Tre dömda arabiska terrorister slipper utvisning


BROTTSLIGHET. Terrorattentatet i form av mordbrand mot synagogan i Göteborg den 9 december förra året var ett hatbrott. Det slår hovrätten fast. Trots detta upphäver man tingsrättens utvisningsbeslut mot en av de tre utländska gärningsmännen. Det innebär att samtliga tre får stanna i Sverige efter avtjänat straff.

Tolv personer deltog i attacken. Tre är identifierade och dömda, alla utländska medborgare. Ingen av de dömda utvisas trots allt prat från politiker om hårdare straff och att de som inte sköter sig ska utvisas.

-Pettersson menar att politikerna sätter utländska medborgares säkerhet och välbefinnande framför svenskarnas. Vi har alltså bara i detta gäng tolv kriminella terrorister, nio går lösa och de tre dömda är snart ute på gatorna igen.

TIDIGARE 2018-06-25. Tre araber döms för attack mot synagoga, nio är fortfarande inte identifierade

BROTTSLIGHET. I dag kom domen för de tre män som åtalats för en attack mot en synagoga i Göteborg i december förra året. De tre männen döms till fängelse för grovt olaga hot och försök till grov skadegörelse. En av männen ska också utvisas. 

Enligt polisen var den planerade attacken en reaktion på USA:s president Donald Trumps erkännande av Jerusalems som Israels huvudstad. De åtalade männen – 24, 18 och 22 år gamla – har uppehållstillstånd i Sverige. Samtliga har nekat till brott.

 • Feras Alnadim, född 1996, medborgare i Palestina, tolkbehov på arabiska. Döms till fängelse i två år och utvisning.
 • Mahyr Asawda, född 1999, medborgare i Syrien, tolkbehov på arabiska. Döms till fängelse i ett år och tre månader.
 • Yaser Hayatleh, född 1994, medborgare i Palestina, tolkbehov på arabiska. Döms till fängelse i två år.

Enligt Göteborgs tingsrätt är brottet så allvarligt att ingen av de dömda männen borde få vara kvar i Sverige.

Herr Alnadin kommer ifrån Gaza och har tidigare fått sin asylansökan i Sverige avslagen. Han bedöms därför saknas asylskäl och utvisas enligt domen från Sverige med förbud att återvända till landet inom tio år.

Herrarna Asawda och Hayatleh utvisas däremot inte då de kom till Sverige ifrån Syrien och har permanenta uppehållstillstånd.

”Migrationsverket har beviljat dem permanenta uppehållstillstånd som alternativt skyddsbehövande med bedömningen att de inte kan utvisas till Syrien på grund av krigssituationen i landet. Därmed har de en form av flyktingstatus som hindrar utvisning enligt tingsrättens tolkning av utlänningslagen”, motiverar Göteborgs tingsrätt sin dom.

Läs gärna om bröllops resa till Syrien. 

Göteborgs Tingsrätt B 15944-17

-Pettersson noterar att det var tolv män som attackerade synagogan. Tre dömda, nio kriminella och judehatande araber går alltså fria. Det känns tryggt.

TIDIGARE 22018-05-24. Tre araber åtalas för brandattentat mot Göteborgs synagoga

ISLAM. Tre personer åtalas misstänkta för grov mordbrand alternativt försök till grov mordbrand efter den uppmärksammade attacken mot Judiska församlingen i Göteborg i december förra året. Det uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Det var den 9 december som ett tiotal personer kastade brinnande föremål mot synagogan samtidigt som en ungdomsfest pågick i en lokal intill. Branden dämpades av ett kraftigt regn, men enligt räddningstjänsten var risken för skador på person och egendom stor.

-Pettersson noterar att det inte räknas som hatbrott när muslimer attackerar judar, den lagstiftningen gäller bara när muslimer blir attackerade…

TIDIGARE 2018-03-23. En tredje arab häktad för terrorattentatet mot Göteborgs synagoga

ISLAM. En man i 25-årsåldern med palestinsk invandrarbakgrund har häktats för medverkan i terrorattentatet med brandbomber mot Göteborgs synagoga den 9 december förra året. Sedan tidigare sitter två andra araber häktade för attacken. 

-Pettersson noterar att SVT inte tycker det ligger i allmänhetens intresse att nämna att de misstänkta terroristerna är araber utan kallar dem unga män. Tror ni de kallats unga män om de varit några från högerkretsar?

Utrikesminister Margot Wallström (S) har dock ingen aning om varför judar flyttar från Sverige till Israel?

– Jag kan inte kommentera det, för jag vet inte hur de resonerar. Men att bo bakom murar…man måste känna sig fri var man är för att man har särskild religion eller ursprung, säger Wallström enligt tidningen Dagen. 

-Pettersson måste erkänna att jag har ingen aning om hur Wallström kan vara utrikesminister…

TIDIGARE 2017-12-12. Två araber begärs häktade för attentatet mot Göteborgs synagoga

TERRORISM. En arab född 1999 skriven i Hisingsbacka och medborgare i Syrien samt en arab född 1996 och skriven i Angered men hemmahörande i Palestina begärdes idag häktade för brandattentatet mot synagogan i Göteborg i helgen.

Båda de muslimska männen har nyligen invandrat till Sverige och behöver tolk på arabiska. Den tredje araben som var anhållen är släppt, men fortfarande misstänkt!!!

Göteborgs Tingsrätt B 15944-17

-Pettersson undrar var resten är? Det var ett tiotal som angrep synagogan.

Mitt förslag är att hoppa över rättegången och utvisa direkt, givetvis av humanitära skäl…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

Statsminister Stefan Löfven är rolig, han menar att det svenska samhället måste jobba aktivt för att motverka hat och förtryck. Sedan kallar han oss som försöker för rasister med nazistiska rötter…


10 responses to “Tre dömda arabiska terrorister slipper utvisning

 • Kenth Andersson

  Mycket bra !
  Då har Sverige räddat kvar ytterligare tre framtida pensionsräddare, känns tryggt.

  Gilla

  • Onkel Björn

   Härligt. Då kan vi få fortsätta att sponsra dem via vår skatt med bidrag och kostnaderna för deras framtida brottslighet.

   Gilla

 • ossie

  Klart att dessa svin ska få gå lösa på gator och torg.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Svin får inte gå lösa på gator och torg, däremot framtidens kramgoa pensionsräddare välkädda med den senaste mobilen tryckt mot örat och en cigg i mungipan !
   Vad det var för fel på det homogena kristna och trygga Sverige som en gång existerade och som man själv haft turen att fått uppleva ?

   Gilla

  • Hans Nilsson

   Vi får inte sammanlikna våra små fyrbenta nassar med dessa terrorister.

   Gilla

 • Carl Ekström

  Så bra då kan dom börja på Ica snart .Villken tillgång.man blir inponerad !

  Gilla

 • thundernest500hotmailcom

  Den juridiska kompetensen slår en inte med häpnad ens i Hovrätten. Vad får vi för pengarna?

  Gilla

 • Mike E

  Sverige är ett motbjudande land. Murvlarna i MSM som i praktiken styr Sverige spottar på ett demokratiskt parti som SD medan de omfamnar de vidrigaste typer från mellanöstern. Sverige styrs av dumskallar och dårar.
  Så glad att jag lämnade landet för många år sedan

  Gilla

 • Kurt

  Och värre kommer det att bli, varje eftergift se dessa terrorister som en seger. De förstå bara ett språk och detta kommer ur mynningen av ett laddad vapen som hålls i deras nacke

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: