LO kapar banden med S?


Det har i flera år höjts röster för att LO ska klippa banden med Socialdemokraterna. Nu kan det ske.

Det ska i alla fall påbörjas en diskussion inom organisationen och anledningen är det historiskt låga stödet för sossarna bland LO-medlemmarna. Ni som såg valvakan i SVT kunde konstatera att andelen sosseväljare bland medlemmarna bara var 38 procent och att SD snart är ikapp med sina 26.

Inte en dag för tidigt, men frågan är om detta kommer ske? Thorwaldsson själv sitter i Socialdemokraternas verkställande utskott och är allt annat än neutral i sin roll som LO-ordförande. Ska LO visa upp en trovärdighet som medlemmarna accepterar, måste han själv klippa bandet med partiet. Kanske trycket ändå blivit för stort på LO? Jag hör varje dag på jobbet och bland vänner som är anslutna till LO att missnöjet med deras partiska linje växer och inte minst när medlemmar som inte röstar på S tvingades bistå med 30 miljoner av deras pengar till sossarnas valrörelse.

Dagens Industri (tyvärr bakom betallänk)


5 responses to “LO kapar banden med S?

 • Kenth Andersson

  Skilja LO från S, var ska partiet då få sina miljoner ifrån ?

  Gilla

 • Björn

  LO:s ordförande Thorwaldsson sitter ju med i sossarnas verkställande utskott. Inte vill han släppa den platsen frivilligt. Demokrati är bara viktigt när det gäller andra partier och organisationer än S och LO.

  Gilla

 • Cinna

  Meh, den kapningen kommer nog mest ske på pappret.

  Gilla

 • age

  Kanske dags att S kapar bandet med Hyresgästföreningen också.

  Vad de flesta villaägare inte vet är att Hyresgästföreningen har som mål att förstöra livet för de villaägare som de får grepp om.

  Att hyra ut sin villa kan resulteta i att man blir av med villan och i slutändan personlig konkurs.

  Huresgästföreningen ger sig aldrig.

  Jag vet! – Jag är i den situationen!

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Tro inte på detta…..
  Det är ytterligare ett försök att få tillbaka röster (pengar) till Socialdemokraterna för att fortsätta höja skatter, höja pensionsåldern, ordna långa vårdköer och ta hit än fler bidragstagare som arbetande svenskar får betala för…(och då nämner jag inte den totala kapitulationen och uppgivenhet som råder, inför islamiseringen av Sverige, som det blundas för, och värnas om).

  En del tror på Rödluvan och vargen…en del tror på denna ”saga”….. men tror ( vill tro) att det finns lite kvar hos svenskarna, som ser igen detta och förstår att LO alltid kommer ha kvar sin anslutning till Socialdemokraterna.
  ( Jorden är inte platt, den är rund….om nån säger att jorden är platt, tro honom inte…jorden är fortfarande rund, och kommer alltid vara rund. )

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: