Facken och valrörelsen

Idag fick vi på min arbetsplats besök av tre kvinnliga företrädare för IF Metall.

Fackförbundet ”råkar” resa runt på arbetsplatserna för att informera om försäkringar, löneavtal och annat som förväntas av en fackförening. Att detta sker några veckor före valet fick snart nog sin förklaring. 

Jag och några av mina arbetskamrater tillhör de som valt att lämna facket och var således inte närvarande när sammankomsten hölls på arbetstid i vår gemensamma samlingslokal. Vi som lämnat facket satt i salen jämte, intog frukost och hörde därifrån allt som sades.

Det började som förväntat med information om avtal, löner, förmåner etc. Snart nog gled de tre företrädarna in på partipolitik där man öppet propagerade för regeringen och mot övriga, eller det röda och det blå laget som man sa.

Det delades också ut små papperspåsar med innehåll. Lite reklam och mycket partipolitik. På bilderna nedan kan ni se något av det som närvarande arbetare fick ta del av. Många av er undrar givetvis varför många intressant punkter inte finns med i propagandan. Varför den här regeringen höjt pensionsåldern, varför vårdköerna i Sverige är de längsta i Europa, varför Sverige har flest fattigpensionärer av de nordiska länderna och varför svenska arbetare tvingas avstå mer av sin lön i skatter än de flesta arbetare världen över etc.

Det här var också funderingar som framfördes efter det lilla propagandamötet och många av mina arbetskamrater vet jag sedan tidigare ratat Socialdemokraterna i tidigare och kommande val. Det här mötet förändrade ingenting, tro mig. Det mest anmärkningsvärda är att Socialdemokraterna, via sina ombud i fackföreningsrörelsen, ges tillstånd att på arbetstid som arbetsgivarna betalar bedriva politisk propaganda. Jag tror inte en sekund på att andra organisationer som är knutna till andra partier skulle ges samma chans.

Anmärkningsvärt är det också med tanke på att inte ens hälften av LO:s medlemmar röstar på det parti som dessa fackliga företrädare propagerar för. Jag och många med mig har stått utanför facket i många år och vi har inte haft några som helst men av detta. Ta chansen du också och du kommer märka hur smidigt det går att lämna facket och att du inte ens kommer märka någon skillnad, förutom de hundralappar du sparar varje månad.

Se bilderna och klicka på dem för att förstora. Det politiskt oberoende facket mina damer och herrar.

19 thoughts on “Facken och valrörelsen

 1. Den tydligaste lögnen är väl ändå att det påstås att S och V har en industriarbetare som partiledare.
  Historiskt var vi tvungna att jobba sju år för att anses fullvärdiga i vårt yrke. Stefan gick inte ens svetsarkursen färdigt och Jonas arbetade som montör i Volvos hyttfabrik i fem år. Industriarbetare, pyttsan!

 2. Jag skulle gärna rösta på en sosse, om det stod någon att finna. Jo det finns en, Johan Westerholm, och han ställer inte ens upp. Med det vill jag ha sagt att den samförståndspolitik som gjorde Sverige världsledande tappade partierna bort på 1970-talet och nu när det finns ett parti som har tagit upp paradgrenarna gnälls det till höger och vänster. Det som hände med sossarna var att de drog till sig lycksökare och karriärister från höger men främst vänster och sedan var det slut med framgångarna.

  Om SD skulle nå samma röstetal, vilket inte är omöjligt, så kommer politiska broilers att söka sig dit. ”Some men change their party for the sake of their principles; others their principles for the sake of their party.” (Sir Winston Churchill)

 3. Inom facket är det värre än vad som syns.
  Det finns långa utbildningar för dem som man anser vara lämpliga för uppdrag inom facket (sossarna).

  Det handlar till stor del om indoktrinering av sossarna. Politiken blir mer och mer tydlig ju längre du går. Svaren på frågor med nackdelarna blir mer och mer otydliga, ungefär som argumenten för invandring.

  Men jag håller med dig Pettersson om att sossarna har byggt upp en gräddfil till facket och jag undrar om arbetsgivarna är medvetna om det.
  Minns bara vilket ramaskri när Max ägare ville att löntagarna skulle rösta blått i valet, eller när Dollar Stores ägare vägrade tillåta genusidioti på jobbet.

