Medan Venezuelas folk svälter…

KOMMUNISM.  Venezuelas ekonomiska härdsmälta är nu den värsta i latinamerikansk historia. 1,6 miljoner har emigrerat sedan krisen startade och de som är kvar i landet lider av brist på förnödenheter.

Det bekymrar inte Nicolas Maduros, Venezuelas socialistiske president som under ett besök i Istanbul, Turkiet för att låna pengar besöker gåsleverkommunisten en exklusiv restaurang.

”Medan venezuelander lider och dör av hunger så går Nicolas Maduro med fru Cilia på en av världens dyraste restauranger, med pengar som stulits från folket”, skriver oppositionen.

Nusret Gokce, restaurang. Videon visar när Gokce trancherar lamm samtidigt som Maduro röker en cigarr.

-Pettersson tycker inte det är något att gnälla om, det är socialism…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “Medan Venezuelas folk svälter…

 1. Venezuela och Nord Korea har tre gemensamma saker Dom är kommuniststater Deras folk svälter men deras ledare blir bara större i omfång

 2. Allmänt.
  I Metro av den 11 september 2018 sidan 6 i papperstidningen benämndes Petterssons blogg som främlingsfientligt. Stämmer verkligen det? Här diskuteras väl både för och emot, så då är det väl till och med en öppnare diskussion än i vanliga media? Tycker jag.

 3. Jag undrar ärligt om situationen kan bli liknande i detta land?
  En ärlig debatt om varför och vad som ev har gjorts fel i Sverige borde vara bra.
  Det är väl aldrig fel att lära sig av begångna fel, helst andras.

 4. Minst 60% av folket i venezuela har tillgång till fri sjukvård att jämföra med tex Usa där miljoner står utan sjukförsäkringar som är kostsamma 🙂

  • Det är inga miljoner som flyr svält, från USA, trots en befolkning på flera hundra miljoner. Inga flyktingar ut att tala om, men enorm inflyttning, från de latinamerikanska länderna.

 5. Jonas Sjöstedts idealsamhälle:

  Socialismens ”paradis” -Venezuela borde vara lika välmående som Norge

  Delcitat

  Somliga talar om inbördeskrig (osannolikt, tror jag), andra om fullständig ekonomisk och social kollaps, och många om att den här veckan förvandlas Venezuela från en illa fungerande demokrati till en fullbordad diktatur. (Publicerat 2 augusti 2017)

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/venezuela-borde-vara-lika-valmaende-som-norge

  Så här planerar man att lösa den katastrofala situationen i Venezuela, som länge styrts av den socialistiske galenpannan Nicolas Maduro.

  Citat

  130 SVT Text Lördag 15 sep 2018
  UTRIKES PUBLICERAD 15 SEPTEMBER

  OAS: President Maduro kan störtas

  Ett militärt ingripande för att
  avsätta president Maduro i Venezuela
  kan inte uteslutas, enligt chefen för
  samarbetsorganisationen OAS.

  -Vad gäller en militär intervention,
  som syftar till att störta Nicolas
  Maduros regim, så tycker jag inte att
  vi ska utesluta något, säger general-
  sekreteraren för OAS, Luis Almagro.

  Flera miljoner venezuelaner är på
  flykt undan misären i landet, där
  ekonomin håller på att kollapsa.

  Slut citat

  Medlemsländerna i samarbetsorganisationen OAS är:

  Antigua och Barbuda · Argentina · Bahamas · Barbados · Belize · Bolivia · Brasilien · Chile · Colombia · Costa Rica · Dominica · Dominikanska republiken · Ecuador · El Salvador · Förenta staterna · Grenada · Guatemala · Guyana · Haiti · Jamaica · Kanada · Kuba · Mexiko · Nicaragua · Panama · Paraguay · Peru · Saint Lucia · Saint Vincent och Grenadinerna · Saint Kitts och Nevis · Surinam · Trinidad och Tobago · Uruguay · Venezuela

 6. Venezuela är ett exempel som visar hur fruktansvärt vänstervriden hela mainstream media är. Hugo Chavez förstörde ett välmående land med olja och inte ett ljud av kritik och negativ rapportering från media, tvärtom.

Kommentera