Flip-flop journalistikens mästare…


MEDIA. Dagarna före valet skrev Dagens Nyheter om att vi stod på gränsen till nazistiskt övertagande maktövertagande. DN följde den 94-åriga förintelseöverlevandes Heidi Freids kamp för demokratin. 

På vilket sätt är demokratin i fara? – Att SD över huvud taget har kommit in i riksdagen. Det var så det gick till i Tyskland, det var små steg, man såg det inte komma.

Vad är det du känner igen från 30-talet? – Sverigedemokraterna försökte först med buller och bång. Det gick inte. Då tonade de ner sig, skaffade sig kostymer och kom in i riks­dagen. Precis som Hitler efter kuppen i ölhallen.”

Detta, alltså, dagen före valet, med tydlig koppling till just det.

Detta var bara ett exempel av många i Dagens Nyheter om den hotande demokratin och vilka som var hotet.

Idag kritiserar DN:s chefredaktör Peter Wolodarski SVT och Facebook för att kraftigt ha överdrivit hotet utan att nämna sin egen tidning…

Mer på Fokus.se…

– Pettersson sammanfattar: Först säger DN och Wolodarski att vi står på gränsen till nazism, sedan har andra överdrivit…flip-flop, flip-flop…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


11 responses to “Flip-flop journalistikens mästare…

 • Billy Boy

  Lägger in länken till Fokus.se nedan eftersom länken i startinlägget ovan verkar peka fel.

  Bubblan som sprack
  Först var demokratin på väg att gå under. Sedan har andra överdrivit. Man måste imponeras av Dagens Nyheter fräckhet.

  Läs mer på:

  https://www.fokus.se/2018/09/bubblan-som-sprack/

  Gilla

 • Micke

  ..jag är typ jätterädd! För Peter W.

  Gilla

 • Billy Boy

  Judiska centralrådets talesperson Lena Pösner Körösis uppmaning: Berätta vilka judehatarna är. Islamister är de som hotar judar i Sverige, högerextrema grupper står för en mycket liten del. Kortversion 45 sekunder. (Publicerades den 19 jan. 2015)

  Godmorron Sverige – Judar i Sverige upplever en större hotbild efter terrordåd i Paris. Längre version 9 min 6 sek. (Publicerades den 26 jan. 2015)

  Gilla

 • centurion

  Riksdagsvalet är nu färdigräknat. Undanflykterna för att det tog så pass lång tid är många och fantasifulla. Min teori är att man verkligen ville bemöda sig om att fixa och trixa in absurdum för att slutresultatet skulle harmoniera med de staplar som presenterades på måndagen. Och här snackar vi inte om lite lokalt småfusk i vallokalerna utan hela systemets förfall pga. den accepterade korruptionen. Alltså, lite plus här och lite minus där, för att det inte ska skilja för mycket. För tänk om de båda resultaten-10/9 och 16/9- hade skilt sig åt rejält. Det hade satt i gång ryktesspridningen och blivit skandal för både valmyndigheten och såssarna.

  Gilla

 • Punto

  Tidigare var det Olof Lagercrantz och Mao. Nu är det Wolodarski och fan vet vad. Det är i varje fall inte bättre. Lagercrantz visste man i varje fall var han stod.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Med all respekt för Hédi Fried och hennes kunskaper.
  Ett flertal av oss svenskar är demokrater och har också historiska kunskaper.
  Vi är demokratiskt vaccinerade och vi kommer aldrig att godta nazistiska eller fascistiska läror.
  Att hon förklenar vår förmåga att bedöma SD kanske endast beror på en viss avsaknad av fingertoppskänsla och eventuellt att hon umgås med fel personer.
  Att hon utnyttjas som ett slagträ i debatten har vi de etablerade partierna och medierna att tacka för, de som för egen vinnings skull är beredda att offra den svenska demokratin.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/01/04/samhallets-och-individens-tillkortakommandem/

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Stödde inte muslimer nazisterna under andra världskriget ?
  Om så är fallet då blir ju Sveriges och etablissemangets heliga massinvandring lite märklig, dubbelmoral kan man nog säga.

  Gilla

 • Torleif

  Idag på löpet, minns inte om det var expressen eller afonbladet, så ser man som vanligt Adolf Hitler på första sidan. Tidningarna verkar älska att skriva om Adolf. Det går högst en månad… sedan är Adolf på första sidor igen.
  Ha, ha, ha… ja jäklar.

  Gilla

  • Lukas

   Adolf är vänsterns posterboy.

   Man avskyr visserligen honom men kan inte heller leva utan honom..

   Snurrigt? Ja men vänstern har väl aldrig varit speciellt logiska.

   Gilla

 • Joy

  Jisses, folk är ju paranoida och fantiserar runt SD så man undrar hur det är ställt. Ruggigt!

  Gilla

 • ossie

  Kärringen tycker väl att det är bra att muslimerna flyttar fram sina positioner mer och mer. Nu så finns ju prejudikat på att om man attackerar judar så får man automatiskt uppehållstillstånd.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: