LO kapar banden med S?

Det har i flera år höjts röster för att LO ska klippa banden med Socialdemokraterna. Nu kan det ske.

Det ska i alla fall påbörjas en diskussion inom organisationen och anledningen är det historiskt låga stödet för sossarna bland LO-medlemmarna. Ni som såg valvakan i SVT kunde konstatera att andelen sosseväljare bland medlemmarna bara var 38 procent och att SD snart är ikapp med sina 26.

Inte en dag för tidigt, men frågan är om detta kommer ske? Thorwaldsson själv sitter i Socialdemokraternas verkställande utskott och är allt annat än neutral i sin roll som LO-ordförande. Ska LO visa upp en trovärdighet som medlemmarna accepterar, måste han själv klippa bandet med partiet. Kanske trycket ändå blivit för stort på LO? Jag hör varje dag på jobbet och bland vänner som är anslutna till LO att missnöjet med deras partiska linje växer och inte minst när medlemmar som inte röstar på S tvingades bistå med 30 miljoner av deras pengar till sossarnas valrörelse.

Dagens Industri (tyvärr bakom betallänk)

5 thoughts on “LO kapar banden med S?

 1. LO:s ordförande Thorwaldsson sitter ju med i sossarnas verkställande utskott. Inte vill han släppa den platsen frivilligt. Demokrati är bara viktigt när det gäller andra partier och organisationer än S och LO.

 2. Kanske dags att S kapar bandet med Hyresgästföreningen också.

  Vad de flesta villaägare inte vet är att Hyresgästföreningen har som mål att förstöra livet för de villaägare som de får grepp om.

  Att hyra ut sin villa kan resulteta i att man blir av med villan och i slutändan personlig konkurs.

  Huresgästföreningen ger sig aldrig.

  Jag vet! – Jag är i den situationen!

 3. Tro inte på detta…..
  Det är ytterligare ett försök att få tillbaka röster (pengar) till Socialdemokraterna för att fortsätta höja skatter, höja pensionsåldern, ordna långa vårdköer och ta hit än fler bidragstagare som arbetande svenskar får betala för…(och då nämner jag inte den totala kapitulationen och uppgivenhet som råder, inför islamiseringen av Sverige, som det blundas för, och värnas om).

  En del tror på Rödluvan och vargen…en del tror på denna ”saga”….. men tror ( vill tro) att det finns lite kvar hos svenskarna, som ser igen detta och förstår att LO alltid kommer ha kvar sin anslutning till Socialdemokraterna.
  ( Jorden är inte platt, den är rund….om nån säger att jorden är platt, tro honom inte…jorden är fortfarande rund, och kommer alltid vara rund. )

Kommentera