Alternativ för Sverige stämmer Stockholms stad


I slutskedet av valrörelsen valde Stockholms stad att ”avboka” Alternativ för Sveriges bokning av Kungsträdgården i Stockholm. Vi ses i Kungsan!

Med anledning av Stockholms stads beslut att bryta stadens kontrakt med Alternativ för Sverige gällande upplåtelse av Kungsträdgården har partiet idag stämt staden.

I målet vid Stockholms tingsrätt yrkar Alternativ för Sverige att Stockholms stad – vid påföljd av ett vite på 1 000 000 kr – ska förpliktas att följa parternas avtal och tillåta partiet att använda Stora scenen och området kring den under partiets valspurt i Kungsträdgården imorgon. Alternativ för Sverige har hemställt om att tingsrätten ska meddela ett så kallat interimistiskt beslut med det innehållet redan idag.

Grunden för Alternativ för Sveriges talan är att Stockholms stads hävning av avtalet saknar grund och är ogiltig. Avtalet gäller fortfarande och Stockholms stad är skyldig att följa det.

Stämningsansökan har tilldelats mål nr T 11993-18 vid Stockholms tingsrätt. Den går att läsa i sin helhet här.

Alternativ för Sverige vill understryka att partiets valspurt kommer att gå av stapeln i Kungsträdgården kl. 12.00 imorgon oavsett om tingsrätten bifaller partiets talan eller inte. Polisen har gett tillstånd för evenemanget och det påverkas inte av Stockholms stads agerande. Om vi inte lyckas utverka ett beslut om att få använda Stora scenen kommer partiets gäster, artister och talare att framträda framför Stora scenen i Kungsträdgården.

             Alternativ för Sverige, Partistyrelsen


3 responses to “Alternativ för Sverige stämmer Stockholms stad

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: