Ryskt spaningsflygplan med 15 personer ombord nedskjutet och försvunnet

UTRIKES. Ett ryskt militärflygplan med 15 personer ombord har av misstag skjutits ner av syriska luftvärnsrobotar efter att syriska anläggningar besköts av Israel, uppger Moskva enligt CNN. 

Ryska försvarsdepartementet anklagar de israeliska flygplanen för att ha ”tvingat ut” det ryska planet i skottlinjen. Även Washington tror att spaningsplanet oavsiktligt skjutits ned av den syriska regeringens luftvärn, uppger en högt uppsatt amerikansk tjänsteman som vill vara anonym för Reuters.

Det ryska försvarsdepartementet uppger enligt ryska nyhetsbyrån Tass att robotar avfyrades från ett franskt fartyg i regionen vid ungefär samma tidpunkt – men Frankrike förnekar inblandning i det ryska planets försvinnande.

Ryssland gick in i konflikten i Syrien 2015 efter att president Bashar al-Assad bett om stöd.

BBC

Sputnik News

-Pettersson tycker det låter som en jävla soppa. Ryssland, Syrien, Frankrike, Israel och ev. USA inblandade. Ibland börjar storkrig av en tillfällighet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

3 thoughts on “Ryskt spaningsflygplan med 15 personer ombord nedskjutet och försvunnet

 1. Ryska missiler sköt ner ett Ryskt spionplan.
  – Hur ska vi beskylla judarna för det?

  Rysslands försvarsminister beskyller naturligtvis Israel för det.
  Israel slog ut en fabrik som framställer kemiska vapen under anfallet i skydd av det Ryska spaningsplanet som fick smaka på egen ost.
  Varför förser Ryssland en diktator med kraftiga missiler?

  Israel är den enda demokratin i området och har rätt att försvara preventivt mot att Iran gräver ner sig i Syrien i skydd av Ryssland.

 2. Sionisterna är i farten, håll er för f*n i Israel och slåss mot riktiga och verkliga fiender och som vill döda er här och nu…nämligen Islamisterna i Hamas och övriga galna palestinier.

  Ryssland är på väg att fixa detta j*vla krig en gång för alla…så lägger sig andra idioter i så som sionisterna i Israel.

  • Israel har rätt att slå ut Iranska kem-vapenfabriker i Syrien och Ryssland får smaka på egen ost. Det var Ryska missiler som tog ner det Ryska spionplanet.

Kommentera