Familjer återvänder till Islamska statens huvudstad Raqqa

ISLAM. Efter att den muslimska terroristorganisationen IS har drivits ut ur staden Raqqa, har flera kunnat återvända till sin hemstad. Um Louay och hennes nio barn är några av dem som har återvänt till staden, rapporterar BBC. 

Familjen ska bo i ett delvis förstört hus, men enligt mamman i familjen är det mycket bättre än att bo i ett flyktingläger.

– Vissa släktingar har inte haft tillgång till ett tält. Situationen i lägret är väldigt dålig, det är därför vi återvänder hem. Några kanske undrar hur man kan återvända till ett sådant förstört hus, men det är i alla fall ett hem, säger Um Louay.

-Pettersson säger att vi har gott om ingenjörer och byggnadsarbetare med lokalkunskap och språkkunskaper att skicka för att hjälpa till.

Dessutom har vi ett annat gäng som borde kunna hjälpa till på vägen hem till sitt land…

På bilden Fatemeh Khavari och en liten. Vem det är vet jag inte men han är säkert ett ensamkommande barn som vandrat ända hit alldeles ensam. Kul att de hittat ett riktigt barn i varje fall.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

11 thoughts on “Familjer återvänder till Islamska statens huvudstad Raqqa

 1. En sak är helt säker, från det s.k trygga och heligt mångkulturella Sverige kommer ingen pensionsräddare att vilja återvända ifrån frivilligt !
  Det talas om återvandringpolitik men hur det blir med den saken återstår att se, tror personligen inte på detta med s.k återvandring är bara trams önsketänkande och valfläsk men framtiden får ge svar.

 2. Och de som inte återvänder till sitt hemland,fortsätter sin hobby med sabotage,i de länder de invaderat,Senast som bil och skogsbrännare både hos oss,och nu i veckan på nytt i Tyskland.Denna gång drabbade dessa bränder även deras importörer,då vindriktningen låg lämpligt för röken.
  Dessa islamiska sabotage,har nu inneburit att de båda butikskedjorna Lidl och Aldi slutar sälja grillkol !! 😉
  Stenbock tycker det vore lämpligare,att begära legitimation liksom sker vid inköp av starkvaror,för dessa minderåriga ”skyddssökande” !
  https://www.berliner-zeitung.de/image/31170992/2×1/300/150/b00737f6f22e31a199ae2cc557e1eeac/Iq/aldi-sued-lidl-schilder.jpg

 3. Men alla muslimer är väl muslimer?

  Det finns ju bara en gud, en koran och en sorts muslim: muslim?

Kommentera