”Personvalsraketen”

Kvällens Rapport presenterade Leila Ali Elmi (Mp), eller ”personvalsraketen” som programledaren uttryckte det med rak rygg och en stolt röst.

Leila Ali Elmi kommer att presentera Miljöpartiet under den kommande mandatperioden, ikryssad av somaliska landsmän i Angered. Bra självförtroende verkar hon ha.

Leila Ali Elmi kunde inte riktigt peka på varför hon kunde ta sig hela vägen till Riksdagen från sin 21:s plats på Miljöpartiets lokala lista. Utan att hävda sanningen i detta, tror jag inte det är svårt när hela grupper röstar på person och inte politik. Min absoluta övertygelse är att Sveriges riksdag kommer att få se fler personvalskryssade politiker med rötter i utomeuropeiska länder framöver, alla valda för att företräda utomeuropéers intressen framför det svenska samhällets.

På frågan vad det här betyder för henne svarar hon med självförtroende.

Ivar Arpi tar upp detta med etniska röster i en ledartext på SvD.

”Av hennes Facebooksida framgår att hon har bedrivit den största delen av sin valkampanj på somaliska, mött somaliska föreningar, varit med i somalisk tv samt att hon i alla röstuppmaningar jag har sett vänder sig till det somaliska folket. Hon har även anspelat på sin muslimska identitet”

Arpi tar upp flera exempel där etniska röster väger tyngre än partitillhörighet och nämner bl.a. Ali Khalil, även han miljöpartist, som ville sälja röster till Moderaterna för att få sin vilja fram. Han följer också upp med frågan om Leila Ali Elmi kommer att driva frågor som främst gynnar den somaliska och muslimska disporan och inte det svenska samhället.

Arpi avslutar texten med följande ord och dessa borde många ta i beaktning.

”Om bara vissa grupper personkryssar, och gör det på grund av sin etniska tillhörighet eller klan, kan det snedvrida demokratin eftersom kandidater utan bredare förankring kryssas förbi. Risken är då att små, välorganiserade grupper får oproportionerligt inflytande”

SvD i original eller med unvis

Hur som helst kommer Sveriges riksdag att för första gången ha en kvinna i hijab som företrädare för ett svenskt riksdagsparti. Med tanke på Miljöpartiets mindre lustiga kopplingar till islamism, lär det väl utvisa sig om Leila Ali Elmi är en ulv i fårakläder eller om hon först och främst slåss för det svenska samhällets utveckling och inte islams.

Bild från Rapport 2018-09-16

15 thoughts on “”Personvalsraketen”

 1. Uppenbarligen är det detta det värdelösa Svenska folket vill ha.
  Annars hade valresultatet sett annorlunda ut, endast 17,7% av befolkningen vill utvisa dömda utländska sexualförbrytare.
  – Jag tycker om mångkultur bara inte min dotter blir gruppvåldtagen.
  Kanske vore något att gravera in i den svenska en kronan.

 2. Det här var det PK som önskade, att som kollega i riksdagen ha någon som kryssar sig från plats 21 till 2, visserligen företrädande tok & hittepå partiet MP men ändå. Läskunnig?? Mycket text att läsa, men det hjälper väl imamerna henne med.
  Grattis alla sovande 82% av befolkningen, nu börjar det roliga. Klart att ni önskar företrädas av en muslimsk afrikans kvinna. Yippi

 3. Kan inte några mäktiga ordna så att C, V, MP och FI får bilda majoritetsregering?
  Det skulle bli fullkomligt och perfekt.

 4. Jo hen har helt rätt med uttalandet, ”att många i Sverige (Absurdien) känner igen sig i denna figur ” ;( 🙁 ;(
  Läste f.ö. att några valdistrikt dubblat röstantalet på MP o. FP.Vilket PK-organen menar hade med trötthet att göra,vid sammanräkningen !!
  Jo var och en är salig på sin tro !

 5. Men snälla. Skulle det här vara negativt?
  Leila kommer ju att bli den bästa valarbetaren SD någonsin har haft.

 6. En mycket skrämmande utveckling och dessvärre är det ingen engångsföreteelse.
  Vi lär få se mer av detta elände framöver, det kommer dom sju landsförrädarna att se till.

  • Andra försöket fungerade inte heller så bra. Nu ett tredje försök som jag hoppas fungerar. Klicka på …

   Tweets av ‎@FredricMorenius

   … som visas i andra försöket. Då kommer du till Fredric Morenius twittersida där videon går att se på ett inlägg daterat 14 sept 2018.

   Ber om överseende med stöket. Håller tummarna att det skall funka.

 7. Maskeradligan intar riksdagshuset. Vill någon ens skaka tass med den vandrande sopsäcken ? Mp ; återvinn skräpet !

Kommentera