Världens bästa sjukvård?

SJUKVÅRD. Socialminister Annika Strandhäll (S) twittrar om att vi har sjukvård i världsklass och allt annat är faktaresistens. Alla håller inte med. 

-Pettersson säger att ovanstående låter otroligt, men läs kommentarerna och döm själva

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

17 thoughts on “Världens bästa sjukvård?

 1. Jag har väntat i 4 månader för att få hjärtat elkonverterat. Osäkert hur ytterligare lång väntetid det blir. Lider av förmaksflimmer sedan slutet av april efter en hemsk influensa.
  Orken är det inte mycket bevänt med och någon glädje av den fina sommaren har jag inte haft.Sjukvården räcker inte till för mig.
  Vårdgaranti vad är det för något? Det måste ha kommit många hjärtsjuka till Sverige hösten 2015.

 2. Den privata vården i Sverige är den som fungerar. De sjukhus som drivs i privat regi, bl.a. Nacka och St Göran är superbra.
  Opererad flera gånger på Nacka, snabbt, enkelt och inga infektioner.
  St Göran likaså trots att de bedriver vård som är 20% billigare än landstinget. Samtidigt har personalen bättre lön och trivs.

  Om de som kallas riskkapitalister utför vård bättre, billigare och snabbare, så kan man fråga patienterna om de tycker att landstingets oförmåga är bättre.

 3. 2011 fick jag en stroke, förlamad på H.sidan, Ambulansen kom efter 15 minuter och körde i än himla fart från Oxelösund till Nyköpings Lasarett.
  All heder åt dom, ankommen på akuten fick jag ligger i tre timmar på en brits innan någon började ta hand om mig, detta med en stroke där de första 50 minuterna är livs avgörande. Så mycke för världsklass sjukvård.
  Som tur var repade jag mig efter 3 veckor.

 4. Låter inte otroligt det där med 112 och ingen ambulans. För mindre än 14 dgr sedan fick jag plötsligt problem med mitt hjärta, ringde 1177 för råd. Rådet blev ring 112. Fick en gosse på tråden berättade hur och varför jag hade ringt, när allt var berättad ville han att vi skulle ta om varför jag ville ha ambulans. Jag gillar inte trams och bad honom att inte begära att jag återigen skulle dra ramsan, utan sänd en ambulans. Svaret blev då ”vill du ha en ambulans, så får du vara lite samarbetsvillig.” Ja svarade ”vill du djävlas så sänd då ingen jag ska ju ändå en gång dö” varpå jag avslutade samtalet. 10 minuter senare fanns en ambulans på plats. Har aldrig tidigare blivit bemött så av SOS Alarm. Nu finns det säkert någon besserwisser som anser att någon sådan formulering som jag bemöttes med ej existerar.
  Men en sak har mina 82 år på och runt jorden lärt mig, intet nytt under solen.

 5. Sverige hade tidigare världens bästa sjukvård men det är före asyl och anhörighetsinvandringen..
  Det som framgår idag är att det är långa väntetider för den sjuke, som många gånger hinner avlida innan personen är framme..
  Svensk sjukvård idag är inget att skryta med.
  Ett exempel på en motsats:
  Jag var i Thailand på semester och föll så olyckligt att höftkulan på ena sidan slogs sönder på betongen och även annat.
  Det hände vid 19.00 tiden på en lördagskväll, jag togs med ambulans till ett mindre sjukhus, där de omedelbart röntgade mig och läkaren sade det måste bli operation.
  Söndagsmorgon nästa dag blev jag transporterat med ambulans 40 km till ett större sjukhus där de gjorde scan röntgen under tre timmar ooh sedan tillbaka till det mindre sjukhuset.
  Vid 13.00 tiden på söndag sade personal att det blir troligen operation senare,och att läkaren planerar för det.
  20.30 blev jag hämtad från rummet för operation som var planerat till 4 timmar.
  Efter operationen blev jag placerad på intensiven i 2 dygn för kontroll.
  Sedan blev jag placerad på sjuksal där jag låg sammanlagt i 10 dygn och kunde skrivas ut och fick viss vård på hotellrummet och kunde åka hem , med att jag använde ett stöd.
  Efter tre veckor kunde jag gå utan stöd obehindrad.
  Det som var underligt är att jag kände ingen smärta efter operationen och blev helt återställd..
  Personalen på sjukhuset var helt gudomliga, trevliga,, hjälpsamma, kunniga och positiva…

