TV4 skämtar om förintelsen och SD

SATIR. TV4 sände igår programmet Parlamentet – valspecial 2018. Parlamentet är ett humorprogram med mycket fokus på satir. 

Alla har inte samma humor men helt klart är att det ofta beror på vem som skämtar. På frågan om vi ska ha snabbtåg kom Sverigedemokraternas logo upp i bakgrunden och Özz Nujens kompis Måns Möller svarade:

”Inom vårt parti har vi varit duktiga på att transportera folk med tåg.

De tågen gick i tid.

Väldigt få har hört av sig och klagat”

– Pettersson gillar humor och satir men undrar hur liknande skämt om transportlösningar för muslimer hade gått hem hos TV4, andra medier och politiker…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

32 thoughts on “TV4 skämtar om förintelsen och SD

 1. Undrar när skämten om de stenade kvinnor i islamistiska länder visas och halshuggning av de oskyldiga offren i mellanöstern.

 2. Vem bryr sig .Ingen med en fungerande hjärna skrattar år dessa galna skämt.Lägg ner alla skitprogram i SVt /Tv 4. Räcker för svensken att se på filmer från 70 talet. Det är spänning nog. Sedan kan man ju se hur Wahlgrens lever och skrattar hela vägen till banken när korkade svenskar glor på dumburken. Och så har vi förstås Lottapåi Liseberg, Bingolotto och andra galna gamla utnötta program.Släng tv n i sopor säger jag.

 3. Tågtrafiken genom Sverige fullsatta med tyska soldater som for till Norge och sköt ihjäl norrmän och senare finnar, även några ryssar däremellan, det skötte SJ och staten galant och Hitler hälsade tackade.

  • Min bekant berättade att när de åkte hem från Norrland , hängde en tysk soldat utan armar och ben i en sele på väggen och ropade heil Hitler konstant. Han visste att han skulle inte få leva länge . Nödropet ekade i min bekants huvud hela livet.

 4. Hej! jag va den som tipsade Fria Tider om detta igår. Skrev även direkt på TV4 och fick svaret….”satir” otroligt….

  Svaret från TV4 på min klagan blev ”satir”

  ”TV4 Hej Stefan, parlamentet är ett humorprogram med mycket fokus på satir. Alla delar förstås inte samma humor och dina åsikter är av stort värde för oss och vi tar de vidare. /Greta”

 5. Kan man anmäler detta till Radionämnden? Ifall ja borde man göra detta.
  Skulle man dra den typ av ”Skämt” i Tyskland vänta åtal runt hörnet

  • Men SN skriver på första sidan att ett Fyllo skrek Sieg Heil på Torget i Oxelösund, men sånt trams är tillåten i en rikstäckande TV kanal

  • Gör en anmälan
   ”Om du vill anmäla ett program så fyller du i formuläret här nedan. I din anmälan måste du kort redogöra för innehållet i programmet och vad nämnden ska granska. Anmälan ska ha kommit in till oss senast tre månader efter att programmet sändes”.
   http://www.mprt.se/att-anmala/anmal-program/anmalan/

   Dessa sitter i Granskningsnämnden.
   Ledamöter utsedda av regeringen.
   •justitierådet Dag Mattsson (ordförande)
   •bankjuristen Ulrika Hansson
   •journalisten Clas Barkman
   •producenten och projektledaren Berivan Yildiz
   •kommunikationskonsulten Staffan Dopping
   •psykologen och medicine doktor Malin Bergström
   •regissören och rådgivaren Bo-Erik Gyberg

   Ersättare:
   •justitierådet Malin Bonthron (vice ordförande)

 6. Herr Ober, der Witz klämt. Totalt smaklöst, undra vad en överlevande tycker om dessa typ av skämt

 7. Ja sossarna var ju bra att transportera Tyskarna till Norge och Järnmalm till Tyskland, Kunde vart ett roligt skämt om han riktat det rätt, resten av panelen skruvade på sig. Pinsamt gäng.

 8. Om Parlamentet är humor så är definitionen på just humor svår att tolka !
  Vilket lågt och patetiskt vänstervridet program men vad annat att vänta av den vidriga fjolliga och mångkulturälskande kanalen TV4 som bara består av välgödda och hycklande Pridevurmande journalister.

