Enorma hyror för tomma flyktingboenden


Skattebetalarna i Trelleborg betalar 268 000 kronor i hyra för tomma lokaler, varje månad.

Det handlar om två fastigheter i kommunen som upphandlades för att ta emot den anstormning av asylsökande som anlände Sverige 2015.

Det handlar om de här två fastigheterna.

Denna kostnad gör att budgeten för flyktingmottagandet hamnar på minus 3 miljoner. Pengar som kunde gå till annat, precis som chefen för kommunens arbetsmarknadsförvaltning säger. Nu sträcker sig avtalen ytterligare ett halvår och under detta halvår kan ytterligare en kvarts miljon av skattebetalarnas pengar hamna i ägarnas fickor.

Trelleborg väntas ta emot 101 nya asylsökande i år och var dessa ska bo är fortfarande höljt i dunkel. Socialdemokraten Veronica Larsson, tillika Arbetsmarknadsnämndens ordförande, säger att man inte vill placera dessa i de tomma lokalerna. Dels för att man försöker hyra ut dem (utan lycka hittills) och dels för att man vill integrera de asylsökande i samhället.

Det Larsson egentligen säger är att Trelleborgs skattebetalare ska tvingas finansiera bostäder runt om i kommunen och att de 101 som väntas i år och de 66 som kommer 2019 ska ges chansen att passera alla i bostadskön.

Trelleborgs skattebetalare har m.a.o. dubbla utgifter att se fram mot under detta och nästa år. Tomma lokaler som tickar pengar och hyror till de som får gå före i kön. Sverige anno 2018.

Kvällsposten


5 responses to “Enorma hyror för tomma flyktingboenden

 • Kenth Andersson

  Vilken tur då att Sverige är ett mycket rikt land som någon sagt !

  Gilla

 • Mm

  Så här hanterar 7 klövern våra pengar, låt de politiska kassorna betala. Det är åxå våra pengar, men då kanske slösarna ser på ett enklare sätt att det kostar att vara på topp!!

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Sossarna blev bortröstade nu får vi se om SD som blev största parti och borgarna kan göra det bättre. Jag är sverigedemokrat men har inga större förhoppningar för Trelleborgs framtid.

  Gilla

 • Billy Boy

  Har inte socialdemokraten Veronica Larsson lyssnat på Stefan Löfven, Ardalan Shekarabi, Jonas Sjöstedt m fl i S+MP-regeringen som vill förbjuda privata vinster i välfärden?

  Ägarna till de tomma flykting-fastigheterna är privata företagare, som gör lättförtjänta stora vinster på kontrakten som Trelleborgs kommun tecknat med husägarna. Vinster som husägarna ev. skulle kunna ha möjlighet att gömma i obeskattade i skatteparadis.

  Gilla

 • ossie

  På sätt och vis är det ju en besparing att det står tomt. Hade det varit fullt hade det ju kostat kommunen ännu mer pengar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: