Utskottsposterna

Efter dagens slantsingling i Riksdagen fördelas utskottsposterna som på bilden nedan.

Sitter man inte och bygger slott i sandlådan, ägnar sig de vuxna i Riksdagen åt en annan barnlek, slantsingling. Tänk så lätt det är att lägga en proteströst i kommande val och nästkommande och…

48 thoughts on “Utskottsposterna

 1. Fattar inte hur vi kan ha sådana bestämmelser i denna demokrati, att de två största partierna bestämmer att det tredje största partiet inte får några ordförandeposter i utskotten! Medan pyttepartier som liberaler och MP kan få det.

 2. Därmed är det tydligt och klart att Sverige numera har en 2-parti stat. 7-klöver partiet styr med SD i opposition.

 3. SD får inga poster, till varje pris ska de undanhållas från dessa och då spelar man klave eller krona med departementen hellre än att SD med sin 1 miljon 100 000 väljare inte ska komma i närheten av detta.
  VI DISKRIMINERAS av partier som säger sig ha ALLAS LIKA VILLKOR/VÄRDE som sin VIKTIGASTE UPPGIFT! Tillåt mig att små le….

  DEMOKRATIN i SVERIGE firar 100 år 2018-2021 men det FIRAS NÅGOT SOM INTE FINNS LÄNGRE! Man undanhåller över 1 miljon SVENSKAR från politiskt inflytande f u att RÖSTA MED/NED vad de andra partierna bestämt och jag hoppas på TOTALT KAOS i regeringen/riksdagen, att VARJE DÅLIGT FÖRSLAG (och det är många) SKA RÖSTAS NED AV SD! Politikerna måste FÖRSTÅ att man inte lutar sig mot någons AXEL samtidigt som man STICKER EN KNIV i RYGGEN PÅ DEN PERSONEN! Det liksom funkar inte….

 4. Absurdistan, döm ett parti för vad som tidigare varit och spotta en femtedel av Sveriges väljarkår rakt i ansiktet.
  Strunta i demokrati och låt inte SD vara med, det är en sådant flagrant åsidosättande av demokratin principer så ingen partiledare inom nomenklaturan, utom möjligen Ebba, kan godkännas som demokrat.

 5. I det svenska dårhuset förökar sig Icke-logiken i en sådan omfattning, att den upphöjs till Norm. Därmed har allt som ryms inom skygglapparnas synfält muterat till para-logiska dogmer. Men hur ska 7-klövern få något politiskt arbete uträttat, när deras eviga mantra består i att ”Blockera SD” ? Dumheten grasserar ännu och lär väl fortsätta.

 6. Efter sveket från alliansen finns bara ett sätt för SD att gå vidare, om Kristensson får uppdraget att bilda en alliansregering lägg ner SD röster, innebär att Kristensson faller, uppdraget går då till Löfven och då bör SD rösta nej vilket innebär att Löfven faller, sedan får vi se vad som händer…….

 7. nej 1,2 miljoner väljare ska inte ha ett jävla något att säga till om medan
  skadeparti som Miljöpartister o kommunister och liberaler, med andra ord små skitpartier ska ha väldig makt.

 8. Och Löfven sitter enligt Expressen och ringer land och rike kring till lokala S för att stoppa SD.
  Löfven måste ha lidit svårt av att hans mor lämnade bort honom och behöll brodern. Måste vara ett obearbetat trauma. Liksom vetskapen att hans biologiska morfar var en fullfjädrad nazist.

  Kanske det är synd om Löfven?

  • Det är inte synd om Lövén .Finns ett personligt ansvar,varje människa skall ta ansvar för sitt liv .Man kan inte leva i sin barndom som statsminister och tycka synd om sig själv.Ännu värre att han gillar att mobba andra.

 9. Så sorgligt. Så pinsamt. Finns inga ord att beskriva besvikelsen hos över 1 miljon väljare.Tragiskt hur Sveriges Riksdag fungerar. En ren lekstuga. Finns det ingen som kan skicka information till utländsk media så att de skriver om stolleriet.

 10. Blott Sverige svenska fasadpolitiker har.

  ”Skulle, så som någon tror, det onationella i Sverige ej blott fortfara att bibehålla sig, men till och med bekomma övertaget, då bleve missförhållandet här i landet så stort, att staten kan gå sönder. Och sedan staten gått sönder, kan det väl hända att den uppslukas. Sådant vore icke underligt, det har gått så på flere ställen…”

  Carl Jonas Love Almquist, ”Svenska fattigdomens betydelse” (1838).

