd riksdagsledamot för Socialdemokraterna)

  Läs mer på:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tco-tar-stallning-for-en-mittenregering

  Detta politiska ställningstagande fick som resultat att …

  M-märkt chefsekonom lämnar TCO i protest
  Mikael Sandström (M), rådgivare åt Ulf Kristersson, har sagt upp sig från jobbet som chefsekonom på TCO. Anledningen är att fackorganisationen tagit ställning för en mittenregering.
  – Jag kan inte jobba i en organisation som är aktiva motståndare till det parti jag sympatiserar med, säger han till SVT Nyheter.

  Läs mer på:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/m-markt-chefsekonom-lamnar-tco-efter-uppmarksammad-debattartikel

  • Än finns det en och annan med ryggrad! Mikael Sandström har visat mod och civilkurage! Flera såna i ledande poster.

 3. Ju mer pengar och förmåner en person har ju mer blir pengarna en drog. De hamstrar och tror de kan leva för evigt. Men är det särskilt klyftigt. Det finns ett bevingat turkiskt ordspråk som säger: DÅREN SUKTAR EFTER PENGAR MEDAN DEN KLOKE SUKTAR EFTER LYCKA.

 4. Det verkar vara en sjukdom som ALLA politiker delar och inte fattar att det är ju för fan våra skattepengar dom spenderar privat, sjukt, men det är ju därför idioterna i riksdagen inte heller kan sköta sitt jobb. Kontrollen borde ju vara extra noga med redovisning av kvitton och kostnader. Dom har ju en lön ( skattepengar) som alla andra normala Svenskar skulle vara överlycklig att få.
  Inom det privata så granskar ju ekonomiavd. varje utlägg och krona!

 5. Jag blir mer förbannad på en Sverigedemokrat som fuskar än en äcklig 7-klövare.
  Men detta är AB:s ”avslöjanden” så jag tar det med en nypa salt tills jag får mer info.

 6. Det tyder på en felaktig inställning till användandet av folkets skattemedel. Liksom Sahlin, Lövin och flera andra vinare och inare, så har respekten för andras pengar försvunnit hos en stor del av svenska politiker kåren, kan nog ge den i, att EU politikerna hanterar våra pengar i stort sett lika vårdslöst. Ingen skam eller moral verkar finnas mer.

 7. UT!!! Hur har han mage?! Vem tror han att han är! Sviter för familjen!
  Att skämma ut alla som litar och tror på att våra folkvalda ska jobba för oss, när allt de gör – precis som bidragsturisterna – är att berika sig själv och sin familj. HUT – UT!

  • Klara entydiga ord från dig Carina…
   Naturligtvis skall man inte lättvindigt kunna komma direkt till dukat bord,när någon väljer avhopp från annat parti,mitt i mandatperioden.
   Detta fall måste helt tillskrivas SD-ledningen,som sovit och underlåtit granska nya ”medlemmen”.
   Ett bevis för att de sväljer kameler utifrån och silar mygg,inom rörelsen.

   • Ja, inte tror jag att han får en bättre moral för att han blir SD. Tillfället gör tjuven….

   • Det som gör mig ledsen är att flera riktigt duktiga ( Kent Ekeroth med flera) har tvingats lämna partiet för småsaker, och den här mannen åtar sig rättigheter som enligt mig skulle föranleda till uteslutning.

 8. Det är synd om de Svenska skattebetalarna, det är en tung börda de ska bära varje dag.
  Men Patrick Reslovs hotellexcesser är ändå ett mg jämfört med alla de andra kilona som belastar skattebetalarna.
  Att de som representerar SD måste ha en oförvitlig handel och vandel och inte göra några uttalande som efter att ha vridits ett antal varv kan tolkas som ”rasistiskt” eller ett ”brott” mot den nya statsrelionen ”alla likas värde”. För i så fall blir det till att misstolkas och löpa gatlopp i media.

 9. Detta är ju inte bra. Men om en svensk bor med sin fru och ett barn på hotell på skattebetalarnas bekostnad eller om en invällande Syrier gör det samma med sin fru och fyra barn, blir reaktionen inte alls densamma.
  Därmed inte sagt att handlandet från svensken är försvarbart.

Kommentera