Socialdemokraterna och våra skattepengar…


VALET 2018. Det är Konsumentverket som har tillsyn över marknadsföringslagen och den som bryter mot lagen kan få ett meddelande att marknadsföringen behöver ändras för att den ska stämma överens med lagens bestämmelser. Marknadsföring bryter mot lagen när den inte följer god marknadsföringssed, är vilseledande eller aggressiv.

Felaktig marknadsföring kan ändras frivilligt eller tas till domstol:

 • Förbudsföreläggande – förbud att fortsätta med marknadsföringen.
 • Informationsföreläggande – viss information måste lämnas i marknadsföringen.

Allvarliga överträdelser kan ge böter i av så kallad marknadsstörningsavgift. Avgiften beräknas utifrån omsättning och är lägst tio tusen kronor och högst tio miljoner kronor.

Läs mer om marknadsföringslagen

Nu till saken, hur kan Socialdemokraterna i sin valreklam påstå att skattemedel ska användas på ett bra sätt när de kastat bort hundratals miljarder av skattebetalarnas pengar på import av dysfunktionella som de påstår ska rädda välfärden, på vuxna asylbedragare som de påstår är barn, på islamistisk verksamhet, på kamelfarmar, klotterväggar, genuspedagogik och annat skit under fyra år?

-Pettersson menar att med ett sådant facit borde de förbjudas att marknadsföra något alls och dessutom få rejäla summor i böter…


13 responses to “Socialdemokraterna och våra skattepengar…

 • Tony

  Inte en nyhetssändning utan Löven lovar miljarder hit o dit? Ja det är ju lätt att lova för alla vet att han inte kommer att hålla mer än ett löfte, det med nya höjningar av skatter o avgifter. Och när skrävlet kommer från Sossarna ifrågasätts inget av SVT/SR, Röda kanalen kan alltid Sossarna lita på.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Vad felet är, att vi betalar alldeles för mycket skatt!

  Sänker man skatten så blir en (vid normalt förnuft och tänkande) följd att det är tvunget att ta ansvar för pengarna.

  Man kan då inte ösa ut pengar på idioti-projekt och sjuka idéer, utan ta ansvar för kommande korta och mycket långa konsekvenser, dels ekonomiskt samt lidande för den inhemska befolkningen.

  Då säger icke så förståndiga att pengarna inte kommer räcka till välfärd, pensioner, gamla och våra barn.
  Men detta är fel, och ett sätt för att skrämma befolkningen, då det finns och kommer finnas pengar, men dessa kommer då fördelas med ansvar och tänkande till ”rätt” saker.

  Om då inte pengarna fördelas rätt, så får man direkt ett svar att det fördelas fel.
  Skulle då pengarna fördelas (med uppsåt) på fel saker, så kan man garantera (förhoppningsvis) att folket reagerar och visar ett missnöje och agerar.

  Genom att sänka skatterna, får man ett naturligt beteende att ta fullständigt ansvar.

  Förutsättningen är att man har förstånd och ser till Sveriges bästa, och inte ser till att få sitta kvar i regeringen och fortsätta en oansvarig och fullständig ”lekstuga” medans Sveriges befolkning lider.

  Låt VAL 2018…bli ett STOPP FÖR SANDLÅDAN och ÖPPNA UPP FÖR ANSVAR och FÖRSTÅND.

  Gilla

 • Macke

  Det går bra för Sverige och har en stark ekonomi säger Magda med kassan.

  Katerina skriver istället om att det är ett rekord nu i sommar med företag som har gått i ”konkan”.

  ”Rekordmånga konkurser – hur bra går svensk ekonomi egentligen?”

