För många cyklar i Stockholm…

MILJÖ. Stockholm kan stå inför en cykelinvasion, rapporterar Breakit. Uppemot mot tolv aktörer vill sätta ut lånecyklar och elscootrar på Stockholms gator. Nu utreder jurister vid Stockholms stad möjligheten att säga nej.

– Det kommer att bli väldigt svårt att parkera sin egen cykel, säger Johan Sundman, projektledare hos Trafikkontoret.

Redan i dag finns 3-4 företag som hyr ut cyklar, kickbikes och elscootrar runt om i staden. Förutom att varenda cykelställ riskerar att fyllas upp har många lånecyklar parkerats på trafikfarliga platser, hindrat framkomligheten eller varit långtidsuppställda längre än tillåtet.

-Pettersson säger att så kan det gå, först tjatar miljömuppar att vi ska cykla och när sedan folk börjar cykla blir det trångt.

Får jag föreslå det som verkar vara lösningen på alla problem för vänstern, inför cykelskatt och trängselskatt för cyklar…

Petterssons cykel är köpt utan skattesubventioner och används där det alltid är medvind och gott om plats…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 thoughts on “För många cyklar i Stockholm…

    • Räknade i dag att min bil stillastående kostar mig 22 tusen per år. Jag är tvungen att ha det för arbetet.

      • Grattis Maya,
        skicka ett tackbrev till G.F. och I.L. du vet de som styr och ställer med S.L. och fixat alla ”goda” SKATTER som DU och ALLA SVENSKAR SKA BETALA !!!

  1. Ett mycket bra förslag, Pettersson.
    Nu står polisen i Götgatsbacken titt som tätt och botfäller cyklister som cyklar över 30 i nedförsbacke. Alla medel är tillåtna för att få klirr i statskassan. Även i korsningen Ringvägen /Hornsgatan får många som går mot rött 800 i böter, cyklister som cyklar mot rött 1500 och hundar som är okopplade kostar för ägaren 800 kronor. Har inte Sverige blivit ett underligt land.
    Vice versa. En våldtäktsman fick 90 000 i skadestånd när han hade suttit inlåst .

    • Jag ser också många stockholmare på morgontågen på väg till arbetet. När jag åker hem på kvällen ser jag bara svarta med barnvagnar och höcklen. Konstigt.

  2. Tar nog inte lång tid förrän alla cyklar, elscootrar, kickbikes är antingen vandaliserade eller stulna och exporterade men visst låt miljöpartisterna satsa sina EGNA pengar och försöka.

    Dom enda som man tänkt att bruka dessa lösningar är de som Miljöpartiet tänker tvinga dvs du och jag (medan de själv kör stora utslitna dieselbilar). Nyadeln föredrar sina svarta BMW och Mercedes och kommer näppeligen att transportera sig på sådana simpla åkdon.

  3. Tänk att sådant behöver utredas. När alternativmedia ska ha bokmässa i Göteborg, bestämmer politikerna på en kafferast att det inte går.

  4. Trängselskatt för cyklar! Det kommer nog vad det lider, för alla skatter måste in. Vi har ju hela menavärlden att försörja.

Kommentera