Terroristen som hjälpte till med 11 september släpps snart…

TERRORISM. 11 september-attackerna var en serie samordnade terroristattacker genomförda av den islamistiska terroristorganisationen al-Qaida riktade mot civila och militära byggnader i USA den 11 september 2001. Fyra amerikanska passagerarflygplan kapades; två av dem flögs in i det civila World Trade Centers tvillingtorn på Manhattan i New York, det tredje flögs in i USA:s försvarshögkvarter Pentagon och det fjärde havererade på ett fält utanför Shanksville i Pennsylvania.

Attackerna dödade 2 996, skadade över 6 000 personer och orsakade skador i egendom och infrastruktur för minst 10 miljarder dollar. De allra flesta dödsoffer var de som dog i eller nära tvillingtornen, antingen då de attackerades eller rasade, detta har gjort att attackerna mot tvillingtornen har fått mest uppmärksamhet i media.

En väldigt stor andel av de döda, ungefär 1344 människor, var de som blev fångar i de översta delarna av det norra tornet, ovanför eller nära kraschzonen. De omkom antingen av begånget självmord (genom att hoppa från byggnaden), rökgasförgiftning, brännskador eller när tornet kollapsade klockan 10:28 lokal tid.

Det södra tornet hade till viss del evakuerats då det andra planet rammade dess sydvästra sida klockan 9.03 lokal tid, vilket gjorde att mer än 700 människor inkluderat brandmän och andra hjälparbetare omkom då det kollapsade.

Attacken räknas som det största terrorattentatet i världshistorien och ses som en av de mest betydelsefulla händelserna i modern tid vad gäller ekonomiska, sociala, politiska, kulturella och militära effekter i USA och många andra delar av världen. Som svar på attackerna startade USA kriget mot terrorismen. USA:s kongress lät granska attackerna genom Kommissionen för terrorattackerna mot USA.

Mounir el-Motassadeq, anklagades för att vara medlem i al-Qaida och för att ha hjälp till med planeringen och för att hjälpt tre av självmordsterroristerna utförde terrorattackerna den 11 september 2001. Den 8 januari 2007 dömdes han till att avtjäna 15 år i fängelse av en tysk domstol.

Mounir el-Motassadeq, kommer att släppas några veckor innan han straff formellt är avtjänat, under förutsättning att han utvisas till sitt hemland Marocko.

Mounir el-Motassadeq, dömdes till högst 15 år men kommer att få tillgodo räkna sig tiden han satt häktad efter att han arresterades i november 2001.

Länk…

-Pettersson räknar med att Marocko har lämpliga sätt att lösa problemet när islamisten är släppt…knappt två dagar för varje mördad är lite lindrigt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Terroristen som hjälpte till med 11 september släpps snart…

  1. I betraktande av Petterssons sätt att uttrycka sig så är det för honom fastslaget att detta “terrordåd” utförts av ett antal islamister, varav nämnda straffad har utgjort en del av förberedelse och planeringsarbetet. Utgår ifrån att Pettersson har fog för sin inställning då det snarast betraktas som ett insidejob av alltför många, både allmänhet och expertis, för att det ska vara hälsosamt. Dock ännu icke tillräckligt för att vara åtalbart!

  2. Vilka ursäkter anges egentligen för uteblivet dödsstraff i detta sammanhang och till vilken bevekelsegrund hänvisas då auktoriteterna valt att till höga kostnader härbärgera illgärningsmannen, i stället för att statuera exempel på samhällets ultimata vedergällningsaktion och därmed iakttaga offentlig kondoleans och respekt för alla oskyldiga brottsoffer och deras anhöriga?
    Vekt! Förbannat vekt!
    Andreas.

Kommentera