Fattiga svenskar sviker socialdemokraterna i ett allt mer ojämlikt Sverige

VALET 2018. Fattiga svenskar sviker socialdemokraterna i ett allt mer ojämlikt Sverige. I arbetarstaden Eskilstuna är Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson beredd att ta emot dem, skriver norska VG. 

Rapportserie: Tre städer. Tre torgmöten. Tre berättelser om hur Sverigedemokraterna kunde växa från en marginell rörelse till en stark radikal part och en av Sveriges största partier.

”Folk är bara så trötta på socialdemokraterna här. Vi skulle gärna ha gått i pension, men vi skulle inte överleva. Så vi jobba tills vi dör, säger Gerd Loimi (68) och Tauno Loimi (67) till VG.

Hos gifta paret Loimi är Gerd, regissör. Hon är född och uppvuxen tvärs över gatan från parets revisorskontor på Bellmansgatan i Eskilstuna.

Vid skrivbordet på kontoret dekorerat med kattbilder, figurer och papperspinnar har hon suttit i 44 år.

Hon är gammal nog att minnas den massiva utvecklingen av nya bostadshus i närheten av Socialdemokratins ambitiösa ”miljonprogram” på 60-talet. Då var Fröslunda-området ett prestigefyllt projekt. I dag saknar sju av tio jobb i det här delen av Eskilstuna. Staden har över 13 procent arbetslöshet och det är nästan dubbelt så hög arbetslöshet som övriga Sverige.

För det gifta paret Loimi är den individuella pensionen på drygt 6900 svenska kronor efter skatt helt enkelt inte tillräckligt för att täcka hyror, mat och bostadskostnader för två.

Gerds far var svetsare, ordförande för en LO-avdelning och en av ”sossarnas” män. Men dottern kan inte längre tro på partiet, som på många sätt byggde moderna Sverige.

”Det finns inget annat alternativ än att rösta svenska demokraterna. I Sverige är det alltid de små människorna som får betala”, säger paret Loimi.

Läs vidare på VG.no…

Per Albin byggde folkhemmet på den tiden Socialdemokraterna var som Sverigedemokraterna idag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

42 thoughts on “Fattiga svenskar sviker socialdemokraterna i ett allt mer ojämlikt Sverige

 1. Det har jag sagt länge till sossar. Dom tycker säkert jag är tokig. MEN verkligheten är tokig idag o det missgynnar S. Snackar med politiker varje dag numera. NU passar det att lyssna på MIG. Spänningen Stiger!

  • Roland:
   Ser du nu börjar det ljusna…Tror att du i slutändan kommer att följa mig och de andra c:a 25/30 %,vi räknar med kommer rösta på SD !

 2. Den privata ekonomin och frågan huruvida man är att betrakta som tämligen välsituerad eller om man nödgas hanka sig fram under mer blygsamma förhållanden, borde inte vara den avgörande faktorn för
  det politiska ställningstagandet, där ett rörligt och vetgirigt intellekt i sällskap av ett definierat betraktelsesätt spelar den avgörande rollen.

  Den socialdemokratiskt uppfostrade delen av folket, utan kritiska ambitioner och behov av individuellt tankearbete, vilken genom massiv påverkan av det mainstream-mediala maskineriet betraktar de fria och alternativa nyhetsplattformarna med förutfattad skepticism, efter att fortlöpande indoktrineras med illusionen om det ocensurerade nyhetsutbudets högerextremistiska hållning, torde inte ha några större förutsättningar för att revidera åsikterna och förjaga sina ingrodda gamla hjärnspöken.

  Då är det betydligt mer komfortabelt att låta sig distraheras av den moraliskt undermåliga och själsligt nedbrytande eskapism dagens politiserade underhållningsutbud påpassligt erbjuder för att hålla den letargiska massan behagligt nedsövd.
  Andreas.

 3. Jag var inne på en loppis-sight, där fanns en möjlighet att rösta.
  Jag provade att rösta på SD.

  resultatet visade att 65 % röstat SD.

