Fristadskonstnär har regelbundet återvänd till platsen han flytt från


SYRIEN. En fristadskonstnär är en person som bjudits in av en svensk kommun eller region på grund av att han eller hon förföljs i sitt hemland. I Sverige får konstnären en fristad under två år för att kunna leva och fortsätta arbeta med sitt yrke i trygghet.

ISSA Touma har i två år varit fristadskonstnär i Gävle, men avslutade nyss sin tid och hoppas kunna visa flera utställningar i hemstaden Aleppo, Syrien.

Trots år av krig i Syrien har konstnären Issa Touma försökt bedriva verksamhet kring sitt galleri i Aleppo, nu planerar han för en rad utställningar i sitt galleri i Aleppo som nästan är helt återställt och upprustat.

– Min plan är att visa runt tio utställningar från mitten av september och ett år framöver, berättar Issa Touma, som också säger att han alltid haft en fot kvar i Aleppo, och aldrig låtit det gå mer än några månaders mellan besöken.

Läs mer på Sveriges Radio…

-Pettersson konstaterar att Issa Touma, har bott i Gävle i två år på skattebetalarnas bekostnad för att han var förföljd i sitt hemland Syrien. Förföljelsen har dock inte varit värre än försökt bedriva sitt galleri i Aleppo under tiden och regelbundet återvänt till platsen där han förföljts.

Nåväl, det är bra att herr Touma återvänder, han borde ta sina kompetenta landsmän med sig och hjälpa till att bygga upp Aleppo.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 


7 responses to “Fristadskonstnär har regelbundet återvänd till platsen han flytt från

 • Utvandrad

  Detta får nog svenskarna anpassa sig till, det var nog tyvärr det sista valet som kunde gått i rätt riktning. Titta på hur man röstar i alla getton, Sossar och Kommunister tar 85% av rösterna. Sen fylls det på med några hundra tusen varje år och dom som kommit 2015 har pass till nästa val.
  Jag skulle säga att det är godnatt för Sverige om inte M och KD sitter ner med Jimmie.

  Gilla

 • Kurt

  Man kan spy för mindre, ska vi verkligen stå ut med detta 4 år till?

  Gilla

 • Sten i Gatan

  Finissaget i Gävle visar bilder på hans sprängda hus i Aleppo, medan galleriet i Aleppo visar bilder på hans sprängfyllda bankkonto i Gävle.

  Hur ansöker man om att bli fristadskonstnär?

  Gilla

 • Mm

  Skicka med en faktura på uppehället och övriga kostnadstäckningar, flyg hem

  Gilla

 • Mässkalle

  Aleppos återuppbyggnad erbjuder bostad omgående. Varför tvekar de män som lämnade hustrur och barn? Ni kan språket och kulturen. Hjälp er själva!

  Gilla

 • gamgubben

  Våra slösande politiker har väl ingen aaaaning om hans återvandringar, och om så skulle de ändå inte förstå att de blivit lurade.

  Gilla

 • S Eriksson

  Dan Parks borde också få en fristad, men förföljs här i detta land .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: