Varför inte tre statsministerkandidater?

VALET 2018. Striden om statsministerposten står mellan Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) påstår SVT och TV4, båda bolagen nekar Jimmie Åkesson en chans att vara med i debatten mellan tänkta statsministerkandidater. 

Ur vårt perspektiv borde det vara självklart att även Jimmie Åkesson bjuds in till statsministerduellerna. Vi har i dag en situation där vi i de flesta mätningar är näst största parti. I vissa även det största partiet, säger Mikael Eriksson, Jimmie Åkessons stabschef.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

67 thoughts on “Varför inte tre statsministerkandidater?

 1. Min röst har han iaf. Men Sverige och Svenskarna är ett utdöende släkte Europas undergång går inte att stoppa. Finns bara ett och det är krig tyvärr

 2. SVARET FRÅN SVERIGES TELEVISION APROPÅ ATT VALDUELLEN MELLAN DE TVÅ ”STORA”!
  ”Vi har bjudit in blockens ledare till duellen och ser till storlek och mandatfördelningen vid det senaste valet för att kunna ställa ansvarsutkrävande frågor. När vi har resultatet efter årets riksdagsval kommer vi som alltid diskutera hur kommande debatter ska se ut. Just duellen som programformat förutsätter dock två kombattanter. Sverigedemokraternas storlek och roll utanför de traditionella blocken gör att vi porträtterar Åkesson, liksom Kristersson och Löfven, i en dokumentär inför valet. (Jag vill bli statsminister, den 5/9).

  Vi har i det här programmet valt att fokusera på företrädarna för de två största partierna som aspirerar på att bli statsminister: Ulf Kristersson och Stefan Löfven. Vi gör lokala debatter i hela landet, vi frågar ut samtliga partiledare för riksdagspartierna och bjuder in riksdagspartier till slutdebatt och valvaka. De får dvs. gott om utrymme att förklara sin politik och granskas på samma sätt.”

 3. Sossarna är fullständigt omöjliga, inte för att jag har något förtroende för alliansen dock så känner troligtvis Ulf K nu att han måste göra något som kan gynna honom själv.
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ulf-kristersson-i-financial-times-sverige-ar-i-kris-som-pa-90-talet?cmpid=del:tw:20180821:ulf-kristersson-i-financial-times-sverige-ar-i-kris-som-pa-90-talet:nyh:lp
  Kanske dags att plocka fram ur historien detta ……..
  https://www.youtube.com/watch?v=2v5hiusFdHo

  Det finns bättre lösningar, nu får vi se till att tänka på våra barn och barnbarns framtid och hedra våra förfäders slit !

  • Det var på 50 talet när skutan vändes till det bättre för svenskar.När finnar, jugoslaver med flera började komma hit efter kriget, det behövdes riktigt arbetskraft. Fabrikerna ropade efter folk, Marabou, Borås väverier, Göteborgs kex, Kosta Boda, Bofors med flera fantastiska fabriker.
   Skogsarbetare, gruvarbetare, bilmekaniker hos Scania, Asea , Volvo, Saab med flera ställen hämtades till Sverige ,drömlandet. Vilken epok i Sveriges historia.
   Tio år tidigare var folk trångbodda, vissa hade ända till 70 talet toaletter högst upp i husen ,en gemensam per trappa. Ingen klagade , alla var nöjda, folket såg ljust på tillvaron. Alla LEVDE obekymrat. Det är inte så länge sedan.
   Nu när de nya kommer, förbereds de på fina lägenheter , mycket bidrag, litet jobb. De behöver inte oroa sig. Förut sågs dem som nyttjade bidrag som parasiter och andra klassens medborgare. Då ropade ingen rasist , inga attacker mot polisen ,brandkåren, inga bilbränder, sällan våldtäkter. I själva verket låste man inte ens ytterdörren för natten. I dag har vi varit tvungna att bunkra oss var och en i sitt hem med övervakningskamera, larm, 7 tillhållarlås , gallergrind och dörröga.
   Och så påstår 7 klövern att Sverige har aldrig varit tryggare! Vågar man sia in i framtiden obekymrat?

