Löfven är obegriplig – går han på något?

VALET 2018. Vad har hänt med Stefan Löfven? Har han gett upp? Under valrörelsen står han inte att känna igen. Bryr sig inte längre om artikulation, eller ordföljd, det är bara en massa ord som han sömnigt staplar på varandra på sånt sätt att meningsbyggnaden utsätts för en enorm anspänning och till slut krackelerar, skriver Alex Schulman i en krönika i Expressen.

Sedan radar herr Schulman upp exempel på statsministerns uppträdande:

 • Hela tiden lite lätt frånvarande, disträ, som om han pratade politik och samtidigt löste ett korsord som han gömt i knäet.
 • Centern eller vänstern? Nja, Löfven vill inte svara: ”Båda!” ropar han till slut.
 • På den uppenbart skämtsamma frågan om vem av Ulf Kristersson eller Annie Lööf som han spöar i jujutsu blir han plötsligt mycket seriös: ”Jag har inte en aning, jag vet inte deras kunskap.”
 • Enda gången han tänder till är när det handlar om korv med bröd. Det återkommer han till gång på gång. Korv är gott! Korv med bröd! Den är fin, korven. Han har rätt till den, om han vill ha en korv med bröd, då ska han få det. Korv.

Vad pratar han om? Går han på något? I så fall får han ge mig numret till sin apotekare, jag vill också vara i det landet någon gång, sväva fritt, känna mig luddig, obegriplig, man har lättat ankar, äntligen fri, lycklig, avslutar Alex Schulman.

-Pettersson undrar över Alex Schulman som enligt egna ord blev socialdemokrat som sjuåring, och nu är 42 år. Det har alltså tagit 35 år för Expressens krönikör att komma på det uppenbara, att socialdemokraterna svamlar och ljuger…

Om Alex Schulman på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

 

23 thoughts on “Löfven är obegriplig – går han på något?

 1. Löfven har ett stressigt arbetschema fram till valet och tycker nog det känns meningslöst att behöva sitta och svara på frågor om vem som är hans bästa vän, vilket var det bästa bröllopet av två som han bevittnat och en massa annat trams.

  Jimmie Åkesson gick ju in i väggen inför förra valet, och för en statsminister är det nog ändå jobbigare.
  Särskilt som det samtidigt skrivs så mycket smörja om honom, kränkande och elakt.

 2. Jag tror inte ett dugga på att Löfven förändrats. Det är bara journalisterna som är trögfattade och har märkt hur korkad Löfven är faktiskt är först nu.

 3. Löfven kanske grubblar dygnet runt på hur han skall genomföra de förslag som några av hans själsfränder inom vänstern lagt för att lösa massinvandringsfrågan, skogsbränderna, sysselsättningen mm mm.

  Delcitat

  Ökad invandring kan stoppa bränderna

  Sverige är ett land med ungefär 10 miljoner invånare och en areal på 447 435 kvadratmeter. Det gör Sverige till världens ytmässigt 56:e största land. Tittar man istället på befolkningstäthet, är Sverige så glest befolkat att vi hamnar vi på plats 158 av 196 på världslistan. Det är gott om plats i Sverige. (Publicerat 2018-07-27)

  Slut delcitat

  Debattartikeln i tidningen Paragraf har skrivits av Andreas Magnusson, som är gymnasielärare i svenska, religion och etik.

  Har gymnasieläraren Andreas Magnusson och chefredaktören Dick Sundevall gjort någon ekonomisk kalkyl på vad det beskrivna vanvetts-projektet skulle kosta att genomföra?

  http://www.animatedgif.net/clockscounters/monkey_count_e0.gif

  Det står i debattartikeln att Sverige har en areal på endast ”447 435 KVADRATMETER”, vilket tyder på att ingen beräkning har gjorts. Gymnasieläraren Andreas Magnusson och chefredaktören Dick Sundevall hävdar alltså att hela Sveriges ryms på en yta motsvarande endast c:a 669 ggr 669 METER.

  I själva verket har Sverige en yta på 447 435 KVADRATKILOMETER, där man avser att bygga nya vägar, nya bostäder mm mm. På endast 447 435 KVATRATMETER blir det knepigt att klämma in alla faciliteterna herrarna föreslagit inkl. de brandsläckande invandrarna.

  Läs gärna hela debattartikeln på länken nedan:

  https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/52513-okad-invandring-kan-stoppa-branderna/

  PS
  Detta ämne har tidigare varit uppe på Petterssons blogg men sjukligheterna tål att granskas igen.
  DS

  • Om staten vill befolka glesbygden kan staten stycka av skogsgårdar på på 100 hektar och och dela ut till Svenskar som vill bosätta sig på landsbygden. Då blir landsbygden befolkad.
   Nej, varför gav jag regeringen denna idén?
   Nu kommer naturligtvis regeringen att stycka av skogsgårdar och ge till afrikaner, muslimer och zigenare, precis som de gjort innan med allt annat som vi har i Sverige.

 4. Man kan väl dra vissa likheter med Hitler de sista krigsåren där hans uppträdande blev mer och mer osammanhängande för att mot slutet bli helt surrealistiskt där han kommenderade spökarméer och drömde om mirakelvapen som skulle vända kriget alltmedan ryssarna intog Berlin.

  Den som är utsatt för en lång tids psykisk press blir oftast helt vansinnig, med det sagt tror jag inte Löfven blivit vansinnig men det är inte omöjligt att han ser sitt Berlin falla samman.

 5. Journalister lite här och där har plötsligt börjat inse att Sveriges folk inte är så lättlurade längre. SD växer sig större för varje timme ….

 6. Det är väl dags att vända kappan nu innan valet när dom ser vilka som kommer att förlora stort, och sedan ska man gå fri från allt man skrivit under årens lopp. Det kanske fungerar i hans lilla instängda drömvärld och bubbla, men tyvärr så fungerar inte den riktiga världen så

 7. Det är väl Halal slaktad globballistkorv han äter numera för att
  stå på god fot med sina understödstagare?
  Ja han är en svamlare , fast det är Alex Schulman också.

 8. Inte för att försvara Löfvén men Schulman själv har varit obegriplig så länge jag kan minnas.

 9. Då måste man fråga sig:
  Vad har Schulman gått på?
  Har han slutat med det nu?
  Återstår att se.

 10. Är han kanske pressad av kontraktet, som socialdemokraterna skrev med Muslimska Brödraskapet 1999 om att bidra till att islam införs i Sverige; Att vårt fosterland ska islamiseras.

  Hur ska han hantera kontraktet när socialdemokraterna förlorar sin position i Sveriges Riksdag?
  De arabländer som ligger bakom kontraktet har kanske satt tryck på honom; Därav hans stressade beteende kanske?

  Spännande utveckling väntar.

  • Han har ärvt en ohållbar överenskommelse, Jfr med migrationspolitiken från M.
   Något jag bara anar men inte vet.

 11. Något har hänt med Expressen. Igår hängde man ut Lövin på löpsedeln. Vänder de kappan eller börjar de nyktra till?

  • Lugn det kommer snart en dräpa om SD. David Baas har säkert hittat något från 2013 i sina byrålådor.

  • Vänder kappan efter valvinden.
   Vem vill satsa på en förlorare?
   Hoppas på nya konsumenter efter valet.

Kommentera