Redan de gamla grekerna…

HISTORIA. Pettersson har inte läst mycket om de gamla grekerna och kan ännu mindre men av en slump läste jag några citat av filosofen Platon som kunde passa än idag. Platon föddes 427 f.Kr. och dog 348 f.Kr.  

Platon

Platons filosofi är förmodligen den som utövat störst inflytande på den västerländska traditionen. Hans idélära har upphöjts av den kristna kyrkan, hans konstsyn ligger till grund för modern argumentation och verk som Staten och Lagarna diskuteras ännu inom såväl statsvetenskapen som samhällsfilosofin, enligt Wikipedia.

Arbetsfördelningen måste ske efter kunskap och skicklighet, inte efter kön. Visar en kvinna att hon kan styra ett samhälle, så låt henne göra det. Visar en man att han bara duger till att diska tallrikar, så låt honom då göra det arbete som naturen har bestämt för hans del.

De som är för smarta att engagera sig i politik blir straffade genom att bli styrda av de som är dummare.

Ingen är mer hatad en den som säger sanningen.

-Pettersson tillägnar den sista raden till sjuklövern…

Här hittas citaten och många fler…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 thoughts on “Redan de gamla grekerna…

  1. (Ingen är mer hatad en den som säger sanningen.) Nu förstår jag varför folk blir arga när jag försöker berätta om sanningen.

  2. Om Platon hade återuppstått idag hade han haft mycket att fundera över, troligen hade han blivit galen på kuppen.

Kommentera