Vänsterpartiet uppmanar det största blocket att erkänna att de är minst…

VALET 2018. Vänsterpartiet kommunisternas ledare Jonas Sjöstedt håller just nu pressträff för att ”presentera en nyhet som rör den parlamentariska situationen”.

Jonas säger att de vill fortsätta se Stefan Löfven (S) som statsminister. Enligt Sjöstedt har väljarna gjort sitt val och det har visat att de rödgröna är större än Alliansen.
– Vi uppmanar Ulf Kristersson och de övriga Alliansledarna att erkänna att de förlorat valet, säger han och fortsätter: – Den enda rimliga utgången av omröstningen nästa vecka är att Stefan Löfven får sitta kvar i riksdagen.

Sjöstedt säger även att partiet kommer att stödja en socialdemokratisk talman, enligt princip som tidigare tillämpats och enligt samma princip kommer de stödja en moderat som vice talman.

Däremot gäller inte samma princip som gäller för talmannen och vice talmannen för andre vice talman för då skulle det bli Sverigedemokraternas Björn Söder och kommunisten Sjöstedt är inte sämre människa än att han kan frångå principerna när det passar…

Dock har herr Sjöstedt inga problem att inför hela svenska folket sitta och ljuga om vad Söder sagt.

SVT Live…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

22 thoughts on “Vänsterpartiet uppmanar det största blocket att erkänna att de är minst…

 1. Har just varit en vecka i staden Riga i lettland Alla kommunistdiggare borde besöka okupationsmuseet och KGB museet för där finns otaliga bevis vad kommunisterna riktigt går för En fin sak med lettland är att de kommer just inga svarta utomjordingar emot

 2. Hörde kommunistkvinnan som Sjöstedt nominerat säga att hon står upp för demokratiska värden. Skrattretande att höra en kommunist säga att de står upp för demokratiska värden. Kommunism och demokrati är som olja och vatten går ej ihop.

 3. Den maktkåte antidemokraten Jonas ser sin möjlighet att
  försöka att nästla sig in i regeringen trots att Svenska folket
  sagt blankt nej till kommunism, men det är så kommunister
  fungerar, vad folket tycker skiter dom i.

 4. Som Ruth skriver; kammen har växt på den röde hanen!
  Är ganska säker på att de röster som Kommunisterna fick i senaste valet kom från gamla inrökta kommunister samt från skränande ungkommunister som ännu inte är mogna nog att tänka klart.
  Inte fan kan det vara normala sunt tänkande människor som kan lägga sin röst på ett Kommunistparti.

 5. 107 SVT Text Torsdag 20 sep 2018
  INRIKES PUBLICERAD 20 SEPTEMBER

  SD reagerar starkt på V-uttalande

  SD:s gruppledare Mattias Karlsson
  reagerar starkt på Jonas Sjöstedts (V)
  beskrivning av vad Björn Söder sagt
  om bland annat judar och samer.

  -Att inför hela svenska folket stå
  och ljuga om vad Söder sagt, det är
  allvarligt och skamligt, säger
  Karlsson.

  Han anklagar också V för att försöka
  ”roffa åt sig makt” i strid mot
  valresultatet och mot partiets
  storlek.

  -Det är inte första gången ett parti
  agerar så, säger Karlsson.
  Talmansval den 24 september 160-161

 6. Den där otäcke kommunisten blir värre och värre i sitt SD hat. Tror inte han ens kan stava till demokrati.

 7. J.Sjöstedt vill bli vice statsminister och Vänsterpartiet utmanar SD om en talman !
  Spännande värre i den patetiska svenska politiska sandlådan, slutar nog med att den mångkulturälskande sko-Annie inkvoteras till statminister.
  Dårhuset Sverige är fantastiskt !!!!!!

 8. Jonas Sjöstedt behöver bara öppna munnen så återges det i SVT och SR utan minsta ifrågasättande omedelbart.
  Just nu satt Isabella Lövin hos Titti Schultz och fick oemotsagd påstå att om inte hon fick bestämma så går jorden under inom 10 år plus en massa annat trams.

 9. Vänstern har ett stort psykologiskt övertag gentemot högern när det gäller att bestämma vem som får samarbeta med vem.

 10. En gång kommunist alltid kommunist, och dessa demokratins dödgrävare och stalinister vill S och även eventuellt L och C göra upp med i riksdagen.

  • Har de samma storlek ?
   Tycker att J.S numera börjar se lite mer välmående ut än förut, kanske mycket god mat och dryck på Östermalm eller i vilken helt mångkulturell fri zon J.S numera bor i.

 11. Vänsterblocket ÄR de facto störst oavsett vad Kristersson och alliansen säger, eftersom V lägger sig platt för S utan att kräva något för egen räkning. Alliansen KAN samverka i viktiga frågor med SD och få det regeringsskifte man stod och lovade till varje pris före valet men det passar inte för de vill vara störst fast alla ser att de inte är det!

 12. Ett parti som hyllade Lenin, Stalin och Mao och motsatte sig demokratiseringen av Östeuropa har mage att uttala sig. Demoniseringen av nazismen är bara till för att avleda uppmärksamheten från en ännu värre ideologi som ligger mycket nära dem själva. Nazismen dog med Hitler men tyvärr dog inte kommunismen med Stalin eller Mao utan frodas i de vettlösas sinne. Vi har snart med rätta fördömt nazismen i trekvarts sekel, det börjar bli dags att fördöma de andra totalitära ideologierna som håller miljarder människor i fångenskap.

 13. Kommunisten vet väl inget om regler och moral. Det går bra att leva på mig och andra skattebetalare då är det vi som bestämmer inte någon fuskande lismande kommunist.

 14. Nu är tuppkammen nära att brista på Sjöstedt.
  Måste skriva till släkten i USA och beklaga att kommunisterna i Sverige får delta i regerings/riksdagsarbete.

Kommentera