   • Maya :
    Jag växte upp på 50 -talet i Sverige, hade inga förmögna föräldrar men vi hade en sommarstuga och vi hade en bil som fungerade, jag gick i en mycket bra skola och allt var så bra som man bara kan drömma om.
    Det fanns som jag vet inga kriminella och inbrott hörde jag aldrig talas om, definitivt inga personrån !
    Vi fick ekonomisk hjälp vid sjukdom av mormor och morfar för övrigt fungerade familjen alldeles utmärkt.
    Mina föräldrar gjorde sitt allra bästa och det var mer än godkänt.
    Mina barn som växte upp på 70-80-talet hade det också bra …………………vad hände sedan?????????
    Fördröjning av 68-rörelsen eller något annat ?
    Nu är ju helvetet löst …..med allt som väller in.

 4. Den största katastrofen för landet är om vi får ännu en för
  landet direkt skadlig ledare för tredje gången, nämligen
  Annie Lööf, det räcker mer än väl med dom två katastrofer
  som i tre mandatperioder på sträck gjort vad dom kunnat för
  att förstöra landet, vilket för den som kan o vill se visas det
  nya prov på varje dag.

 5. I mitt sinne och medvetande så är ett samhälle där både blåljuspersonal och andra blir attackerade av stenkastning eller annat ett totalt misslyckande . Statsministern och egentligen hela regeringen borde i ärlighetens namn minst och snarast försöka be om ursäkt förklara situationen och helst avgå utan ersättning, ja egentligen borde dom ersätta men det är nog enorma summor det gäller.

 6. iom att ngn 3:e inte nämns, varför inte en helt
  opolitisk Stadsminister…de finns alternativa, mitt
  förslag är vår egen Trump (Pettersson)!.,)

 7. Helt ärligt tror jag SD mår bäst av att inte hamna i regeringsställning under kommande mandatperiod. Jag tro det kommer gå åt @#$&*% för Sverige och svenskarna. Höjd kommunalskatt, sjunkade krona, bostadsbubbla, sämre välfärd etc. Listan kan göras lång och det kommer vara det/de parti/partier som sitter vid rodret som får ta skiten. Oavsett om de är skyldiga eller inte.

  • Klokt resonemang, dessutom finns det nog många som vill sabotera. Men vilket alternativ kan vara bättre?

  • Om man kniper de onödiga/onyttiga bidragen från media kultur, bistånd med mera sektorer kan man lätt få ekonomin på fötter . Om Jimmie kommer till makt vill jag se att de nyanlända papperslösa inte får studera gratis, de skall hem helt enkelt, att polisen omorganiseras omedelbart, att barnen på förskola skall få lärare som talar deras eget modersmål svenska (obligatoriskt), att ingen går till sjukhuset med förtur bara p.g. a hudfärgen.De som ljuger om sitt språk så att tolkar kallas i onödan, får inte tolkhjälp! Eller betalar själva.En irriterande femtiolapp hos tandläkaren tas bort, eller vice versa. Svenska pensionärer och hemlösa kan få den förmånliga vården!En irriterande femtiolapp hos tandläkaren tas bort, eller vice versa. Svenska pensionärer och hemlösa kan få den förmånliga vården! Jag har tusen förslag som jag tror skulle bättra Sveriges ekonomi ganska omedelbart, men en stor skada har redan skett. Det tar 20 år om det ens är möjligt att få Sverige på fötter.

   • 2010 träffade jag på Ian i samband med valet. Han glad i hågen med hatten på sniskan och två vänner i sällskap. Han sade att han har slagit vad om 100 000 kronor att SD får över 10 %. Jag sade till Ian att tyvärr förlorar du valet, då det är manipulerad! Det blev så. han trodde stenhårt på SD redan då.

 8. Det är enklare att härma amerikanska val, med två motståndare i muntlig envig. Det är dramatik och spel för galleriet som är politik idag. Tre som diskuterar blir liksom för mycket. Tramset började vid valet 2006, med Persson och Reinfeldt som kombattanter. Med stylade allianspartiledare och manisk propaganda ala Timbro. EU-modellen med avundsjuk blick på USA.

  Sverige är patetiskt!

 9. Har aldrig tidigare i mitt 60-åriga liv varit med om att ett parti (SD) behövt göra så lite för att få så mycket röster.
  SD 2018.

 10. Byt valdagen till den 5 februari!
  Skulle svenska valet hållas vintertid skulle Miljöpartiet inte klara riksdagsspärren.
  Miljöpartiet lever på myten om ’den globala uppvärmningen’ och folks korta minne.

