Äntligen, bra från SVT!

VALET 2018. -Pettersson kritiserar ofta SVT för dess partiska nyhetsförmedling, men detta gör SVT mycket bra. 

Det är riktig rolig TV när miljöpartiets språkrör Isabell Lövin säger att 83 procent av svenska folket faktiskt inte röstade på SD, det vore väldigt olyckligt att ge SD makt, varvid den illmarige reportern upplyste Lövin om att ”och 96 procent röstade inte på Miljöpartiet”. Matematik kan vara besvärligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

24 thoughts on “Äntligen, bra från SVT!

 1. Till och med den lägsta begåvningsreservens matematik är svår !
  Detta mattesnille har de senaste 4 åren alltså varit Sveriges vice statsminister, hmmm vad ska man säga är det trovärdigt och respektfullt?
  Tveksamt.

 2. Alla flyktingar som vill komma hit – skall få komma hit för det är humanism enl. MP.
  Hur är det ställt med deras humanism.

  Isabella Löfvin:
  De som vill komma till oss, det är humanism som MP står för.
  JÅ: Skall 65 ! Miljoner komma till oss då?.
  Isabella Löfvin skakar på huvudet: Neeee.
  JÅ: Hur många då?
  Schackmatt !.

  • Jag tycker alla ska få stanna som klarar gymnasieskolan på tre år utan att fuska. Vi kan införa det retroaktivt på de som kommit de senaste tjugo år också. Är de inte klara på tre år får de lämna Sverige. Inga bidrag. Lån som svenska studenter.

 3. Storspridarna av ”FakeNews” SVT och SR har plötsligt kommit på att man kan rätta till felaktigheter man publicerat.

  Fel om stigande temperaturer

  I veckan berättade vi om stigande medeltemperaturer i Norrbotten. Nu visar det sig att undersökningen som stod till grund för artiklarna har brister.

  Idag kan Sveriges Radio Ekot berätta att uppgifterna är missvisande. Bland annat skulle medeltemperaturen i Kiruna ha stigit med 3,4 grader sedan 1900-talets början.

  Man skriver att det snarare rör sig om en temperaturökning med 1,2 grader för norra Sverige.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/fel-om-stigande-temperaturer

 4. Den kvinnan har väl aldrig imponerat och kan väl inte betraktas ha den skarpaste hjärnan i den politiska församlingen!

 5. Det var nog så här hon räknade med rösterna.
  .
  En härlig klassiker med matteräkning

  ”TÄNK PÅ POCENTEN !!!”

 6. Ovanligt och förvånande tufft eller klarsynt resonemang av reportern, som någon liknande kommentar, hoppas visselblåsare är / blir skyddade.

 7. Jag tycker helt ärligt att oavsett vilket parti man röstat på eller sympatiserar med , så borde man ha så mycket intellektuell ärlighet att man ställer sig upp och högljutt protesterar mot alla dessa lögner och pajaskonster som de sju partierna utgjuter i sin strävan att negligera ett stort parti och dess väljare från varje form av politiskt inflytande.

  Det är helt okej att inte vilja bilda regering eller samarbeta med ett parti och om jag satt å den positionen att jag hade makten hade jag inte velat ha med Miljöpartiet eller Vänsterpartiet att göra men jag hade i alla fall kunnat prata med dem, behandla dem och deras väljare med respekt och jag hade haft respekt för demokratin – men se ingen av dessa sju svinpälsar klarar av ens så elementära saker och de aspirerar på att vara landets ledare. Fy fan.

 8. Det där räknesättet förekommer ofta och det förvandlar alla partier till minoriteter eftersom alla övriga inte kan klumpas ihop till ett block utan tycker förstås helt olika i en mängd frågor.

  • Jag funderar på en sak. Hur skall något parti i Sveriges avlånga land över huvud taget kunna bilda en regering. Om man skall kunna bestämma att något skall vara på ett visst sätt och man är fler som skall vara med och bestämma detta så måste man ju vara överens.
   Om flera tycker olika så kan man ju inte komma överens och då måste man ju kompromissa vilket betyder att ingen har fått sin vilja fram och då har ju ingen fått bestämma hur det skall vara.

 9. Så här bör det gå till alltid. Undrar om reportern får fortsätta. Sverige är på undantag, alla svikare straffas.

Kommentera