 9. Det låter helt sjukt, och är totalt humorbefriat. Jag ser aldrig på dylika program, sedan länge! Dryga och fåniga fjantar på fjortisnivå.

 10. Hela Sverige är rasisten också tv4 och comics
  .

  Islam tar över tv- kanal var söker på det svenne

 11. Allt för fortsatt anställning i TV. Prostiturerade finns överallt, har gjort så i alla tider …

 12. Smaklöst och tarvligt. Uppenbarligen är inte SD så otäcka, som de vill framställa dem. Vore det förknippat med livsfara skulle givetvis ingen våga. Jag ser eller hör sällan skämt om Islam och har man sett det kan det följas av en blodig terrorhandling, som hämnd t.ex. Jag förstår inte hur Islam har tolererats så villkorslöst, men att det kan hackas hårt på andra ofarliga. Vissa länder bl.a. Slovakien och Angola har förbjudit Islam, vilket verkar klokt.
  https://petterssonsblogg.se/2016/12/01/slovakien-har-antagit-en-lag-som-effektiv-forbjuder-islam-att-registreras-som-en-religion/

 13. PÅ den tiden man transporterade folk med tåg var socialdemokraten Per Albin statsminister, visserligen gick tågen i tid då men vart transporterna gick är mer höljt i skymundan. Sen är det så sant att det inte klagades eftersom man inte kunde klaga. På det faktumet klagade inte heller Socialdemokraterna som förvisso hade möjlighet att klaga.

  Om detta må vi inte berätta heter det väl nuförtiden i det socialdemokratiska partihögkvarteret. Inte minst statsminister Löfven har den hållningen och skjuter skulden på ett parti som inte ens fanns på den tiden. Vem vill rösta på den lögnhalsen?

  • ”ett parti som inte ens fanns på den tiden.”
   Inte en enda sosse i riksdagen av idag fanns på Per Albins tid

   Undrar hur länge de ska stå till svars för dåtidens politiker.

   • Mia: Så länge sossarna gör avbön och ber om ursäkt för det som deras parti ställde till på Hanssons tid, så får de därför bära skammen för det som hände. Det heter att ta Ansvar.

   • Så länge som dom beskyller mig och alla andra Sverigedemokrater för att vara nazister.

   • Med tanke på att många i SD liknar sig vid gamla sossar och att man talar om att ”ge oss Sverige tillbaka” (ett Sverige som under merparten av modern tid styrts av sossarna) vilket funkar därför att det är något konkret man kan peka på, så är ”nasseklafsandet” på S lika fånigt som deras mot SD, dock taktiskt dummare då man skapar en motsägelse.

    Och nä, Karlssons försvar att ”man kan gilla vissa saker men inte andra” duger inte. Inte när man rakt av säger att dom är nazister. Då kan man inte komma och likna sig vid deras ledare för att man gillar vissa saker. Tänk bara om man sa ”vi är ungefär som Hitler – vi vill bygga motorvägar?”

    Vare sig S eller SD bör ”göra avbön” för någonting, sluta vara så nazistbesatta, och fokusera på nu:et. Det klart dock – det är sossarna och sjuklövern som började larvet men nu när det lugnat sig från deras sida (troligen delvis just pga filmen) så bör man också tagga ner detta och tala politik. Inte bara överta detta larv och driva det vidare..

    Om något borde man kritisera S långt mer för att de förstört såväl landet som sitt eget parti. Allt som de var högst delaktiga i att skapa, har partiet självt också varit med och förstört när de lade om sin politiska kurs ungefär vid landsförrädaren Palmes tid.

 14. Den tid han syftar på fanns inte SD.
  Indirekt menar han att om SD skötte tågtrafiken så skulle trafiken funka vilket den inte har gjort under flera regeringar hittills.

 15. Osmakligt och väldigt typiskt för skitkanalen TV4 som jag anser nästan är värre när det gäller att vara PK än SVT. SVT:s program håller betydligt högre kvalitet än TV4:s. Jag syftar då på serier och filmer för att inte tala om sportsändningarna.
  Problemet med SVT (och det är inget litet problem) är SVT Nyheter och de program den avdelningen ansvarar för.

Kommentera