  Det måste bli en förändring, tror att fackmedlemmarna skulle få bättre nytta av avgiften om de inte behövde sponsra sossarna genom bidrag.
  De bör också syssla med renodlade fackliga frågor. Partipolitik och solidaritet får skötas på fritiden och betalas ur egen ficka.

 4. ”Har en industriarbetare som partiledare”?? Ha Ha Svetsaren
  har inte ens klarat av Svetskursen, och vilket företag skulle
  anställa kommunisten Jonas, har han gjort något annat än
  gått omkring o glassat i New York, och sen livstids försörjning
  inom politiken, Sociallister lever i sin egen lilla insnöade värld
  och tror att dom är arbetare bara för att dom snackar om arbetare.

  Ta Göran Greider som i minst 20 år gått klädd i arbetarskjortor?
  Ja det är väl det närmsta ett arbete han kommit.

 5. Jag har inte varit med i facket på 20 år.
  Man blev kallad för guling men de gjorde inget för man var en fri människa utan dåligt samvete.
  LO är en toppstyrd sekt som är en hangaround klubb till Sossarna. Medlemmarna utnyttjas i tron om att de hör något bra för arbetarna men i själva verket så betalar dom för sin egen undergång. De är inte lönerna som är problemet utan de är dom höga utgifterna som Sosialdemokratisk politik innebär.
  SD 2018 blir en bra början till förändring i samhället.

 6. Valmyndigheten skapar förvirring i hela landet inför valet:

  Viktig information: Telefonnummer har bytt plats på röstkorten

  På röstkorten som just nu delas ut inför valen den 9 september har telefonnummer till kommuner och länsstyrelser bytt plats.

  Det är korrekta telefonnummer som anges på röstkortet, men de står på fel plats.

  Telefonnumret som anges till kommunen är telefonnumret till länsstyrelsen, medan det telefonnummer som anges till länsstyrelsen är telefonnumret till kommunen.

  Tryckfelet har ingen betydelse för väljarens rösträtt och röstkortet går att använda som vanligt.

  Valmyndigheten beklagar det inträffade.
  (Publicerad: 17 augusti 2018)

  https://www.val.se/servicelankar/press/nyheter/nyheter/2018-08-17-viktig-information-telefonnummer-har-bytt-plats-pa-rostkorten.html

  • Förberedelse för att SD valsedlar ska försvinna i vallokalerna?
   Gäller att hålla koll då det är dags att rösta.

 7. Vadå, industriarbetare???? Steffe klarade ju inte ens av aMS-kursen i svetsning, fick därför bli fackombud. Fann ingenting arbetsrelaterat som han klarade av. Från vanligtvis välunderättad källa på Hägglunds i Ö-vik.
  Den andra har väl möjligtvis varit på någon industri på arbetsplatsbesök.

  • Det är riktigt. Han klarade inte delmomentet undersvets. När han kom tillbaks till Hägglunds från sina misslyckade socionom-studier i Umeå utsåg gubbarna honom till kontaktombud för att de skulle slippa ha honom på golvet.

 8. Det sista påståendet var ju en go´ en. Och ett gott råd till de unga : Passa er i ert yrkesval. ”Industriarbetare” kan lätt förväxlas med ”Riks-pajas”.

 9. Jag blir ärligt talat äcklad av att se hur smutsiga desperata sossar kan bli i en valrörelse. Fy fan rent ut sagt.

 10. IF Metall påstår att …

  (V) har en partiledare som är industriarbetare. Det visste jag inte att partiledare Jonas Sjöstedt (Vänsterpartiet) är en industriarbetare.

  Hur många fler vansinniga lögner från LO-facket och sossarna ska väljarna i Sverige behöva tåla?

  • Jo, han jobbade faktiskt något år som montör hos Volvo Lastvagnar i Umeå, innan han flyttade till Bryssel (Europaparlamentet) och sen till New York för att hans fru hade fått jobb där. I New York var han i huvudsak barnledig. 2010 flyttade familjen tillbaks till Sverige.

   • OK .. Hur mycket ”industriarbetare” kan Sjöstedt anses vara idag?

    Han beskrivs på Wikipedia som före detta metallindustriarbetare i samband med att han bosatte sig 1990 i Umeå, där han arbetade som montör på Volvo Lastvagnars anläggning.

    Det var c:a 28 år sedan och därefter har han mig veterligt inte haft något jobb som ”industriarbetare”.

  • Ja att dessa fackpampar lever gott kan man ju se på deras kropps-
   formationer, de allra flesta i alla fall.

Kommentera