  • Förra sommaren var den kallaste på 150 år, men va fan, höj skatten hälsar MP, jag tycker alla nyanlända skall betala en särskilt CO2 skatt för att kompensera sina nya höga utsläpp jmf med i Somalia

   • Ståfräs :
    Visst belastningen på vattenförsörjningen, renhållningsverken, sopstationer, gator, parker allt annat slitage på det allmänna inte minst på bostäder, ökar BNP då är sossarna nöjda.

 11. Förvänta er statskupper och valfusk av olika slag.
  7-klövern accepterar inte att köttgrytan tas ifrån dom.
  Ex. Björklund blir desperat och får hjärtinfarkt.

 12. Måste Åkesson få mer än 50% för att kunna styra, i stället för att påverka? Ingen vill ju officiellt samarbeta med honom.
  Sedan kan och ska man fundera över det hela i ett demokratiskt perspektiv också.

 13. Det snackas mycket om att vissa krafter försöker påverka valet, men vad gör TV själva när de fryser ute SD?

  Jag hoppas verkligen att SD skrotar SVT/SR efter valet!

 14. Här kan alla se vem det är som gör utmobbningen möjlig. I ett sunt fungerande land så hade inte media agerat så här.
  Det är svårt att förstå varför den här mobbingen fortsätter trots att allt fler partier numer proklamerar SD-politik. Kanske SD hotar deras höga löner och förmåner. De är nog även rädda för att bli fördömda för sitt mångåriga maktmissbruk och fortsätter i samma stil med alla till buds stående medel att försvara sitt beteende. Deras växande importerade väljarbas som tror sig förlora allt om SD får makt, kräver denna mobbing.

  • Egentligen inte så konstigt, dom andra vet att SD har och
   har haft rätt hela tiden, det är det som gör dem så farliga
   för sju klövern, dom vet väldigt väl att dom fört folket
   bakom ljuset och ju mer verkligheten framträder ju större
   blir vreden hos folket. Jag tror inte att Sverige pallar en
   valperiod till med sju klöverstyre, men om så blir fallet och
   dom fortsätter nonchalera 3 miljoner väljare, så kan dom
   andra partierna hälsa hem, dom blir utraderade, men tyvärr
   kommer nog Sverige som land att gå samma väg!

 15. Helt rätt att inte bjuda in Åkesson!

  Eftersom 70-80% av väljarna är efterblivna och skall rösta för fortsatt ockupation kommer han inte att bli statsminister!

 16. Förstår inte varför det är så upprörande att SD inte får vara med. Visserligen är de som vilket parti som helst numera. Det är ingen större skillnad på SD och M. Öppen svenskhet är SD för och den som inte tror på det ska lämna SD. Då är valet enkelt.

  Så det spelar ju ingen roll vad Jimmie Åkesson får vara med i, det blir samma smörja i 4 år till. Sverige har inte något större hopp längre.

  • Du skall inte vara ledsen för att du inte förstår varför inte SD får vara med, för det gör inte någon i 7-klövern heller. Ingen av dom har en aning om varför dom mobbar SD,
   Förmodligen är det så att dom tycker så illa om Åkesson privat eller så är det så att det finns ingen i 7-klövern som klarar av honom i en debatt om vad som helst.

   • Förlåt jag glömde.
    Det kan ju definitivt inte vara SD:s politik som dom ogillar för den har ju 7-klövern kopierat rakt av nu.

 17. Inte för att jag följer Absurdsk TV…Men av era rader här hos Pettersson, kan jag läsa ut,att denna har viss likhet med de Marknader,som hemsöker landets orter.
  Vad är då lämpligare än att bjuda in två av de största gycklarna ? Saknas på scenen gör de ”tre kvinnorna utan huvud ” den Gröna,Lööf o. Gudrun !
  De sista tre,troligen med tanke på,att tittarkvoterna inte skall raseras helt.
  Tycker därför Jimmie skall vara tacksam,att slippa synas tillsammans med sådana psykopater och pajasclowner.

 18. tror mig ana, ifall samtl. aspiranter som kandiderar
  till Stadsministerämbetet fick göra en cover, då
  på låten under…är jag tämligen bergis att vår
  Jimmie skulle göra denna truddelutt klart bäst!
  …Stefan å sin sida skulle nog på sin höjd möjl.
  kunna klämma ur sig…”å nu vill jag ha en kokt
  me brö”!?

  • samt en uppmaning till min, från -50 talets
   underbara flamma Susie…att strax hoppa ur
   särken å kanske göra ett sista ryck (?) inför
   framtiden…kanske inte går några flera tåg??

 19. Tre statsministerkandidater?
  Lika otänkbart som att Dagerlind på Samhällsnytt får plats i TVs tyckarsoffa

 20. Här ”förklarar sig” företrädarna för Expressen, TV4 och SVT.

  Läs och förvånas över t ex Viveka Hanssons åsikt. Hon är programdirektör för nyheter och samhälle på TV4, och är inte öppen för att bjuda in Åkesson i dagsläget.

  ”Statsministerduellen har av tradition varit en duell mellan de två troliga statsministerkandidaterna. På tredje plats, enligt de flesta politiska bedömare, kommer just nu Annie Lööf eftersom hon anses kunna samla övriga partier över blockgränserna, säger hon.”

  Horribelt!

  https://unv.is/expressen.se/nyheter/val-2018/svt-och-tv4-sager-nej-till-jimmie-akesson

 21. Om inte sveriges största partis partiedare är sedvanlig statsministerkandidat, men det tredje största är det.. Var är då demokratin? Det borde ju efter valet som vi redan vet hur det går vara SD som bjuder in til samtal om regeringsbidning til dom mindre partierna. Man skiter långtrakt i at respektera en tredjedel av folkets åsikter til fördel för mindre partiers egoism och maktmissbruk..

  • Hälften av de röstberättigade i Sverige ställs utanför till förmån för de båda småpartierna S och M.

 22. Skrev till TV 4

  ”Hej

  Varför undantar ni Jimmie Åkesson som en potentiell statsministerkandidat? Det är ju skrämmande hur ni påverkar .Har ni någon vetorätt i ärendet? SD har en bra chans att få mest röster i valet. Vi är en stor grupp som vill se Jimmie som statsminister. Räknas inte vi?

  Vänligen

 23. J.Å är och blir aldrig någon statsministerkandidat så länge 7 klövern existerar i nuvarande form det behöver man inte vara Einstein för att begripa !

  • Vi bör ställa krav: Det är VI som SKALL bestämma det. VI är FOLKET! Vad gör ni för att påverka. jag skriver runt och försöker få ett svar till detta odemokratiska förfarandet.

   • Det infödda naiva och konflikträdda svenska folket har aldrig och kommer aldrig att våga ställa några krav !
    Krav och kritik sköter svensken hemma runt köksbordet och ev i lunchrummet på jobbet om ingen chef är i närheten.
    Sverige är bara ett enda stort fegt hycklande och förljuget land !!!!!!

   • Kent. Det handlar inte om krav i valet när det gäller Svenska folket. Det handlar om tradition.
    Jag röstar på sossarna för det gjorde min mormor och hennes mormor. Vad dom har för politik vet jag inte men det är en tradition i vår familj att rösta på dom

 24. Man kan bara konstatera att Sverige är som vilken diktatur som helst valtider. Vad skiljer oss från Nordkorea eller Kuba?

 25. Vad fantastiskt om Sverige kunde överraska med Åkesson, precis som USA med Trump och England med brexit. .

 26. Expressen ställde den frågan också. Här resultatet.

  Vilken partiledare/språkrör vill du se i SVT:s och TV4:s statsministerdueller?

  Stefan Löfven (S), 7%
  Ulf Kristersson (M), 8%
  Annie Lööf (C), 3%
  Jimmie Åkesson (SD), 75%
  Jonas Sjöstedt (V), 3%
  Isabella Lövin/Gustav Fridolin (MP), 1%
  Ebba Busch Thor (KD), 2%
  Jan Björklund (L), 1%

  Frågan startades 2018-08-19. Totalt svarade 40580 personer på frågan. Omröstningen är tänkt att ge en bild av vad läsarna på Expressen.se tycker. Resultatet behöver inte vara representativt för alla och bör tolkas med försiktighet.

  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/svt-och-tv4-sager-nej-till-jimmie-akesson/

  • Skulle aftonslasken ställa samma fråga till sina läsare så skulle det nog se helt annorlunda ut eftersom deras läsare består av folk som röstar med tårna och inte med hjärnan.

  • Röstade ganska sent på dagen och då visade tablån 76% för Jimmie. Vilka var ”vakna” efter mig? eller har man dribblat litet med siffrorna?

Kommentera