AFS beställde 10 miljoner valsedlar!

VALET 2018. Partiet Alternativ för Sverige (AFS) fick 20 290 röster i riksdagsvalet, vilket var 0,31 procent av rösterna. En rejäl missräkning sett till antalet valsedlar det nystartade partiet beställt: 10.000.300 stycken, skriver Expressen.

Som jämförelse kan nämnas att Feministiskt initiativs valsedlar trycktes i 2,7 miljoner exemplar – fyra år efter att partiet fått tre procent av rösterna i riksdagsvalet.

Inte heller nystartade Medborgerlig samling (MED) var i närheten av AFS valsedelsentusiasm. AFS beställde mer än 37 gånger så många valsedlar som MED.

Kostnaden för de över tio miljoner valsedlarna faller på AFS. Partier som inte fått mer än 1 procent av rösterna i de två senaste riksdagsvalen eller är representerat i kommun- eller landstingsfullmäktige måste finansiera sina valsedlar på egen hand. Enligt Expressen landade notan på över 600.000 kronor för AFS.

-Pettersson tycker att det tyder på dåligt omdöme och avsaknad av respekt för de pengar AFS har samlat in…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

23 thoughts on “AFS beställde 10 miljoner valsedlar!

 1. Överhuvudtaget det här systemet med skilda valsedlar.

  SVT hade en trailer om tryckta valsedlar i våras.
  Där framgick det att det trycks 550 miljoner valsedlar och
  att 18 miljoner av dessa kommer till användning. En
  utnyttjandegrad på 3,3 %.

  Skatt på elektronikvaror, flygresor etc för miljöns skull
  går bra, men att åtgärda ett valsystem där 3,3 % av
  valsedlarna kommer till användning och 96,7 % av
  valsedlarna går upp i rök. Det går ej att åtgärda.

  För valhemlighetens och miljöns skull gör ett studiebesök
  till länder med gemensamma valsedlar och reformera
  valsystemet. En utnyttjandegrad på 3,3% tryckt papper
  är ju ohållbart.

 2. AfS fick betydligt mer än 0.31% av rösterna bara så att alla vet. Tittar man på opinionsundersökningarna innan så låg de mellan 2-4,5%. Valfusk? Oh yes. You better believe it och det drabbade SD också.

  • Klart att det var valfusk .Både AFS och SD har mist många röster till 7 klövern. Att inte detta ens tas seriöst i Sverige beskriver hur ruttet landet är ,så båda dessa partier skulle behövas i regeringen!

 3. Pettersson tycker uppenbarligen inte om AfS. Varför? Partiet har fina företrädare, välutbildade, rakryggade patrioter. Du borde inte skriva illa om våra bästa patrioter. Istället för att vara tacksamma för det oerhörda arbetet de har lagt ner i valrörelsen för vår allas skull. Gör aldrig Pettersson fel?

  • Pettersson gör fel då och då, hur ofta får andra bedöma.

   Men det hindrar inte att jag tycker att AfS ska kritiseras, liksom SD har kritiserats mängder med gånger på bloggen.

   För övrigt skrev jag när AfS började sin valrörelse att de får vara väldigt nöjda med en procent för att så småningom få gratis valsedlar.

 4. TIO-miljoner. Så många röstberättigade finns inte i Sverige. Vad skulle dom med TIO-miljoner röstsedlar till?

  • Det är svårt att beräkna hur många som röstar var. Sverigedemokraternas valsedlar tog ju slut på olika ambassader. Hade varit bra med ett par extra.

 5. SD skickade inför valet en pall med valmateriel genom PostNord på 225 kg till Dalarna, från PostNords terminal i Veddesta utanför Järfälla.
  Denna pall är det fort helt tyst om fast det har varit val.
  SD fick skicka en ny pall för ”bara” 64.000;- kr.
  Däremot de andra försändelserna som SD också hade skickat med i deras leverans kom fram.

  ”Den 26 juli lämnade Sverigedemokraterna en pall med 225 kilo kampanjmaterial på Postnords terminal i Veddesta, Järfälla kommun. Paketet med bland annat rollups, dukar och reklamartiklar skulle levereras till partiets Dalarnakontor dagen därpå och sedan fördelas till distriktets kommuner.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/J1ARab/sds-pall-med-225-kilo-kampanjmaterial-borta-med-postnord

   • Det finns nog en och annan kommunist-extremist även bland postens anställda. Och kunde man sabotera för AfS och SD före och under valet, var det ju naturligtvis ett givet tillfälle att även ge sig på grossistledet. Pallen med valmateriel ”försvann” nog inte av sig självt.

 6. Den beställningen var ju att ta i kan man tycka..:-)

  Men att starta ett parti på våren och ha 20 000 plus röster till tidig höst är faktiskt inte illa pinkat.

 7. Om de rösterna hade kommit Sd till del så hade kanske något eller några fler mandat varit inom räckhåll för SD.

Kommentera