Fristadskonstnär har regelbundet återvänd till platsen han flytt från

SYRIEN. En fristadskonstnär är en person som bjudits in av en svensk kommun eller region på grund av att han eller hon förföljs i sitt hemland. I Sverige får konstnären en fristad under två år för att kunna leva och fortsätta arbeta med sitt yrke i trygghet.

ISSA Touma har i två år varit fristadskonstnär i Gävle, men avslutade nyss sin tid och hoppas kunna visa flera utställningar i hemstaden Aleppo, Syrien.

Trots år av krig i Syrien har konstnären Issa Touma försökt bedriva verksamhet kring sitt galleri i Aleppo, nu planerar han för en rad utställningar i sitt galleri i Aleppo som nästan är helt återställt och upprustat.

– Min plan är att visa runt tio utställningar från mitten av september och ett år framöver, berättar Issa Touma, som också säger att han alltid haft en fot kvar i Aleppo, och aldrig låtit det gå mer än några månaders mellan besöken.

Läs mer på Sveriges Radio…

-Pettersson konstaterar att Issa Touma, har bott i Gävle i två år på skattebetalarnas bekostnad för att han var förföljd i sitt hemland Syrien. Förföljelsen har dock inte varit värre än försökt bedriva sitt galleri i Aleppo under tiden och regelbundet återvänt till platsen där han förföljts.

Nåväl, det är bra att herr Touma återvänder, han borde ta sina kompetenta landsmän med sig och hjälpa till att bygga upp Aleppo.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

7 thoughts on “Fristadskonstnär har regelbundet återvänd till platsen han flytt från

  1. Detta får nog svenskarna anpassa sig till, det var nog tyvärr det sista valet som kunde gått i rätt riktning. Titta på hur man röstar i alla getton, Sossar och Kommunister tar 85% av rösterna. Sen fylls det på med några hundra tusen varje år och dom som kommit 2015 har pass till nästa val.
    Jag skulle säga att det är godnatt för Sverige om inte M och KD sitter ner med Jimmie.

  2. Finissaget i Gävle visar bilder på hans sprängda hus i Aleppo, medan galleriet i Aleppo visar bilder på hans sprängfyllda bankkonto i Gävle.

    Hur ansöker man om att bli fristadskonstnär?

  3. Aleppos återuppbyggnad erbjuder bostad omgående. Varför tvekar de män som lämnade hustrur och barn? Ni kan språket och kulturen. Hjälp er själva!

Kommentera