Socialister vs övriga

Jag valde igår att se TV4:s valvaka av kända skäl, men tröttnade snart på all reklam som störde upplevelsen. Tog en timmes paus och ägnade mig åt något roligt, men jag svek mitt löfte och valde sedan SVT:s valvaka istället.

Där såg jag något som varit symptomatiskt för årets valrörelse och som ganska bra beskriver hur verkligheten ser ut.

När de socialistiska partirepresentanterna höll sina tal i direktsändning stod SD:s och Alliansens dito och lyssnade med vördnad på det som sades.

När SD:s och Alliansens partirepresentanter höll sina tal skränade socialisterna i sina vallokaler och visade finger, gjorde kräkrörelser.

Lite av samma sak som vi sett under valrörelsen, där de socialistiska väljarna och ungdomspolitikerna utmärkt sig på ett synnerligen osmakligt sätt.

Det är inte svårt att känna avsmak för socialister i vanliga fall och efter årets valrörelse och valvaka är det enklare än någonsin. Fast ”Sådan är socialismen….”

Vad gjorde förresten Fatemeh Khavari på Miljöpartiets valvaka?

Har inte hon setts tätt hopslingrad med vänsterpartister förut. Som här när hon och Jonas Sjöstedt log ihop efter en tidigare partiledardebatt i SVT och där hon var inbjuden av Vänsterpartiet. Jag tror hon är riktigt falsk den där människan.

 

7 thoughts on “Socialister vs övriga

 1. Det där med att visa fingret gjorde vänsterslöddret även vid valet 2014.
  Sjöstedt har så mycket skit i sitt parti så man baxnar.
  De hade fantiserat om ett resultat på över 10 %. Nu fick de inte ens 8 %.
  Blott två gånger sedan 1917 då kommunisterna bröt sig ur Socialdemokraterna har kommunisterna lyckats kravla sig över 10 %. Det var 1944 och 1998. Måtte det aldrig hända igen.
  Det som är så glädjande är att V med största sannolikhet blir helt utan inflytande nu trots sin blygsamma ökning på 2,3 %.
  Inte i något realistiskt regeringsalternativ får V något reellt inflytande.
  Det är bara att ge V fingret när det gäller att få sitta med vid maktens grytor.

 2. Jag pratade med Fateme i Stockholm på ett torg nära stationen förra sommaren. Jag blev inte imponerad. Hon kunde inte uttrycka sig och knappt svenska. Det måste vara någon vänstermuppar som skriver manus åt henne.

 3. Hanna Stjärne ,VD för Sveriges Television, ville varken ta avstånd eller ens förtydliga sig, efter bilderna från de respektlösa i V.

  Värdighet ses på olika sätt hos SVT. Beroende på vem det gäller.

 4. Som väntat, vänsterpacket skämde ut sig och visade sin odemokratiska livssyn, fy tusan så lågt. Verkade vara samma sorts typer som skränade åt AfS

 5. Dessutom, de flesta journalister, av dem som alls som har en utbildning, kommer från samma slags 2-åriga yrkesskola som med en eufemism kallas ”Journalisthögskolan”. Samma slags korkade pladderutbildning. Det är ett skrå ledda av gigantiska SVT/SR.

Kommentera