  • Att sjukvården i Sverige har försämrats med långa köer finns en enkel förklaring på.
   Asyl och anhörighets invandringen har ökat folkmängden i landet med närapå 1 miljon, men sjukvården med sjukhusplatser har inte byggts ut.
   De här asyl och anhörighetsinvandrarna har inga jobb, som ger inga skatteintäkter, som gör att det finns inga resurser för sådan utbyggnad.
   De kommer inte heller att bli efterfrågade på arbetsmarknaden därför finns endast den möjligheten att dra ned på sjukvården.
   Samma sak med annan samhällsservice som skola,, poliser, tandvård m.m. , allt blir sämre kan inte bli bättre, med den politiken som har förts av regeringen, gällande importen av asyl och anhörighetsinvandringen.

   • Det som är mycket förvånande är att inte de som röstar inser att allt brakar nedåt med den politiken som regeringen för, där asyl och anhörighets invandringen. är den stora orsaken.

 6. Jag citerar: ”-Pettersson säger att ovanstående låter otroligt.”

  Jag däremot håller det för troligt.

  Jag själv har vägrats sjukvård och vägrats ambulans vid akut, livshotande sjukdom. Min sjukdom har orsakats av stark yttre påverkan som är grov brottslighet av myndigheter.
  Det har givit stressrelaterade somatiska besvär. Eftersom jag vägrats vård och sjuktransport dras jag sedan några år av fysiskt handikapp. P.g.a. politisk brottslighet.
  T

 7. Sjukvården i Sverige har under sossarnas styre sjunkit från att ha varit bland de bästa i världen till att ha blivit bland de sämsta.
  Ja drar mig för att söka sjukvård och stannar hemma in i det längsta eftersom jag vet att jag inte kommer att få någon vård för det har sossarna bestämt. Dom behöver nämligen pengarna som skulle gå till sjukvården till invandringen.

 8. Vi har minst antal sjukhussängar per 1000 invånare i hela Europa. kan sossarna genom något magiskt gjort alla svenskar friska?

  • Och Reinfeldt gjorde det också. Det måste vara den svenska modellen, fixar allt! Snart öppnas pärleporten och himlen är nära!

 9. Mina päron är gamla. Om nån får en sttoke eller liknande allvarligheter ska dom åka 6. 5 mil istället för 0. 5 mil.
  Och 10 mil hit o dit eller 6. 5 mil för cancervård.?! Gamla människor som byggt upp vårt land. Fära hit o dit o ingen verkar veta vad den andre gör inom sjukvården ens.
  Blir chockad var gång jag pratar med mina gamla päron.
  Hoppas jag dör innan jag blir sjuk alternativt att saker o ting förändras och omprioriteras NU!

 10. Det gör alla socialister. I Storbritannien hyllas NHS som fantastisk trots att den är dyr, har gjort katastrofala fel, och håller låg standard på många ställen.

  • Jag tror att de uppfattar NHS som ”gratis” och därför inte vill klaga på det. Gratis är det naturligtvis inte, precis som i Sverige.

 11. Undrar om Strandhäll enbart försöker lura väljarna eller även sig själv?
  Håller med om att kunskapen hos de som jobbar inom vården är mycket god. Strandhäll verkar dock lika lite som Löfvén fatta att köerna till vården VUXIT under deras tid vid makten trots att de lovade motsatsen inför valet 2014.
  Lita aldrig på en sossepamp!

Kommentera