 4. Om jag blir fattigpensionär ska jag köpa mig en Kalashnikov år åka till regeringskansliet och ge dom vad dom tål.
  ( Som ni vet är numera Kalashnikov en elbil)

 5. Angående Eskilstuna med omnejd så var det en Strängnäs politiker som stod på första sidan i Eskilstuna kuriren den 25 dennes. Han hade uttryckt sig olämpligt, fast hans förklaring var att han var orolig bla. titta själva och så kan man tycka lite olika (fast man får inte tycka olika) jag förstår nog i botten hans oro och frustration men Sverige är Sverige , enligt den mycket kunnige och allmänt insatte Tim Pool var / är Sverige ett crepy country läskigt land . Hyfsad länk nedan.

  https://youtu.be/v0p7Oyvql9s

 6. Igår så förtidsröstade jag, på SD – rakt av – dock har jag en oroskänsla i min kropp att ”rösterna försvinner”. Detta val blir intressant att följa då vänsterpacket kommer att göra allt ”för att alla andra skall betala”. Det sitter vänsterpack i länsstyrelser, myndigheter osv och de kan göra precis allt för att vänstern skall ”vinna”.

 7. Eskilstuna och kringliggande städer och byar,förknippar jag sedan min ungdom,med Ivar Lo Johanssons böcker,kring dåtida statar o.fattig-Sverige.
  VG har verkligen med omsorg valt sin ort,för att dokumentera den vändning,som nu under senaste 100 åren skett.
  Samtidigt får vi inte glömma alla dem,som idag ligger begravda på våra kyrkogårdar. Människor som genom sitt slit och sin möda byggde landet, som nu de styrande raserat,genom import av allehanda kriminella och arbetsskygga element,från världens alla håll.

 8. Såg att Göran Persson påstår att ”SD inte är värdiga att styra
  Sverige”?? Det kommer från en man som dyrt o heligt lovade
  att betala tillbaka dom 258 miljarder från Pensionsfonderna varje
  krona och vars parti under fyra år fortsatt att köra landet i botten
  ska nog tala tyst om värdighet, givetvis höll man inte dessa löften
  som så många andra. Lögnaktiga politiker är inte värdiga att styra
  ett land.

 9. Idag röstade jag i Kungsbacka. Även dom små partierna fanns det röstkort för. AFS fick min röst. Lycka till Kasselstrand. Vår okrönte konung.

 10. Igår satt jag i ett köpcentrum och fikade, strax intill står båsen för de som vill förtidsrösta. Jag blev faktiskt snopen när det kommer 12-14 pensionärer för att rösta, samtliga visar tydligt när de tar SD´s valsedlar. Det finns inte längre några skamkänslor eller tvekan över deras partibyte. Det här valet verkar de flesta rent ut sagt förbannade och vill ha en förändring.

  • Ja med spänning är vi många som inväntar strax efter kl.18 den 9/9..
   Hur skall de korrekta moderatorerna och bättre vetande,förklara de siffror de då tvingas läsa upp !!! 🙂 😉

  • Det belyser exakt hur många med mig känner! Man vill lämna över bättre för varje generation. Arbetarna i Sverige är nog mer besvikna än sådana som jag, kvinnlig företagare. Vi var fienden förr och nu så vi är vana. Arbetarna är svikna av sitt eget parti, LO facket har f-ttmössor på sig och har genusvetenskap på schemat.
   Att flickor inte kan gå hem ensamma utan stor risk är helt vidrigt!
   SD behöver inte få röster för att de är så bra utan för att de andra är så usla! SD har uteslutits från allt, de är de enda som inte har bidragit till eländet-det har de andra sett till.
   Jag tror att välfärdssystemet var på väg att försvinna men att invandringen gjorde det snabbare.
   Att en mindre del av befolkningen ska försörja en miljon till,matematiken går inte ihop.
   Jag tror tyvärr att det bara är början på nedmonteringen, systemkollaps är det redan per definition

 11. Enligt det allmänt vedertagna så finns det nu risk för upplopp o annat otrevligt, med hänvisning till socioekonomiska faktorer.
  Bara halvt ironiskt.

  • Svenskar får ju inte starta upplopp, det är bara invandrare som får. Se bara på hur politiker, polis och rättsväsendet resonerar och agerar.

   • Jag vet, och det var ett påpekande på en enligt mig felaktig förklaring. Jag tror mer på tradition och annat. Dock är den stora majoriteten säkert över 99% av de nya fantastiskt fina och trevliga min åsikt som jag står för är att det är invandringspolitiken det är fel på. Man kan inte bara ta in man måste ta hand om också.

 12. Det skall bli spännande att se när rösterna är räknade hur många svenskar som har vaknat efter 50 år i törnrosasömn.

  • Varför skulle vi det svenska folket vakna från 2014 till 2018 när inte majoriteten varit vakna eller brytt sig ett dyft de sista snart 40 åren med totalt hänsynslös och okontrollerad massinvandring ?
   Efter valet i September kommer ingenting att förändras i den politiska sandlådan, 7 klövern är kvar massinvandringen fortsätter och SD hålls utanför politiskt inflytande.
   Kan ha fel, får hoppas det men den 10/9 har vi svaret på Sveriges framtid.

   • Vi får se om Sverige har någon framtid eller om det blir utplånat från kartan
    Framtid=SD.
    Utplånat=7-klövern.
    Rösta för Sverige, rösta SD

 13. I Sverige liksom i andra västländer så läggs det ner så mycket pengar och tid på att som med barn ”uppfostra” hopplösa individer från andra kulturer.
  Den tiden och de pengarna hade vi kunnat lägga på att ta hand om våra egna barn och föräldrar.
  Tänk på vilka fantastiska samhällen vi hade gett i arv till våra efterkommande.
  Det är ett krävande jobb att uppfostra sina egna barn……….det är sinnessjukt att behöva uppfostra vuxna.
  Vem orkar att arbeta på ett krävande jobb och samtidigt ta hand om familjen…….något blir lidande och oftast är det våra barn.
  https://www.youtube.com/watch?v=oKY600o3CXw
  Förbaskat vad vi är tröga och alltid måste framstå som en ”humanitär stormakt”, förakt !

  • De har ingen rätt att kräva att inte bli kränkta Vi behöver inte lära om hur de lever där,allt styr av deras religion ..De är här nu och tar nu emot bidrag…skall de vänta några år tills de gör vad som krävs för att leva här innan de får ta del av välfärden ?

  • Vad vi måste avskaffa först är den odemokratiska blockpolitiken.
   Om nu SD blir största parti i valet men alliansen blir största blocket så blir Kristersson statsminister trotts att nästa dubbelt så många väljare vill ha Åkesson. Detta har ingenting med demokrati att göra.

 14. Luttrad
  Det är inte dåliga löner alla i Sverige har en relativt sett bra lön.
  Det man har gjort är att man har tillåtit bankerna att skuldsätta folk för flera liv framåt och byggbranschen att agera utan konkurrens så att endast bostäder som genererar övervinster har byggts.
  Genom att hela tiden bedriva en bananrepublikspolitik med fallande värde på kronan så kan man sänka värdet på pensioner och löner utan att så många noterar det.
  Vi har haft politiker ända sedan Olof Palmes tid som måste betraktas som mentalt rubbade. Som har lidit av svårt storhetsvansinne om att Sverige ska vara en stormakt med att förbättra världen.
  Sverige av i dag är en nation som lever på en nationell livslögn.

  • Kent:
   Dina rader speglar i stort varför alltfler ”fattigpensionärer” uppstår, och å andra sidan mängden av ”miljonärer” ökar !
   Med inflationen och dagens numera inprogrammerade kronfall uppstår nu det,som skedde efter 1:a VK i Tyskland.
   I ”vårt tidigare land” har detta uppstått genom oförnuftig politik och under mottot ” det ordnar sig”…..Inte p.g.a. krig,utan på Sossarnas och deras idiotiska utopiska framtidsplaner,och satsningar på fel grupper.Sin egen väljarskara har man glömt bort,och istället valt att sola sig bland stora nationer,under falsk flagg.
   Sanningens tid,och bokslutet för detta en gång landets största parti
   närmar sig nu.Två veckor kvar sedan ändar deras långa historia i f.d. Sverige. Ett land som genom enskilda själar eldades fram till deras högsta nivå,efter 2:s VK. Innan deras socialistiska idéer från Palme & Co,förde dem till dagens miserabla tillstånd.
   T.o.m. deras ledare får nu hemsöka en korvkiosk,för att överleva !!!!

   • Jag har också sett reklamen för diktatorn och jag tycker att korvgubben skulle säga så här ” du skall få vad du vill om du lovar att vänta här i 60 år”.

  • Så länge 7-klövern anser att det är bättre att satsa på invandringen än på den Svenska välfärden så kommer sjukvården, skolan och polisen bara att bli sämre och sämre i Sverige
   Vårdköerna kommer att växa, polisens resurser kommer att försvinna allt snabbare och skolan kommer att få fler och fler elever som är dummare när dom går ut grundskolan än när dom började.

   • Är inte just detta SD ska eller kommer att ändra på någon gång efter valet i September 2018 ?
    Så låter det ju när man uppmanas att rösta på SD och inget annat parti, exempelvis AFS.

 15. Fallande välfärd är resultat av brist i kassan då allt mer går till invandring.
  Därför har vårdlönerna hållits nere och köerna blivit längre.
  Genom att fylla på med oanställbara växer de ekonomiska klyftorna och utsatta områden.

Kommentera