Statsminister Löfven: – “Skattetryck inte är detsamma som skatteintäkter”.

VALET 2018. Ett framtida klassiskt TV-ögonblick, jag tror aldrig jag sett en statsminister kläs av så brutalt i livesändning. Lider nästan med statsminister Stefan Löfven (S) när han får förklarat för sig att skattetryck inte är detsamma som skatteintäkter.

Nåväl, – Pettersson vill påminna om att från och med idag får ni förtidsrösta på statsminister Stefan Löfven och hans parti eller något annat alternativ.

Rösta i förtid

Filmen från Malin Lundgrens Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

36 thoughts on “Statsminister Löfven: – “Skattetryck inte är detsamma som skatteintäkter”.

 1. Till nästa val om SD utser svärmor alltså Margareta Larsson till social politisk talesperson får SD min röst. Hon är Sveriges bästa politiker på psykfrågor. Idag har jag pratat med en moderat som verkar fatta. Lotta Finstorp från Flen. Resten av partierna fattar INGENTING idag. Tragiskt! Jobba på det Stenbock och ni andra. Sossarna ligger kvar på medeltiden i denna fråga. En psykvård värd namnet TACK!

 2. Socialdemokraterna behöver verkligen en nystart. Större delen av partiledningen måste även bytas ut.

  Vilket jag förmodar att de gör omedelbart efter valet.

  Detta är pinsamt att se.

  Vart är ledarskapet, statsministern?

 3. Fler poliser, lärare och inom sjukvården som denna halvfigur lovar kommer aldrig att fungera eftersom han börjar i totalt fel ende.
  Han måste givetvis höja lönerna kraftigt C:a 10 000 i månaden först.
  Detta kommer att leda till an ansökningarna till dessa yrken kommer att bli så stor att man måste bygga nya skolor bara för detta ändamål.

 4. Till Kent Andersson. Jimmy Åkesson kan du aldrig anklaga för att han sagt något som han inte hållit. Han har aldrig haft sådan position att han har kunnat genomföra det han lovat. Däremot har alla andra partier i riksdagen suttit i regeringen och lovat guld och gröna skogar men aldrig hållit vad dom lovat.

  • Tack för påpekandet !
   Ska man utgå ifrån att J.Å och SD till skillnad från övriga partier kommer att hålla sina än så länge lovade teoretiska vallöften och sedan genomföra dem i verkligheten om och när tillfälle ges ?
   Bäst att SD ändå garderar sig mot att kunna förverkliga sina vallöften ifall partiet av någon anledning inte får tillräckligt med % i valet och inget inflytande över den framtida politiken.
   Spännade, den som lever får se hur det går med allting.

 5. RISK FÖR VALFUSK! – KOLLA!
  1. Kolla vald valsedel noga, så att den inte är saboterad med någon typ av märkning – någonstans – gäller särskilt KD, SD, AfS, MED, M. Sedeln blir då underkänd.
  2. Förtidsröstar du, så kolla efter valet så att du inte påstås ha röstat även valdagen, vilken röst blir giltig före annan röst. GÄLLER ÄVEN RÖSTANDE UTLANDSSVENSKAR. Det var så Österrikiska valfusket utfördes.
  3. Valsedlar saknas för något parti? Annan typ av valfusk!

  Påtala ev problem för platsansvarig. Fotografera så långt det tillåts – saken inte personer. Är det grava fel, så polisanmäl. Spela in konversationer

  • Saknas det valsedlar för ett parti kan man ta en blank och skriva tydligt med partiets namn på.
   Däremot kan man inte personrösta.

   Det finns 29! st.partier som är anmälda till riksdagen.
   Flertalet av dessa partier lär inte ha några röstsedlar utlagda i vallokalerna.
   Som t.ex. Raggarpartiet – 20% Skattepartiet – Djurens Parti – Paperpariet – Asyl.Nupartiet – Technopartiet – Rosa Drömmar –
   nya NY Demokrati – Populisterna – Gula Partiet – Folkhems partiet – Folkstyret – Final partiet m.fl.
   https://www.val.se/val-2018/val-2018/hur-rostar-jag.html

 6. Handplockad statsminister från lägsta begåvningsreserven !
  Stor tragedi för Folkhemmet.

 7. Ha-ha Stenbock. Jag tror på ett liv efter detta. Men vet inte vart jag hamnar där. Det sägs att sankte Per är hård i sin gallring

  • Nja du kommer nog i så fall i genom Pärleporten eftersom du tycks ha,ett stort hjärta Roland.Bara synd att du inte följer gamle Stenbock,och lägger din röst för SD.

 8. Att det ska vara sååå svårt att förstå att om människor får mer i plånboken växer ekonomin och fler människor får arbete och ekonomin växer ytterligare och fler människor får arbete och … Detta har inte bara visat sig i praktiken utan nu senast i USA där ekonomin växer efter Trumps skattesänkningar. Dessutom är de fattigaste som behöver tillskottet mest.

  Alternativet är att stat, kommun och landsting tar dina pengar och ger dem till någon som skickar dem till sina hemländer, om de överhuvudtaget finns kvar i Sverige.

  • I USA är skatten på arbete lägre men företagsskatten högre. Något som en socialdemokrat borde gilla men istället utmålar man USA som något ont och dåligt.
   Det är tydligen bättre att beskatta vanliga arbetare hårt och skoninglöst. Det är vänsterpolitk.
   Inte konstigt att alla socialistiska länder i slutänden förtrycker och mördar sitt eget folk.

   • Bolagsskatten i USA är numera (december 2017) 21% vilket orsakade ramaskri i MSM. Sååå låååg skatt! I Sverige är den 22%. Vilken skillnad en procentenhet gör. 😉

  • Åkesson visade klart och tydligt att hans lille son ( 5 år) begrep mer än vad 7-klövern begrep. Det är jag övertygad om att det är sant.

 9. Jag tror de flesta partiledare inklusive Jimmie Åkesson hade haft lika svårt att svara på den frågan, nu råkade det var Löfven och det var kanske glädjande för många.

   • Inga politiker från vänster till höger är glädjande förrän de genomfört exakt det de från riksdagens talarstol lovat att genomföra och hittills har ingen politiker överraskat, nu är en väljarkår övertygad om att J.Å och SD ska bryta den trenden efter valet i September och det må så vara är bara upp till bevis för SD annars blir förmodligen partiets väljarkår lite besviken.

   • Inte för att jag förstår vad det har med saken att göra men det gör jag inte. När man lämnar detta jordeliv så är det slut.

 10. Någon sa att han måste ha blivit född i en syrefattig gruva. Det är kanske dags att återgå till den miljö han känner sig hemma i, att svetsa i en gruva.

 11. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Med en bristande pedagogisk förmåga och ett verklighetsfrämmande sakligt ekonomiskt underlag för den socialdemokratiska regeringen blir det svårt för ”herr” Löfvén att förklara varför ökade skatter inte ger bättre samhällsservice till den svenska befolkningen.

 12. Lena Mellin skriver i AB ang. utfrågningen i går
  ”Där uppträdde han (löfvén) närmast som en småleende mysfarbror.”

 13. Men vem blir förvånad? Politiker verkar endast ha rudimentära kunskaper i ekonomi! Kolla bara förslagen från MP och V. Skulle den ”ekonomiska” politiken genomföras skulle Sverige vara ett fattighus på ett par år.

Kommentera