Inskränkningar i demokratin…


VALET 22018. Inför valet har organisationen Nordiska motståndsrörelsen, NMR, trappat upp sin aktivitet. I Kungälv, som är en av de tre kommuner där NMR ställer upp i kommunvalet, har polisen nekat dem att hålla dagliga allmänna sammankomster fram till valet.

Däremot har de fått tillstånd att hålla två enskilda torgmöten. Det har överklagats av kommunen som även sagt nej till valstugor och flygbladsutdelning.

– Vi får telefonsamtal att folk känner olust, känner sig obekväma och vi måste lyssna på deras oro, säger Haleh Lindqvist, kommundirektör i Kungälv, till P4 Göteborg.

Även i Ludvika ställer NMR upp i kommunvalet. Där har polisen gett tillstånd till gruppen att hålla dagliga sammankomster.

-Pettersson försvarar inte NMR, det är en samling muppar och bråkstakar som inte kan sköta sig, men att demonstrera och uttrycka sina åsikter är en av rättigheterna som svenska medborgare garanteras i Sveriges grundlag. Utländska medborgare har också rätt att uttrycka sitt missnöje. Däremot kan de inte kräva några lagändringar – den rätten är förbehållen svenska medborgare som har rätt att skriva medborgarförslag samt rösta och därmed påverka riksdagens sammansättning.

Jag är övertygad om att kommundirektören i Kungälv, Haleh Lindqvist även fått samtal från många som är oroliga för invandrargängen i Kungälv men om detta är det tyst. Det rapporteras visserligen om raketer mot polisen, ofredanden och andra oroligheter, men inte vilka som ligger bakom. Fixa problemen med invandrarna så kanske NMR försvinner…

För övrigt anser jag att nazister, kommunister och islamister ska behandlas lika. De är våldsbejakande antidemokratiska våldsideologier.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


15 responses to “Inskränkningar i demokratin…

 • Magnus Eriksson (@MagnusHcom)

  Varför ger inte samhället bostad, jobb och gratis körkort m m till NMR:s medlemmar som de gör till islamister som återkommit från krigsförbrytelser i Irak/Syrien? Är det för att NMR inte begått några krigsförbrytelser?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Kommunism, nazism och fascism !
  Glömde våldsbejakande islamism som naturligtvis inte heller hör hemmma en äkta demokrati.

  Gilla

 • Argus

  Det finns tre ideologier som är vämjeliga, i stigande ordning nazism, kommunism och islamism. Dessa tre är tillsammans skyldiga till bortemot en kvarts miljon människors död. Är det någon som hittat kritik mot de senare som tillsammans tagit livet av tio gånger fler människor än den första?

  Det verkar vara en skönhetstävling om åsikter men ser man till praktiskt handlande har sjueningheten betydligt fler förstörda eller släckta liv på sitt samvete än nissarna i NMR. Kanske inte genom direkta handlingar och beslut utan främst genom frånvaron av beslut. Om Luciabeslutet fått vara kvar hade otaliga flickor och kvinnor varit hela i själen eller varit vid liv. Det gäller även män men kanske inte i lika hög omfattning.

  Gilla

 • ossie

  Snartt böter för att ha fel åsikter.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Bäst att NMR raskar på för snart de förbjudna i ett Sverige som anser sig vara en demokrati, varför inte även vidriga ideologin kommunismen inte förbjuds i Sverige kan man ju fundera på om man vill !
  I en tvättäkta demokrati får aldrig ideologier som kommunismen, nazism och fascism något fäste.

  Gilla

  • Mia

   Jag trodde ju att NMR var nazister.
   Men oavsett vilket så har väl polisen viktigare saker att göra än att använda sina resurser på den där halvkriminella skocken under så många dagar.

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Vad lägger den svenska dialogpolisen sina s.k resurser, på fortkörning och nykterhetskontroller ?
    I alla fall inte i dagens trygga och heligt mångkulturella ghetton som av någon märklig anledning växt upp som svampar efter 40 år en totalt okontrollerad massinvandring.

    Gilla

 • Stenbock

  Vad betr. dagliga nyheter via PK,för vi ha förståelse för,att vissa obehagliga händelser inte lyckas få plats,i deras spalter….
  Tror dessutom att några av dessa presstalare för olika myndigheter,haft samma lärare som Stenbock.
  Denne förklarade upprepade gånger, ”att uttrycka en sak i så få ord som möjligt” var ett stort plus. 🙂

  Gilla

 • Carl ska tro

  Fel av polisen !Dom har rätt som alla andra !
  Nu känner jag olust !

  Gilla

 • Lokalinvånare

  Fet märkliga är att när medlemmar ur NMR gör något puckat, så dras väldigt ofta SD in i de diskussioner som uppstår efteråt. Men när medlemmar ur SSU eller Ung Vänster gör lika puckade saker, så är det BARA just de enskilda individerna som har gjort fel – S eller V belastas inte med något ansvar och ingen talar om mörka vänstervindar.

  SÄPO är alltså kontaktade nu – blev de det när SSU rev ner SDs kampanj i tunnelbanan? När Ung Vänster rev ner Ms affisher nyligen? Eller när Ung Vänster försökte förstöra AfS möte, samt klottrade mordhot mot dem?

  Gilla

 • Stenbock

  Vi får ställa in oss på att skrämsel och propagandan från Absurdsk PK-press,kommer att tillta inför 9 September ( om det är teoretiskt möjligt?)
  Just nu sprider dessa Fake-nyheter kring ”två stackars turister”,från Senegal.(läs: två afrikanska guldklimpar)
  De två niggrarna sökte med ett trix få komma in i välståndets-systemet,detta utan Visum.Påstod att de skulle besöka ”en kusin” som redan parasiterar på oss.(Detta sista glömde PK att informera om)
  Nu lyckades de inte dupera gränspolisen vid Bro`n,och hamnade därför i ett avvisningscenter.

  Gilla

 • SasjaL

  Jag känner olust och obehag, när jag ser 7-klöverns och i synnerhet (s):s och (mp):s valpropaganda …

  Gilla

 • Monica

  Det är fel att neka dessa parti-sammankomster i det offentlga rummet. Då blir de bara martyrer och får antagligen oförtjänligt stöd.

  Gilla

 • Micke

  Bra skrivet Herr Pettersson 👏👏

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: