”Svenskar är vita och landet är vårt”

SVERIGEDEMOKRATERNA. SD:s medlemsutskott kommer att granska Växjö-politikern Elisabeth Peterson, som delade musik kopplad till vit makt-miljön på sitt Facebook-konto, för ett halvår sedan. Det har hatmedia hållit på sedan dess.

Peterson har också sagt att hon tycker att man ska vara född i Sverige och ha svenska föräldrar för att anses som svensk, vilket går emot partiets linje i frågan.

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson säger till P4 Kronoberg att han inte vill föregå medlemsutskottets utredning genom att kommentera det enskilda fallet, men att den som inte ställer sig bakom principen om öppen svenskhet inte kan företräda SD på någon nivå.

”Det är en central del av vår nolltolerans som Jimmie Åkesson införde för ett antal år sedan”, skriver han i ett uttalande till P4 Kronoberg.

Aftonbladet har en enastående slutledningsförmåga…

-Pettersson menar att detta är Sverigedemokraternas största fel! Många duktiga människor har lämnat partiet eller tvingats lämna på grund av denna brist på tolerans…

Låt inte PK-journalisterna bestämma vilka som ska företräda partiet och medlemmarna.

Vilka är de politiker och journalister som anser sig ha rätt att ge bort vårt land till främmande människor som kommer från minst lika rika länder som Sverige men inte klarar av att förvalta rikedomarna?

Det kan aldrig vara fel att värna den vita minoriteten.

 

Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.

Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.

Vi är ett litet folk, men vi har ett stort land att bo i. Se på Europa-kartan! Vårt land brer vida ut sig i världsdelen. Men vi är få, vi är de ensamma stugornas folk, och även om vi numera delvis bor i städer, så är vi dock någon gång komna från bönders, torpares, backstugesittares stugor.

I ensamheten i stora ödsliga skogar har en svensk folksjäl danats genom tusendena år. Brottningen med stenen och stubben när åkern bröts, har gett oss krafter – andliga och kroppsliga. Och starkt motstånd utvecklar starka krafter. Så har detta lands skog och mark präglat oss, gett oss det egnaste, upprinnelsens källa till vår folkstyrka, den ensamme skogsbons stolthet och frihetssinne och den sege odlarens ihållighet.

Det verkligt svenska är sålunda ursprunget – vår växtplats. Det är för mig den barndomens jord där jag sprang barfota något dussin somrar, och kände enrisbuskens barr under fötterna. Barndomens mark, det är vårens allt ljusare kvällar med morkullsflykt över stugbacken, och tranornas skrik från kärret. Det är sommarens solvärmda bäck med sitt ljumma vatten plaskande kring barnaben med sårskorpor på knäna. Det är höstens röda lingontuvor och det nedfallna äpplet i dagg-gräset en klar morgon. Det är vinterns snödrivor vid farstubron. Det är iskanornas kälkbacke. Det är några barn i en gråmosses lavstuga på skogsbacken en enslig kväll i skymningen. Far är på regementsmötet, mor på dagsverke uppe i Roten. Barnen sitter vid stugans fönster och trycker sina näsor platta vidmot emot glaset. Finns det inte någon där nere på vägen? Det är fattigdom – men en stolt fattigdom, som hjälper sig själv till livets tillräckliga uppehälle, till det grova, men mustiga dagliga brödet från rågen på åkerlappen kring stugan. Det är en sund och fri barnaväxt, som den vilda örtens mellan enbuskarna i hagen. Det är frid och trygghet i ett fredligt land, där barnen föds fria av fria föräldrar. Ett land där också de minsta backstugors barn får pröva sina möjligheter av alla slag så långt deras krafter räcker till. Ett land där var och en får växa efter sin egen art. Detta är det egna, det som aldrig skall låta sig utbyta mot något främmande. Detta är roten och blodsbandet, min andliga arvslott som jag har att föra orörd vidare åt mina egna barn. Detta är för mig det svenska, det omistliga.”

– Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

26 thoughts on “”Svenskar är vita och landet är vårt”

 1. Jag tycker hon har helt rätt!
  Om jag t.e.x. flyttar till Danmark och bosätter mig där, så kan jag ALDRIG kalla mig dansk!

 2. Glömde skriva följande ,Viktigt;

  ”Organisationen för samarbete och säkerhet i Europa, OSSE, kommer att bevaka riksdagsvalet den 9 september med valobservatörer på plats i Sverige.

  OSSE, även kända som OSCE, blir de första internationella valobservatörerna i Sveriges historia som ska säkerställa att ett riksdagsval går rätt till. 2010 skickade organisationen ett team till Sverige för att se om det riksdagsvalet var i behov av valobservatörer. Analytiker menar att det faktum att internationella valobservatörer kommer till Sverige för att säkerställa att valet går rätt till kan ses som ett nederlag för regeringen och mindre smickrade betyg för statsskicket i Sverige. OSSE skickar vanligtvis bara valobservatörer till länder där det demokratiska statsskicket anses vara extra känsligt.”

  Källa Nya Dagbladet

  • Enl. media är det endast 2 ! st. som kommer ifrån OSSE.
   Att det enbart kommer 2 st. säger allt och en markering till Putin.
   Med att det även finns observatörer här vid valet.
   De skall inrikta sig på hur vallokalerna ser ut med skärmar hur de är uppställda, samt att det finns och hur röstsedlarna ligger framme.
   När det fanns observatörer i Ryssland och de andra östländerna.
   Putin har vidhållit att det skall även finnas observatörer hos länderna i väst.

 3. Nåt´ verkar lurt med ”öppen svenskhet”, eller har jag missförstått begreppet?

  Sverige har ju tillämpat öppenhet så till den milda grad att det knappt finns någonting kvar att dela ut: – öppna hjärtan, öppna armar och öppna plånböcker. Men jag har inte märkt att mottagarna velat öppna sina hjärtan, sina armar eller sina plånböcker för oss svenskar. Tvärtom har många invandrare bara sin hjärtan öppna mot Allah, sina armar formade i bön och sina plånböcker väl gömda. Vissa vill inte ens handhälsa på oss, lära svenska eller acceptera svenska lagar, seder och bruk. Jag har heller inte hört många uttrycka tacksamhet över att få komma, bo och arbeta i Sverige. Öppenheten kan inte vara annat än svensk till sin natur, och det finns som sagt ingen öppenhet från invandrarna. Det vill säga, idag finns det ”svensk öppenhet” men slutenhet från invandrarna.

  Vi kan bara konstatera att svensk öppenhet är katastrofal för oss svenskar. ”Svensk slutenhet” hade varit mycket bättre. Slutenhet favoriseras som bekant av länder i bl.a. Östeuropa.

  Vad är då skillnaden mellan ”svensk öppenhet” och ”öppen svenskhet”? Om ”svensk öppenhet” är katastrofal, varför är då inte ”öppen svenskhet” också katastrofal? Eller, uttryckt på annat sätt, varför är inte ”sluten svenskhet” bra när ”svensk slutenhet” är det? Svårt att bli klok på.

  Är det inte helt onödigt och enbart förvirrande att tala om att ”svenskheten” skall vara ”öppen”, när det i själva verket handlar om att den skall vara kvalificerad. En kvalificerad svensk kan tala och skriva svenska, befrämja i ord och handling svensk kultur, svenska seder och bruk, acceptera svenska lagar och svensk religiös praxis, äga härstamning och social anknytning till Sverige, o.s.v. Detta skall bevisas för svenska myndigheter vara uppfyllt innan svenskt medborgarskap tilldelas. En okvalificerad svensk erhåller inte svenskt medborgarskap.

  Kvalificering är inget ovanligt

 4. Jag erkänner att jag lägger min röst på SD i valet. Trams som detta gör dock att rösten i valet 2022 inte är lika säker.

 5. Det är val om tre veckor och lita på att media kommer göra allt för att publicera negativa rubriker om SD. Desperationen är påtaglig, mer påtaglig än 2010 och 2014.

  Detta är en icke-nyhet.

 6. Riktigt sorglustigt är det, minns när sd-medlemmar INTE fick länka till Ultima Thule…….och så på en given signal lättade man på den banbullan då det visade sig att Jimmie gillade Ultima Thule och alla sd-medlemmar vågade då spela/länka Ultima för glatta livet.

  Nu är det Kiwi and the Dogboys som är ett stort NO NO, hyckleriet finner inga gränser. Därför dedikerar jag denna låt till expo-Mattias Karlsson (SD) som borde vara utesluten med retroaktivitet.

  Det behövs ett alternativ till sverigedemokraterna 🙂

 7. Internationalen är en av arbetarrörelsens främsta sånger. Internationalen sjungs av många politiska grupperingar som står till vänster, från socialdemokrater till kommunister och anarkister.

  Under kommunistiska regimer så har så här många människor hittills dödats, mördats, svultit ihjäl under djävulskt förtryck och umbäranden.

  20 miljoner i Sovjetunionen, 65 miljoner i Folkrepubliken Kina, 2 miljoner i Nordkorea, 2 miljoner i Kambodja, 1 miljon i Vietnam, 1 miljon i de östeuropeiska kommuniststaterna, 150 000 i Latinamerika, 1,7 miljoner i Afrika, 1,5 miljoner i Afghanistan samt tiotusentals döda i länder där kommunisterna inte kom till makten.

