Sverigedemokraternas danska förebild slaktar public service…

MEDIA. Danska public service-bolaget Danmarks radio, DR, har körts fram till slakt. Budgeten ska minskas med 20 procent. För att klara den besparingsplan som regeringens tre borgerliga partier med stöd av Dansk Folkeparti har lagt fram krävs drakoniska nedskärningar, skrev Jonna Sima på Aftonbladet för några dagar sedan. 

Jonna Sima, påstår att det pressfriheten är högerextremismens första offer.

Nåväl, om vi bortser att det knappast finns någon pressfrihet i Sverige, där man riskerar åtal bara man snuddar tangentbordet så är det nog inte så farligt med det hotet.

Sannolikt leder nedskärningarna på Danmarks Radio inte till den danska demokratins fall utan till ett mer fokuserat public service med mindre trams, skriver Susanna Birgersson på Expressen, och utan att betygsätta Aftonbladet och Expressen som tidningar vill jag påstå att Aftonbladet inte har en enda ledarskribent i närheten av Susanna Birgersson.

”När Weekendavisens reportrar i våras åkte ut till ”DR-byen” – det mångmiljardkomplex där public service-bolaget numera håller till – och pratade med medarbetarna, framträdde bilden av en organisation fullständigt nedlusad av möten, konsulter, tittarundersökningar, visioner, läckra flyers, ekologiska frukostbullar, möten och åter möten.

Så många mellanchefer som måste synas och höras och bli tillfrågade innan idé kan bli verklighet. Så lite journalistik för så mycket pengar.”

-Pettersson kan inte annat än hålla med danskarna ”Så lite journalistik för så mycket pengar”

SVT, Sveriges Radio och UR har en budget på 8,1 miljarder kronor (8 184 400 tkr) enligt beslut från riksdagen.

Till och börja med borde 30 procent av detta, som ägnas åt rent trams kunna skalas bort, men bara till att börja med.

Varför ska SVT lägga ned enorma resurser på ”Melodifestivalen” med deltävlingar? Det är ett program som borde passa bättre i en kommersiell kanal.

Public service borde ägna sig åt att leverera bra opartiska nyheter, granskande journalistik och dokumentärer och fokusera på detta i stället för lekprogram och tjafs.

Finns det någon anledning att public service, SR P3, ska syssla med detta?

Riskerar Jimmie Åkesson yttrandefrihet genom att överlämna detta till kommersiella intressen?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “Sverigedemokraternas danska förebild slaktar public service…

 1. Jonna Sima, den förnumstiga folkbildningsaktrisen med det besynnerliga namnet och den än mer besynnerliga bristen på verklighetsförankrat omdöme, moral och empatisk begåvning, är blott en i mängden av alla pseudojournalister som företräder den perverterade pressprostitution som karakteriserar dagens inhemska mainstream-mediala flöde.

  Någon nyskapande och förbluffande avantgardism är icke att förvänta ur detta vansinnigt tråkiga och repetitiva läger, vars immatrikulerade fåntrattar påstår sig gå i bräschen för de demokratiska värden om vilka de blott äger kulturmarxistiskt kontaminerade och mycket diffusa begrepp.
  Andreas 🙂

 2. Klart att sossar är oroliga, deras största propagandaorgan inom regimmedia riskerar att få mindre resurser. SVT är fullt i klass med Pravda och radio Moskva under kalla kriget.

 3. Slakt och slakt. Som jag ser det så har DR satts på bantningskur för att rymmas i kostymen från den tid då DR var i bättre form.

 4. Vad tänker Maria Ferm med?

  Maria Ferm (Mp) verkar vara besatt av afghanska singlar.
  Man kan undra varför Maria Ferm som påstår sig vara feminist vill ge amnesti till afghanska män men inte till mongoliska kvinnor.
  Vad tror ni gott folk?

  ——–

  Afghanska singlar sover hos sina lärare!

  Detta framkom i gårdagens Agenda på SVT.
  Är det lagligt att lärare sover med sina elever?
  Vad säger gott folk om detta?!

  • Bra fråga, för männen är ju det stora problemet i samhället, varför då ösa in 100 000 tals män och nästan inga kvinnor? Feministisk logik?

 5. Stenbock som bor närmsta granne med Danmark. (och varje dag tittat lite förtrödet genom fönstret ”da over”,om solen skiner på deras sida Sundet) Ägnar inte mycket tid åt TV,men de få minuter jag tittar på burken vad gäller Norden,är det grannlandet som gäller.Inte minst deras väderrapport är en förebild,och utsagor man kan förlita sig till !
  Vad gäller Abzurdsk TV tycker jag i n t e ….

 6. ”Public Service” är inte demokratiskt, det är motsatsen! Att lägga enorm makt och resurser i händerna på en liten grupp av icke-valda journalister är motsatsen till demokrati.

 7. Älskar DF, flyttar jag tillbaks hem igen till DK blir de bara DF. Något annat parti finns inte på kartan. Samma med SD.

Kommentera