 11. För varje dag som går i den patetiska och löjeväckande svenska politiska sandlådan desto tydligare blir det att framtidens regeringsmakt till slut kommer att finnas hos S med stöd av MP, C, L och till viss del när det passar även av kommunisterna i V-partiet !
  Om statsministern framöver heter Löven, Sahlin, Wallström eller något annat från begåvningsreserven det återstår att se.
  Måste kännas förb…..t tungt för SD att vistas i dagens politiska lekstuga bland den hycklande 7 klövern som inte kommer att lyfta ett finger för att ge SD något politiskt inflytande !

 12. Så fruktansvärt nonchalant mot Svenska Väljare. Det visar mer och tydligt att Sverige är en enkel lekstuga! Ingen inom sjuklövern bryr sig egentligen om Sverige och dess befolkning utan det finns något annat som ”styr”.

  • De är inte vant med opposition i Sveriges riksdag, bortskämt med väljare som ha agerat som får, nu finns det vakna väljare som inte bete sig som får. Det gör de härskande osäkert och efter gammal maner försöker man kväva upproret, för i tiden gjordes det met spjut och svärd nu gör man det med politisk trixande

 13. Behövs inga val heller- singla slant och strunta i vallöften och vad som är bäst för landet och folket. Vi har blivit ett spel!

 14. Alla partier i 7 klövern fick ordförandeskap i riksdagens 15 utskott, SD blev utan och tappade även talmansposten till bland annat kommunisterna som tog en talmanspost !
  Är nog fyra tuffa politiska år som väntar för Sveriges tredje största parti.

  • ”Är nog 4 tuffa år som väntar…….”. Nja gäller inte bara partiet utan också alla de 1,3 miljoner väljare som faktiskt röstade på detta parti.

   • Det är inget skämt åtminstånde inte bland 7-klöverns partiledare. Det är mycket allvarligt och seriöst.
    Det är så här våra val av regering skall gå till i fortsättningen.
    Singla slant.

 15. Man blir inte förvånad över någonting , ska dom spela Svarte Petter om vilken som ska bli statsminister eller sliter S fram sitt starkaste kort som dom har i rockärmen nämligen den egenmäktige Dan Eliasson som nog får anses vara strået vassare än den nu föreslagne Ygeman som efterträdare till Löfven bäva månde vi .

 16. Då kan man fortsätta att bygga sina sandslott i sandlådan och skratta åt de korkade väljarna. Det anser sig säkert värda en löneförhöjning efter den här bedriften. Eller hur Ulf Kristersson?

 17. Bara EN FRÅGA VARFÖR FÅR INTE SVERIGES 3:DJE STÖRSTA PARTI NÅGON LEDARFUNKTION I NÅGOT DEPARTEMENT ????

   • Kurt,
    ok håller med dig !! Men min förhoppning om att det är FÖRSTÅNDIGA OCH KLOKA som styr vårt LAND den finns fortfarande ,,,,,,

   • Realist…
    Det tro du? Efter att du ha sett vad som pågår?
    Jag ha set barn bete sig klokare i sandlådan här på gården.

   • Det har nog varit ”han” som bestämt detta länge !!
    Fast jag tror nog ”han” har något annat ”utlänskt” namn som har mycket mera ”kulor” på kontot…….

 18. Orkar inte läsa dessa ”utopiska och ideologiska skämt” när ska ALLA RIKSDAGSLEDAMOTER TA SITT ANSVAR FÖR SVERIGE ?????

  • Kanske när de bli vuxen, det kommer att ta generationer eller ett krig att vaska ut Svenskens övertro på sig själv. Först när Svensken inser att han inte er annorlunda en andra utanför Sveas gränser, kanske det bli bättre. Svenskan tro hela tiden om sig själva att man är överlägsen alla andra, den tron födes efter andra världskriget när Sverige hade en hel infrastruktur medan övriga Europa låg i ruiner och kämpade för att överlever. Då började hjärntvätten av politikerna av Svenska folket. Titta så bra vi ha det här, men nu ah Europa hunnit i kapp igen och det är inte längre lika lätt att ympa folk. Men först när Svenskan ha vaknat på riktig bli det revolt mot de idioter som smörja krosset i riksdagen på vår bekostnad.

Kommentera