Sverigedemokraterna symboliserar den stora fasan – men sanningen är kanske mycket enklare

INRIKES. Räknar man ihop socialdemokraternas och Sverigedemokraternas röster så kommer man upp i sossarnas gamla väljarstöd på 40-45 procent. SD är alltså resultatet av en partisplittring. Det är författaren Lena Anderssons överraskande slutsats av det svenska valet.

Lena Anderssons nya roman Sveas son är allegori över det svenska folkhemmet. Slöjdläraren Ragnar Johansson och hans mamma Svea växer upp i landsfadern Per Albin Hanssons Sverige. Svea dör lycklig på långvården medan gråsossen Ragnar känner sig alltmer främmande för det nya postmoderna Sverige.

Skulle han i sin desperation ha kunnat rösta på Sverigedemokraterna?

– Det tror jag inte. Han är socialdemokrat en gång för alla. Har han bestämt sig för det, då är han det. Då behöver man inte fundera varje val. Fast partiet sviker sina väljare är det några tappra 28 % kvar. Ragnar skulle nog ha varit en av dem.

Läs vidare på Svenska Yle…

Sveas son Adlibris

Sveas son Bokus

-Pettersson har ofta sagt att Sverigedemokraterna är som gårdagens socialdemokrater. Tänk er Ingvar Carlsson, tidigare socialdemokratisk statsminister som 1989 stängde gränsen för att Sverige var fullt. Då tog vi emot färre än 30.000 asylsökande. Ingen har kallat Carlsson rasist fast han gjorde det som Åkesson drömmer om.

Per Albin Hansson som byggde folkhemmet hade troligen varit Sverigedemokrat idag, han var definitivt nationalist…

Per Albin byggde folkhemmet på den tiden Socialdemokraterna var som Sverigedemokraterna idag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

 

9 thoughts on “Sverigedemokraterna symboliserar den stora fasan – men sanningen är kanske mycket enklare

 1. Tror jag inte på!

  Anledningen till att S minskar är att dom har inte lyckats få hit lika många ockupanter som deras gamla senila väljare dör bort!

  Men bara lugna, det kommer!

 2. Dax att organizera oss,kanske en demonstration om extra val,vi måste visa oss på gatan..Vi är inte nöjda med att de döljer deras agendan igenom att kalla oss för rasister..
  7klöven koncentrerar sig att prata om ”vår främlingsfientlighet” istället för att göra något mot kriminalitet, bilbränder,stening av ambulans och polisbilar,våldtäkter, dålig resultat i skolan,fattiga pensionärer, vårdkö,bankrutta städer ,absurda och lättare straff för migranter .Det 7klöven döljer är att de har avtal med ”högre” makter om att sälja Sverige…
  _Bilderberggruppen
  _S avtal med muslimska organisation
  _FN New York resolution..Refugee and migrants..
  Låt oss inte acceptera detta Och ansluta oss till USA ,Australien ,Unger..

 3. S och M har nu singlat slant och enats om fördelningen av ordförandeskapet i riksdagens 15 utskott, alla partier i 7 klövern från V till M tilldelas ordförandeskap i något/några utskott SD blir utan ordförandeskap precis som talmansposten som SD förlorade till bland annat kommunisterna som knep en talmanspost !
  Kan nog bli ganska tungt för J.Å och SD 4 år framåt, den mångkulturella röd/gröna sörjan och den likasinnade och hycklande Alliansen kommer garanterat stenhårt hålla ihop mot SD, blir intressant att se om SD orkar fram till och kan ladda om batterierna till valet 2022.
  Är lite rädd för att SD inte kommer att kunna pressa de två blocken och få igenom några av sina krav och politik, risken finns att SD efter årets ödesval blir allt mer marginaliserat och till slut trots sina dryga 17% kommer att befinna ute i den politiska marginalen tror även att 7 klövern nu bestämt sig för att försöka krossa SD en gång för alltid även om man sviker sina väljare och vissa vallöften och att en svekdebatt uppstår.
  Bara hoppas att analysen är helt fel, framtiden får utvisa vad som händer !

 4. Det finns många hjärnsvaga individer som har fått med sig sossarna via modersmjölk och farvatten. Jag har växt upp i ett socialdemokratiskt hem men ALDRIG blivit undervisad i vad man skall rösta på.

 5. En del sd väljare kommer från moderaterna och andra partier bla feministiskt initiativ. Har själv aldrig gillat sosseriet bytte från M till sd 2014, bara lägga skatt på skatt, fondsocialism i form av löntagarfonder, bidragskaruseller. Det sänder signaler till omvärlden att svenska Folkhemmet är ett jäkla ekonomiskt Klondyke. Skär i bidragen för alla, sänk skatterna, sätt folk i arbete och låt dom ta ansvar.

 6. Har aldrig förstått resonemanget en gång Sosse alltid Sosse?
  man kan väl inte även när politiken i partiet svängt 90 grader
  fastslå att man röstar på samma parti hur tokigt dom än beter sig,
  för det har jag en gång bestämt?

 7. Alla gamla sossar som lämnat moderpartiet ska ses som svartfötter och hatas hatas hatas. Snart har dom bara invandrarna kvar om inte de bildat ett muslimparti och lämnat. Då är 4% nära för sosseriet.

 8. Med den inställningen, så kan jag förstå deras nazistiska aktiviter i historien. Att inte kunna stå upp för det som är rätt oavsett vilket parti som står för det, är bara infantilt.

  I facket har samma unkna tankegods bedrivits i många decennier, när Partiet inte kan ge medlemmarna vad de vill ha och behöver, trots det så ska man ändå hänga kvar trots ledningens motstånd mot förändring.
  Där råder inte ens rätten att tillhöra vilket demokratiskt parti man vill och samtidigt bli vald till högre uppdrag.

  Socialdemokratin har på ett farligt sätt vuxit ihop med staten, där väljarnas ovilja att rösta på dem, blir ett angrepp på välfärden. Att ingen annan kan garantera människors behov, drivs som tes.
  Detta trots att välfärden krackelerar framför våra ögon och valresultatet säger sanningen.

  Vi befinner oss i det läget att, den som kan dra in på kostnaderna för invandringen är de som kommer att kunna bevara välfärden och pensionerna utan skattehöjningar.

 9. En inte allt för oäven gissning, Har själv en gång röstat med S men det var då Sverige inte var Absurdistan. Det började med Palmes socialnaivism och har inte blivit bättre, därför tror jag de äldre tänkande delarna av S har flyttat till SD. Och kan ni tänka er, det kommer fler att göra kanske redan vid extravalet.

Kommentera