Svenska myndigheter finansierar antisemitism

av Nima Gholam Ali Pour  •  27 augusti, 2018

Medan större svenska städer som Malmö har blivit kända som platser där judar är hotade så har antisemitismen i Sverige fått internationell uppmärksamhet. Förtjänar Sverige verkligen detta dåliga rykte eller har det skett ett missförstånd?

I december 2017 när USA:s president Donald J. Trump erkände Jerusalem som Israels huvudstad utbröt det demonstrationer i Malmö. Demonstranter, ofta personer med arabisk bakgrund skrek: ”Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna”. Ett kapell vid en judisk begravningsplats attackerades med brandbomber. I Göteborg attackerades stadens synagoga med brandbomber.

Den lokala tidningen i Malmö, Kvällsposten, beskrev hur den judiska församlingen i Malmö, inte israeler utan svenska judar, försöker beskydda sig själva:

”Vid synagogan i Malmö har judiska församlingen satt upp stolpar som ska förhindra attentat med fordon. Dessutom skyddas byggnaden av ett högt staket runt byggnaden.

Läs vidare

3 thoughts on “Svenska myndigheter finansierar antisemitism

  1. JA SVERIGE är ett JUDE-FIENTLIGT LAND idag men ALLT här kretsar ju bara kring HUR BRA ARABER SKA HA DET I SVERIGE och OJ HOPPSAN HATAR ARABERNA JUDAR? , jasså ja det är inget vi lägger oss i och DET HADE VI INGEN ANING OM…….

  2. Jag misstänker att Sverige förtjänar ryktet eftersom myndigheter och dominerande politiker och media med öppna ögon låtit den utvecklingen pågått länge utan speciella reaktioner. Jag tycker den onaturliga PK-kroppen silar mygg och sväljer kameler.

Kommentera