  Katerina skriver i hennes ingress:

  Finansminister Magdalena Andersson presenterade Finansdepartementets senaste prognos för det ekonomiska läget den 21:e juni. Hon sa: ”Vi har en fortsatt god utveckling av svensk ekonomi. Vi har en stabil tillväxt som går in i ett mer normalt läge, precis som vi förutspått”. Den 1 augusti meddelar dock kreditinformationsföretaget Creditsafe att antalet konkurser i sommar är det högsta som uppmätts sedan de påbörjade mätningarna 1998. Det uppmärksammar juristen John Knutsson i sin text på Företagande.se.
  http://katerinamagasin.se/rekordmanga-konkurser-hur-bra-gar-svensk-ekonomi-egentligen/

  Gilla

  • Grune

   Jag har en fråga till den som känner sig manad att svara.
   Om din ekonomi är god och du utan tvekan klarar dig bra rent ekonomiskt, måste du då låna pengar till alla dina utgifter????
   Det är nämligen det Magdalena gör. Hon lånar 800 kronor i sekunden från andra länder trotts att hon ha obegränsat med pengar i sin plånbok, VARFÖR????? Finns det någon särskild anledning till att hon måste låna trots att hon påstår att hon är rik. Finns det någon lag på detta????????

   Gilla

   • Macke

    De har MP som vill införa ännu mera skatter .
    På privata parkeringsplatser vid arbetsplatser och köp C.
    Dessutom på lastbilstransporter.

    ”Miljöpartiet vill införa skatt på privata parkeringsplatser”

    ”Miljöpartiet försöker åter etablera sig som ett miljöparti och vill lägga 50 miljarder på ”klimatinvesteringar” under kommande mandatperiod. Man avser bland annat införa en avståndsbaserad skatt på lastbilstransporter samt en skatt på privata parkeringar vid arbetsplatser och köpcentrum
    http://www.friatider.se/milj-partiet-vill-inf-ra-skatt-p-privata-parkeringsplatser

    Gilla

  • Bodil

   Kronan rasar, arbetslösheten stiger, fastigheter sjunker i pris.
   Går som tåget? Inte ens tågen går.
   Postnord kan inte leverera. Vad är det som går bra?

   Gilla

 • centurion

  ”Det har varit fyra våldsamma år”. Så långt har dumskallen rätt. Men att inbilla sig att väljarna ska rösta fram Orsaken till eländet, en gång till är väl magstarkt. Visserligen kan det ibland vara tillämpligt, att den som orsakat problemen också ordnar upp det hela. Men det funkar ju bara om den anklagade har vett att ta till sig av kritiken. I detta fallet självklart helt uteslutet. Vore som att ”Göra getabocken till trädgårdsmästare”. Din tid är förbrukad, j-a landsförrädare !

  Gilla

 • Lena

  Undrar vad sådana här gaphalsar arbetar med för att försörja sig, för det kan väl inte vara bidrag ?
  Stockholm i dag när AfS valtalade.

  Gilla

  • Tony

   Jo dom är bidragsmottagare, det är därför dom försvarar importerna av bidragstagare, man tycker att 68 vänsterns avkommor borde lära sig att någon jobbar ihop dessa pengar,
   fast då måste dom ju tänka, och det är inte deras främsta
   tillgång?

   Gilla

 • Linga

  Jag tycker att han ska ge sig på läkemedelsbolagen om han vill stoppa vinster i välfärden. Det går många sköna skattemiljarder rakt ner i läkemedelsbolagen.

  Gilla

 • ericr45

  Det är väl ingen nyhet att såssarna ser VÅRA skattepengar som SINA pengar.
  Bara roligt att få se det tryckt på affischerna..I klartext!
  (eller ”affisherna” som man stavar det på statliga Text-TV, (s)venska skolan som utmärker sig igen?)

  Gilla

 • Kent

  Det är tur för många politiska partier att marknadsföringslagen inte gäller politiska partier. Det finns flera som skulle drabbas av maxboten. S är ett lysande exempel, de vill bara åt medborgarnas pengar med diverse försåtliga skatter för att berika sig själva och kasta pengar på en del självförhärligande godhetsrus.
  Europas miniminivå av invandrare, kvalificerat ljug.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Säga vad man vill om S och den övriga vänstern men skattepengar har de alltid gott om till allt och alla utom till våra gamla som byggt Folkhemmet och övriga infödda hederliga arbetande och skattebetalande svenskar !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: