Schyman: Binär könsuppdelning inom idrotten ska bort

VALET 2018. I riksdagsvalet 2014 föll Feministiskt initiativ på mållinjen med strax över tre procent. I dag ligger partiet under en procent i opinionen.

Partiledaren Gudrun Schyman gästar Expressen TV:s ”Bara Politik” för att ge sin syn på partiets stora tapp. – Det är svårt när man hamnar i medieskugga, säger Schyman.

-Pettersson antar att det inte bara beror på medieskugga, en dålig, för att inte säga galen politik spelar också in.

Jag vet inte vad Gudrun har för erfarenhet av idrott men jag kan berätta för damen att det är en väsentlig skillnad på flickor och pojkar, män och kvinnor, när det gäller den fysiska förmågan även om Schyman verkar tro motsatsen.

Sedan finns det säkert sporter där det inte behöver vara könsuppdelat, men fotboll är definitivt inte en sådan sport Gudrun.

Men gärna mixade lag i exempelvis stafetter som det finns i flera idrotter, och många sporter är inte könsuppdelade, exempelvis ridning och banracing med bilar.

Skytte är en gren som gått åt fel håll. 1980 tävlade damer och herrar mot varandra i olympiaden. 1991 beslutade IOK att damer och herrar skulle tävla i separata klasser, enligt uppgift på grund av att männen i Mellanöstern inte vilja riskera att få stryk av en kvinna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

25 thoughts on “Schyman: Binär könsuppdelning inom idrotten ska bort

 1. Det finns väl inget så litet parti som aldrig suttit i riksdagen som omhuldas av mediakåren så oproportionerligt mycket som FI särskilt då svt.
  Gudrun Schyman blir bara tokigare och tokigare till äldre hon blir när det borde vara tvärtom.

 2. Ifall Feministisk idioti ligger Mediaskugga vet jag inte, men det
  kan väl knappast gälla Gudrun Schyman, hon är ju snart med i
  alla debattprogram, trots att åsikterna är lika insnöade som
  dom alltid varit?

  • När jag gick i mellanstadiet så fanns det i biologilabbet djur som var ”konserverade” i alkohol. Kanske är det lika med Gudrun, alkoholen bevara kärringen

 3. Vilka är det som har egna lopp i många olika idrotter.
  Tjejmilen, tjejvasan m.m. Det är inte männen som drivit fram det, kvinnor får väl delta i vanliga lopp om de vill. De tävlar ju normalt sett inte mot de manliga toppidrottarna utan mot kvinnor i samma klass.

  Att sen damfotboll som exempel, är som att titta på division 5 för herrar, men det är Schyman inte bekant med.

  Men som vanligt i svensk politik, en ickefråga, eftersom invandringen är det stora problemet.

 4. Väntar bara på den dagen när hon definierar sig själv för amöba så vi kan kalla in Anticimex.

 5. Gudrun, Gudrun olycksfödda kvinna, missförstådd och påstridig tid nu för pension. Hon skriver ”många kvinnor är bättre än män på fotboll.” Och, många 16-åriga pojkar är bättre än damfotbollslandslaget.
  Hor har blivit en tramsmaja!

 6. Menar hon ”bort med könsuppdelning under simlektionerna”… eller hur va det nu igen? 🤔

  Jomenvisst.. Ta bort detta -så länge alla blir antagna till laget baserat på hur bra man är – inte på någon könsfixerad kvotering. Det skulle vara intressant att se hur många kvinnor vill springa t.ex 100m tillsammans med herrar – eller boxning..

 7. Fi har vael lyckats med sin ambition att ej ha ett binaert land. I detta land finns bara nollor.

 8. Har Schyman förankrat sitt förslag hos Internationella Fotbollsförbundet FIFA och andra världsorganisationer för massor av andra sportgrenar?

  Har hon lyckats övertyga ledningen för Olympiska spelen (OS) om sitt upplägg?

  Hur blir det med klädbyte, taktiksnack i omklädningsrum mm under matchpauserna samt duschning och omklädning före matchstart och efter matchernas slut?

  Det kan uppstå många praktiska problem att lösa. Alla fattiga småklubbar har kanske inte råd med omfattande ombyggnader av sina lokaler för att tillgodose alla idrottares – både flickors/kvinnors och pojkars/mäns – önskemål inkl. Gudruns särskilda älsklingar – muslimerna.

 9. De har väl nog med skadeproblem nu redan för kvinnor inom t ex fotbollen!? Hennes förslag skulle innebära döden för den manliga elitidrotten. Och en feminisering av de ”tuffa” sporterna som ishockey.

 10. FI kommer att dö sotdöden efter valet, till nästa val är sannolikt inte Schyman aktiv och då får galenpannorna i FI söka sig någon annanstans.

 11. Hon ha en skruv löst, hon håller bara på för att tjänar penga på sina galenskaper. Va jobbar hon med egentligen, när hon inte trädda upp som paus clown?

 12. Det är sånt här som gör att man undrar:
  HAR IDIOTIN INGEN GRÄNS !

  Bara en idiot röstar på en annan idiot, då båda är för dumma för att förstå, att den andre är en idiot.

  LÅT VAL 2018…bli ett VAL MED INTELLIGENS!

 13. Bra sätt om man vill ta död på kvinnoidrott.
  Men det är kanske det Fi vill.
  Tror inte Gudrun har varit så mycket för idrott i sitt liv.

 14. Gudrun verkar ha fått i sig för mycket fulvin som dödat för många viktiga hjärnceller.
  För 15 år sedan, när min son spelade fotboll i ett p13-lag, så brukade detta lag sparra MFFs A-lag för damer några gånger i månaden. Flickorna som för det mesta var mer än huvudet längre än pojkarna i p13-laget blev oftast ordentligt uppsnurrade av de 13-åriga pojkarna. Redan här kan man väl när man är nykter konstatera att det är en anmärkningsvärd skillnad mellan dam- och herr-fotboll.

Kommentera