  Källa: Wikipedia

  Varför ställer inte SR:s P4-reporter Julia Rindhagen frågor till Stefan Löfven (S), Jonas Sjöstedt (V) och flera extrema vänsterledare varför de hyllar sina själsfränders dödliga våld genom att sjunga Internationalen på sina möten.

 8. Blir trött på allt gnäll om att svenska kvinnor skaffar barn med invandrare. Det är många svenska män som gör detsamma, men det hör jag inga svenska män gnälla om. Det är bara kvinnor som kan göra fel tydligen!

  • Du har en poäng i det du skriver. Men samtidigt, hur mycket skit har inte de män som gift sig med flickor från Asien fått ta emot? Frågor som ”varför duger inte svenska kvinnor?” eller ”är du så djävla ful att du måste importera en kvinna från Asien?”.

  • Beror väl på vilket slags invandrare det handlar om och för att förtydliga kan man ju hänvisa till Pernilla Wahlgren som ju förkommer här i kommentatorsfältet.
   Att fadern till hennes barn är från Italien stör då rakt inte mig.
   Det finns annat däremot som är direkt vedervärdigt.

 9. Nu är vänstern desperata. Elisabeth Peterson länkade låten till sitt FB konto i februari. Nu först plockar aftonbladet fram de berömda SD-rasist kortet och presenterar händelsen som en nyhet. Den är ju 6 månader gammal.

 10. Hur ska man kunna vara Sverige vän när man blir straffad för att vara de. Klara och tydliga besked vore på sin plats från vårat Sverige vänliga parti.
  SD ska stå upp för folkets yttrandefrihet och demokrati i landet och inte dömma efter vad andra partier tycker.

 11. Om sångartisten Pernilla Wahlgren och järnkorset.

  https://smab.imgix.net/2017/1219/9f5/9f51de9f-5cee-4289-b822-c440cdc70f71/3/preview.jpg

  Den 9 mars 1985 gick låten ”Piccadilly Circus” upp på Trackslistan. Sången handlar om ett kärleksmöte vid Piccadilly Circus.

  Pernilla Wahlgren gick in på scen med bröderna Vito och Emilio i svarta skinnkläder, sprejat hår och axelvaddar. Musikkritikern Ingmar Glanzelius kallade sången ”En tidsenlig scoutvisa, sjungen med kvickt sprall i rösten och antydan till rörande våldsporr från två dansare”.

  Bidraget var favorittippat, men efterspelet kom att handla om det smycke hon bar, som ansågs likna järnkorset, och Pernilla Wahlgren anklagades för att sprida nazistpropaganda.

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=Ehz7PgHiMMo&w=560&h=315%5D

  Pernilla Wahlgren är fortfarande hyllad sångartist. Skall hon och de som har lyssnat / fortfarande ser och lyssnar till hennes låt på video anses vara nazistsympatisörer allihop?

  • Sjunga det kan Pernilla men dokusåpan på Kanal 5 är då rakt ingen höjdare.

   Så här var det när Anders ”Arga Snickaren” var hemma hos Pernilla.
   När Pernilla och Benjamin skulle skrubba rent trappen till deras altan..
   Tala om att Pernilla är det ingen tåga i som även har skämt bort honom.
   Pernilla tar även parti för Benjamin när hon anser att Anders hade varit för sträng och hård mot honom..

   ”Arga snickaren VIP | Anders läxar upp Benjamin Ingrosso ”
   https://www.youtube.com/watch?v=6jOFP97f8yw

   Forts. när Benjamin är fly förbannad samt skit sur och känner sig förnedrad på vad Anders hade sagt åt honom.

   ”Arga snickaren VIP | Benjamin Ingrosso lämnar inspelningen”

 12. Första och främsta kriteriet att vara svensk är att vara född av två svenska föräldrar och ha svenska som modersmål. Jag är inte helt stringent utan kan jämka lite i vissa fall. Du kan vara född i Etiopien, adopterad som spädbarn och uppfostrad av svenska föräldrar eller du kan vara född i Sverige med påbrå från Italien och Österrike och jag tycker nog att det svenska dominerar. Pratar du flytande svenska och är hemmastadd i den svenska kulturen så är du svensk i mina ögon.

 13. Bra låt som absolut är svensktopp. Partistyrelsen ska inte lägga sig i vad för musiksmak partivänner har. Alla har rätt att lyssna på den musik dom gillar.

  • Kan det vara trollmusik, eftersom det görs en höna av en fjäder?
   Kan också vara att hönan skulle nackas för att hon (under)gräver sig ut hönsagården.

Kommentera